Dzięki wszystkim za życzliwość i cenne rady
kaisog1 a czy jest gdzieś jakiś instruktaż, jak dzieli się te byliny na więcej sadzonek. To super pomysł przy ograniczonych funduszach, albo przy wielkich rabatach /vide skarpa

/. Zaintrygowałaś mnie.
Danusiu tak, dotarłam już wcześniej do artykułów i faktycznie są pomocne bardzo, dzięki nim zaczęło mi sie przejaśniać w głowie. Ja w ogóle z tych, co lubią mieć wszystko rozpisane na etapy i na zadania i nawet jak trzeba imprezę jakąś w domu zorganizować czy święta, to siadam z kartką i maluje tabelkę. Z pomocą Twoich artykułów wiem już, jak się za nią zabrać. Jesteś Wielka
Selly dzięki Tobie między innymi coraz przychylniejszym okiem patrzę na te naszą skarpę

ze szkółkami to wiem, że trzeba pochodzić i zrobić rozeznanie. Urządzałam parę lat temu swój mały ogródek przyblokowy, wtedy nie miałam pojęcia o Ogrodowisku i trochę jak ślepiec we mgle się poruszałam w temacie, ale chyba nieźle mi poszło, bo po 3 latach mój ogródek zdobył nawet nagrodę w miejskim konkursie na najpiękniejszy ogród, w swojej kategorii oczywiście. W każdym razie wiem już, że szkółki różne rośliny oferują i w różnych cenach, do tego w niektórych można liczyć na fachową pomoc, a w innych traktują cię odwrotnie - jak widzą, że laik w temacie to wciskają badziewie :/
Z projektowaniem mam trochę tak samo, dom urządzałam samodzielnie i chociaż łatwo nie było, to jednak chciałam, żeby był 'nasz'. I jest. Od katalogów pewnie odbiega dość znacznie, ale czujemy się w nim komfortowo i o to chyba chodzi. Z ogrodem mam większa tremę, ale kto wie, kto wie...
Borbetka cudne wsparcie dajesz, zaglądaj do mnie proszę, bo będę go pewnie stale potrzebować