Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kawa 08:48, 10 maj 2017

Jola
jak ?
okrytym roślinom mam nadzieję nic nie jest
lindsay80 08:55, 10 maj 2017

te -6C to już nie przelewki, u mnie tym razem około -4C, a prawie nic nie okryłam.
inka74 09:25, 10 maj 2017

Jola - trzeba było zrobić zdjęcie ogrodu w takim stanie na pamiątkę. Mam nadzieję, że okrywanie pomogło. Ja doniczkami się obrobiłam bo tylko róże chroniłam. -2 w nocy było u mnie. Ogród żyje
Makao_J 11:57, 10 maj 2017

Nawet nie patrzyłam ile miałam na minusie. Przebudziłam się nad ranem to szyby w samochodach były pozamarzane. Rano tulipany się pokłoniły ale widzę że niektóre wstały. Może się uda.

No ale u Ciebie to ostro było jak widzę. Podniosło się coś??
jolanka 14:48, 10 maj 2017

frezja napisał(a)
Jolu, widzę, że kwieciście, soczyście i niech tak zostanie

Powinnam trzymać Cię za slowo

tulucy napisał(a)
Ja się waham z okrywaniem jutro... Niby pokazuje, że będzie +1, może nie będę okrywać... A jeśli tak, to muszę agrowłókniny dokupić

Ola mi się tak podoba, że dokupiłam jej bliźniaczkę.
Jałowca z rdzą już się pozbyłam, ziemię pod nim też usunęłam, tak do 2 cm, bo ta galareta już spadała...

Ja w tym roku dzieliłam jarzmiankę, zresztą nie pierwszy raz ją dzielę. I wysiewam przez wytrząsanie nasionek, ładnie się sieje. Przywrotniki jeszcze dzieliłam. I bodziszki.

Łucja, okryłam duzo i dobrze zrobiłam, niestety nie wszystko przetrzymalo Później napiszę dokladniej o stratach.

Myślę na razie gdzie tę Olę posadzić jak wiatr ustąpi to polatam z nią po działce i dopiero wtedy zdecyduję.
U mnie rośliny dopiero w ub roku były kupowane więc dzielenie to niekoniecznie jeszcze ale wiele będe mogła, tylko niech wreszcie będzie można

Gosiek33 napisał(a)
Jest czym oczy nacieszyć

I jak napisała Frezja, niech tak zostanie

Kasya napisał(a)

fajne...nie mam takich

Kasiu tych tulipanów mam chyba 10 sztuk, pozaznaczam sobie kokardką i wykopię. szkoda by bylo je stracić

olga80 napisał(a)
i tu piękne tulipanowe widoki

Wiosna do bani to chociaż te biedne tulipanki muszą za gwiazdy robić

Iwk4 napisał(a)
Tulipany piękne. Koniecznie zrob potem ranking. Przyjdę zobaczyc, co jesienią warto dokupić.
Schowalam pelargonie do domu. Kilka dni juz staly na sloneczku. Szkoda by ich bylo...

OK, ranking zrobię ale w tym roku to przypadki rządzą tulipanami Kwitną jak chcą albo jak im pogoda pozwala

Ja na szczęście trochę zakupów w doniczkach trzymam to też chowalam do garażu, samochód musiał być na zewnątrz - miejsca nie starczyło
jolanka 14:48, 10 maj 2017

JoannA napisał(a)

Startuję razem z Tobą Jolu

Później zobaczę jak u Ciebie
jolanka 14:50, 10 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Bylica jest bardzo ladna trzeba ja formowac w male kopczyki nadaje sie na obwodki.

Tego nie wiedziałam, może spróbuję przesadzić ją w jedno miejsce i ciąć?
jolanka 14:51, 10 maj 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Ja wiem co to farelka i dzisiaj ogromna by mi sie przydala na ten przymrozek u mnie -4

haha Farelki to by się dzisiejszej nocy przydaly w wielu ogrodach Gdyby to tylko dalo sie zrobić. Ale brawa za to, że wiedziałaś co to jest
jolanka 14:53, 10 maj 2017

Lukasz2013 napisał(a)
Witaj. Piękne tulipki. Kocham. Pozdrawiam

Witam Cię Łukaszu u mnie Cieszę się, że zajrzałeś. też cieplo pozdrawiam
jolanka 14:55, 10 maj 2017

Aurelllia napisał(a)
Przepiękne tulipki aż chciałabym te osłony zobaczyć na pewno pomogą

Za chwile pokażę trochę tych osłon. eM śmiał się, że serial s-f możemy kręcić Na szczęście przydały sie i spelnily w większości swoją rolę.