Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:55, 13 mar 2018

Iwk4 napisał(a)
Mirko, dziś podziwiałam hortensje ogrodowe od Ciebie. Nic sobie nie zrobiły z mrozów po -20. Mają zielone listki. Zachwycam się nimi
Ciemierniki śliczne.

Iwonko, no ta wiadomość to najlepsza dla mnie Bardzo się cieszę, mam nadzieję że będą kwitły. Jeszcze tylko tydzień kolejnych mrozów muszą wytrzymać, ale to już nie takie niskie temp będą
Tę ciemniejszą różową przesadź na stanowisko słoneczne to jesienią będzie się przebarwiać na piękny burgund
Ewa777 12:04, 13 mar 2018

mirkaka napisał(a)

Wiem że zamówiłaś, i to same cuda Ustawiam się w kolejce na siewki z Twoich jak już będziesz ich miała dostateczni dość w swoim ogrodzie

Bardzo chętnie podzielę się siewkami jak tylko będą Czytałam o nich tylko, że niestety odmianowe ciemierniki nie powtarzają swoich cech matczynych w siewkach, ale trzeba to sprawdzić

Mireczko, widziałaś może w ogrodniczych czy na giełdzie przebiśniegi?
mirkaka 13:18, 13 mar 2018

Nie Ewuniu, nie widziałam nigdzie . Tylko w moim ogrodzie

asiak 13:49, 13 mar 2018

Jednak przebiśniegi są cudne U mnie też już nieśmiało wychodzą
Annak 14:29, 13 mar 2018

Piękne te przebiśniegi... i takie optymistyczne
Anda 14:32, 13 mar 2018

Ewa777 napisał(a)

Bardzo chętnie podzielę się siewkami jak tylko będą Czytałam o nich tylko, że niestety odmianowe ciemierniki nie powtarzają swoich cech matczynych w siewkach, ale trzeba to sprawdzić

Mireczko, widziałaś może w ogrodniczych czy na giełdzie przebiśniegi?

Ja czekałam 4 lata aż mi siewka zakwitła. Będziesz tworzyła nowe odmiany, jeszcze piękniejsze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UlaB 15:39, 13 mar 2018

Mirko, piekne przebiśniegi i jaka ilość. Moje wyszły juz jakis czas temu (mimo ze zyje w 5B), ale nie wiem co robie zle - ciagle mam pojedyncze egzemplarze rozrzucone tu i tam - tak jak je sadziłam. Co robisz ze masz takie łany i po jakim czasie taki efekt?

Ewa777 16:12, 13 mar 2018

Piękne przebiśniegi
mirkaka 16:41, 13 mar 2018

Asiu, Aniu, Ewa Cudne prawda, ta biel taka czysta

Ewa 4 lata? oj długo. A masz inne odmiany ze swoich wysiewów? Jeśli się krzyżują to fajnie, czeka się z zaciekawieniem
Ula B nic nie robię, rosną już prawie 20 lat w jednym miejscu, w zeszłym roku odsadziłam kilka kępek w inne miejsca. One po kwitnieniu wytwarzają takie kulki w miejscu gdzie był kwiat, tam są nasiona. Ja je zostawiam i z nich są nowe maleńkie cebulki , ale nie wiem po ilu latach zaczynają kwitnąć. Widać na zdjęciu jakie jest
zagęszczenie liści, powinnam je porozsadzać, może w tym roku
to zrobię
frezja 17:20, 13 mar 2018

Piękny pokaz z przebiśniegami w roli głównej