Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie z różAnką :D 19:49, 28 lis 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wklejam zdjęcia derenia białego Variegata i zacytuję to, co Ci napisałam u Pszczółki.
Aniu, będziesz musiała podjąć decyzję uwzględniając za/przeciw.
Jeśli Twoja rabata będzie miała nawadnianie (tylko nie wiem, czy ono działa zimą?), to sprawdzi się każdy dereń.
Z moich obserwacji najpiękniej zimą wygląda dereń biały Sibirica. Gałęzie mają mocne, błyszczące, karminowe wybarwienie. Ale one z kolei w pozostałych porach roku wyglądają jak zwykłe zielonolistne krzaczory. Pięknie się przebarwiają liście, ale błyskawicznie w kilka dni opadają.
Elegantissima ma piękne listki, Variegata ma ciut mniej białych plamek. Dłużej trzymają liście, a wybarwienie gałązek zmienia się, ale nie aż tak spektakularnie.
Znajdę zdjęcia i wkleję w Twoim wątku.

dziękuję Haniu za te informację, poszukam w okolicznych szkółkach co oferują.
Sibirica to rzeczywiście taki krzak bez szalu ale moze w towarzystwie pstrokatych dereni ładnie by wygladał
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:46, 28 lis 2017

Do góry
Do porównania na przyszły rok

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:43, 28 lis 2017

Do góry
trawki w snopkach też ładne

pełny gar wody ostatnio napadało

irga w koralach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:34, 28 lis 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:32, 28 lis 2017

Do góry
Niebo samo zapowiada załamanie pogody, choć dzisiaj było jeszcze bardzo przyjemnie

i tatry widoczne

kolory piękne, ale wiało będzie....nie chcę nawet myśleć
Ogród wśród pól i wiatrów 19:19, 28 lis 2017

Do góry
jolka napisał(a)
A tu jeszcze w szpalerze i poglądowo pojedynczy krzak.
Tak jak już mówiłam, wielkie porosły w tym roku te róże

Jolu, czy moglabyś napisać w jakim odstępie masz posadzone róże, to chyba bonica?
Dziękuję i pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 19:16, 28 lis 2017

Do góry
Róże okopczykowane

Na tej dolnej fotce widać też jak różne mogą być miskanty. Ten z białymi kotkami przebarwiony cały na rudo. A inne są zielone.
Szmaragdowy Zakątek 18:45, 28 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ile lat ma ten cis Wojtuś? Dobrze trafił.

Na pewno coś wymyślisz.

Ponoć ciemności piwniczne są inne od ciemności na świeżym powietrzu. Ciekawa jestem eksperymentu pt.: hosty. W przyszłym roku chcę sobie stworzyć doniczkowe hostowisko również. Z takich najciekawszych, jakie mam.

„Wojtek” kupiony był 4 lata temu jako 60 cm krzaczek. Rośnie ładnie, bezproblemowo i dość szybko jak na cisa. Na zdjęciu z 2013 roku, razem z mniejszym (mniejszym, ale wcale nie młodszym) bratem „Dawidem”.

Ewa, rozmnażaj i dziel hosty, przesadzaj do doniczek i ciesz się ich pięknem. Cudnych host nigdy dość!!! Zestawione odpowiednio potrafią tworzyć urocze kompozycje. Szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie, podrzuciłabym ci kilka moich odmian. Ale jakbyś była przejazdem w mojej okolicy to oczywiście zapraszam, moja furtka jest dla ciebie zawsze otworzona. Wybierzesz sobie, które z moich host ucieszyłyby twoje oko i zaraz coś szybciutko ukopiemy.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:41, 28 lis 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

takie lubię najbardziej !
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:40, 28 lis 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Cała dzielnica domków powstała super.
Masz duży talent i cierpliwość.
Chyba rzeczywiście jestem cierpliwa, ale i ciągle ciekawa czy na pewno mi się uda?
W niedzielę miała przyjechać koleżanka, ale nie przyjechała. Częstuję wirtualnie wszystkich odwiedzających.

Szmaragdowy Zakątek 18:37, 28 lis 2017

Do góry
Margarete – mój „Wojtuś” ma jeszcze brata „Dawida”. Obydwaj to smukłe przystojniaki, „Wojtuś” w zielonym a „Dawid” zielono-żółtym garniturku.

Kokesz – Reniu, myślę, że warto spróbować. Ja testowałam ten nawóz w tym roku na hortensjach i jestem zachwycona efektem. Zaraz ci pokażę.
To zdjęcie z 2014 i ta sama PINK ANABELLE w 2015 roku.

Jak widać krzaczek jeszcze mały, jakby troszkę zabiedzony a i wybarwienie doopy nie urywa. Z ubiegłego roku fotek niestety nie znalazłam w przepastnych czeluściach mojego komputera, natomiast w 2017, po zastosowaniu w/w nawozu moja hortensja wyglądała już znacznie lepiej …( i żeby nie było – zdjęcia bez retuszu)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:10, 28 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś mamy pierwszy śnieg. Załamanie pogody.

cudnie wygląda z białą pierzynką
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:57, 28 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Z basenem

Takim?

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:51, 28 lis 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Najlepiej to jakby trochę obeschło...(ale jutro znowu opady nadają )Jakby teraz przymroziło to niewygodnie chodzić po takich wybojach

dziewczynki byle do wiosny

zamiast błota bedą takie widoki

Ależ się rozmarzyłam mmmmmmmm
tak mało lata było tego sezonu
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:50, 28 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

No dokladnie
ale bardzo ladne widoczki, moglabym miec sasiada z taką chałupką

A ja chcę taką zagrodę

I jeszcze zwierzyniec

No i może pszczółki
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:50, 28 lis 2017

Do góry
W przelocie na zakupkach

Wstązki odeszły na bok niestety,mam zadziory na paluszkach od remontu
ale tymczasem robimy gwiazdy z papieru

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:45, 28 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Tyle lat się tam wybieram... We Wdzydzach jestem zakochana, a Sierpc prawie rzut beretem... I jakoś zawsze przejazdem przez miasto tylko.

Może moje zdjęcia zachęcą Cię do odwiedzenia tego pięknego miejsca Łucjo. Szczególnie że bywasz w tamtych okolicach.
Mnie szczególnie przypadł do gustu zespół dworski wraz z parkiem krajobrazowym oraz zrekonstruowanym budynkiem dworu, z pięknymi wnętrzami, przygotowanymi z ogromną dbałością o szczegóły i zgodność historyczną, osiemnastowieczny kościół wraz z dzwonnicą, zagrody włościańskie oraz piękna powozownia i kolekcja rzeźby ludowej. Bardzo podobały mi się elementy małej architektury takie jak kapliczki czy przydrożne krzyże.
Otoczone warzywnymi i kwiatowymi ogródkami czy pasiekami chałupy oraz żyjące tu zwierzęta sprawiają wrażenie wsi wciąż tętniącej życiem. Wnętrza budynków przystosowane są do pełnionych przez nie funkcji i zmieniają się wraz ze zrywanymi kartkami kalendarza. Wyposażenie chałup wiejskich oraz wygląd samych zagród wskazuje na zróżnicowanie majątkowe ich właścicieli. Obok mieszkań zamożnych znajdują się chałupy ubogie, wyposażone tylko w najbardziej niezbędne sprzęty.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:35, 28 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
jakie obłożenie stołówki

taki mam teraz widok z podwórka, liści nie ma więc widać więcej

Wesoło masz ,Brawo Sylwuś,o ptaszki też trzeba dbać zwłaszcza my ludzie
Sezon 2017 u Hanusi 17:34, 28 lis 2017

Do góry
Violetko, Współczuję brzydkiej, brudnej pogody. Taka i u mnie się teraz zrobiła. Ale tę godzinkę przejaśnienia złapałam.

Pilnujesz swojej Krasnalki, żeby się w tłumie nie zgubiła! I dobrze, że masz taką możliwość. W naszych szkołach takiej możliwości nie było. a skutki bywały różne. Czasami opinia klasy, a czasami uprzedzenia nauczycieli. Cóż . życie. Zdrowia Wam życzę przede wszystkim. TRzymajcie się ciepło. Mnie dziś jeszcze jeden wieczorny spacer czeka. brrr
Bawarka 17:24, 28 lis 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ksieciunio tez pomagal

A w ogrodzie pieknie kwitnie jeszcze pomponelka

Anioly schna, a ja sie zaraz wezme za mase solna i gwiazdki

jaki słodziak ha ha,korona idealnie mu pasuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies