Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 12:33, 13 mar 2018

marba napisał(a)
Danusiu, nie mogę się napatrzeć na te stada ptaszków w Twoim ogrodzie. Widać, że dobrze się u Ciebie czują.
Pozdrawiam.

Całymi stadami, mam niezłe śmietnisko pod jabłonią, która była przeznaczona do wycięcia ale mój M jednak postanowił tylko ją przyciąc bo to jabłon dla ptaszkówKoty z okolicy też przychodzą się wygrzewać na wędzarniku mojego M i na dach garażu.
danuta_szwajcer 12:40, 13 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia, że te ptaki jeszcze nie popadały od tego smrodu który z kominów wylatuje. Widocznie jakieś zaaklimatyzowane.
Tak sie uwzięłam, że nie mogę zrozumieć tych Ślązaków którzy tak kopca.

Danusiu dużo świeżego powietrza życze.

No jak widać nie, haha dobrych ludzi zwierzaki i kwiatki kochają A to Elu nie problem jak piszesz w Ślązakach bo tu mieszkają nie tylko ślązacy o czym sama doskonale wiesz bo też jesteś ślązaczką. Problem jest o wiele bardziej złożony. Moje bażanty nawet jak jest ciepło to nas nie opuszczają
danuta_szwajcer 12:46, 13 mar 2018

No i u mnie też zawitała wiosna.
ElzbietaFranka 12:54, 13 mar 2018

Jak złożony to nie do rozwikłania. Wiem, że nie tylko sami rodowici tam skąd pochodzę to rodowici bezmozgowcy tak to określam.
ElzbietaFranka 13:02, 13 mar 2018

nebel napisał(a)

Danusiu, lubię zaglądać na Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad .
Ja już tak mam - jestem obserwatorem...i myślę, że wszyscy są tacy
Pozdrawiam

To dzwonce
sylwia_slomc... 13:45, 13 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

A wiesz, że też bardzo byłam zaskoczona taką ilościa grubodziobów. Ostatnio mój M oswaja wiewiórki i przylatują na parapet po orzeszki ale trudno im zdjęcie zrobić Pozdrawiam

Wiewiórek Wam bardzo zazdraszczamAle u mnie raczej nie mam szans, że się kiedykolwiek pojawią
sylwia_slomc... 13:47, 13 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

No jak widać nie, haha dobrych ludzi zwierzaki i kwiatki kochają A to Elu nie problem jak piszesz w Ślązakach bo tu mieszkają nie tylko ślązacy o czym sama doskonale wiesz bo też jesteś ślązaczką. Problem jest o wiele bardziej złożony. Moje bażanty nawet jak jest ciepło to nas nie opuszczają

Nasze podchodzą dopiero jak już ciemnawo, w dzień ciężko o taką fotkę.
Urszulla 15:05, 13 mar 2018

Śliczny bażxant
danuta_szwajcer 17:42, 13 mar 2018

Jak złożony to nie do rozwikłania. Wiem, że nie tylko sami rodowici tam skąd pochodzę to rodowici bezmozgowcy tak to określam.

Przykre to co piszesz Złożony to nie znaczy nie do rozwikłania, to są zaniedbania latami i nie tylko dotyczy zła jakość powietrza Śląska ale całej Polski i Warszawy też. Obecnie można śledzić mapy zanieczyszczeń i dotyczy to i Zakopanego i Żywca i Gdyni. Zresztą to forum to nie miejsce by się na ten temat rozpisywać ale nieładnie jest wszystkich "wkładać do jednego worka" i obrażać.
danuta_szwajcer 17:42, 13 mar 2018

To dzwonce

Dzwonce są na innych zdjęciach, a na tym to są czyże