Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 18:34, 27 lis 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Ptaszory dla Was świeżutkie sprzed paru minutek

Ależ super są te sprężynki!
Kupowałaś czy sama zrobiłaś? Jakiś namiar lub instruktaż można poprosić
Sezon 2017 u Hanusi 18:21, 27 lis 2017

Do góry
Brzozy już bez liści

Sezon 2017 u Hanusi 18:18, 27 lis 2017

Do góry
Kiedyś grudniki były dość popularne, bo kwitły wtedy kiedy inne by kwiatki na parapecie były w uśpieniu. Potem nastała moda na storczyki. Miały być bezobsługowe, i kwitnąć 3 miesiące albo i dłużej. I ja nabyłam kilka, kilka w prezencie dostałam, A teraz z ich rezygnuję. Nie nie wyrzucam, ale jak już kończą żywot, nie próbuję ratować, chybas, że same się uratują za pomocą keików/odnóżek/.
Miejsca dużo zajmują, kąpiele problematyczne, no i te patyki.
Wracam do starych dobrych fiołków afrykańskich, które i w kuchni poradzą i na ciemnym dość parapecie.
Kto wie, może i do grudnika serce nakłonię?
Ostatnio w markecie były po 6 zł doniczka. Ale się po nie nie wybrałam, chyba dojrzewam do decyzji.

U mnie też pogoda się zmienia, Iwonko. Przed chwilą byłam z psem, rękawiczki były już konieczne. A wiatr? U mnie stale wieje. No może dziś bardziej niż zawsze.

Moje fiołki aktualnie bez kwiatków.I skrętniczek.
...uDany ogród 17:49, 27 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To już masz 2 przyjaciół w ogrodzie.

Może świadomość wykonania planu ogrodowego choć troszkę złagodzi dolegliwości?

Ewciu znaczy M i ten nowy
Cieszę się, że udało się zamknąć prace ogrodowe przed zimą, to spory luz psychiczny na nadchodzące miesiące.
Jeszcze tylko musimy zabezpieczyć kilka roślin, ale na to jest jeszcze za ciepło.

Ogród z wilkiem zamkn. 17:46, 27 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Hej Madziulka .
Wpadłam na chwilkę, foty obejrzałam - ta rozplenica pięknie wygląda z tym śnieżkiem . Pierniczki są boskie .
A w ogóle to ja nie będę tu chyba zaglądać, bo kompleksów dostaję żem leniwa strasznie. Ja nie wiem kiedy Ty to wszystko dajesz radę zrobić, mnie ostatnio doby nie starcza .
No!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:44, 27 lis 2017

Do góry
Haniu niech piekny tej jarmark bedzie ja mam nadzieje, ze w sobte uda mi sie z Gosia spotkac

A teraz czas na jesienny konkurs
Kto zgadnie co jest glownym skladnikiem tego ciasta dostanie jako pierwszy przepis
Co się stało kwiatom ... 17:40, 27 lis 2017

Do góry
Zbyszek,będę miała ją "na oku",nie byłam w Dobrzycy ,może kiedyś to nadrobię i odwiedzę ten ogród.
Taka koronkowa robota
...uDany ogród 16:41, 27 lis 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
I mnie przydałby się taki powzdychać tylko mogę

Zdradzisz jego imię

Gosiu ja długo wzdychałam i jest, marzenia się spełniają
To Penatx k-5, jestem wierna tej marce Trochę zejdzie zanim się poznamy, teraz to takie nieśmiałe próby

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:32, 27 lis 2017

Do góry

Burgundy Iceberg

Ogród Mirelli 16:21, 27 lis 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pisałam kiedyś o moim niezadowoleniu z trawy Seslerii odmiany Haufleriana. Głównie chodzi o fakt jej pokładania. Ładna jest zaledwie dwa miesiące. Startuje wcześnie wiosną, pięknie kwitnienie i na tym koniec. Resztę sezonu prezentuje się okropnie. Dodam, że u mnie rośnie w półcieniu i nie jest często podlewana. Tnę ją dwa razy w roku - może powinnam częściej?
Zobaczcie zdjęcia.

jak ona jest duża? Co ile ja posadziłaś?
Mam wątpliwości czy to sesleria heufleriana.
Kwitnie wiosną czekoladowymi kłoskami?
To nie jest kwestia braku słońca, ona dobrze radzi sobie z półcieniem
...uDany ogród 16:19, 27 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajny ten przyjaciel supe sie udaly fotki

melduje, ze w sobote troche sie udalo porobic w ogrodzie porozsypywalam ziemie tu i tam gdzie dziury byly, duza czesc pyladowala na wyrzywniku i jeszcze jedna halda czeka na nowe skrzynie

Izuniu, to spełnienie moich marzeń. M wiedział jak pomóc Mikołajowi
Ja tez trochę porobiłam, ale teraz zmam mega katar
Cieszę się, że tyle Ci się udało zrobić, zaraz zima więc zdążyłaś w porę.

...uDany ogród 15:57, 27 lis 2017

Do góry
cd.

...uDany ogród 15:55, 27 lis 2017

Do góry
Dzisiaj pierwszy raz testowałam mojego nowego przyjaciela w ogrodzie

Ogród Mirelli 15:29, 27 lis 2017

Do góry
A taki efekt mojej dzisiejszej pracy. Dzierganie zamieniłam na wiązanie traw. Dużo mi jeszcze zostało do związania. Może jutro skończę

Ogród Mirelli 15:24, 27 lis 2017

Do góry
Wiem, że seslerii się nie związuje, ale ja związałam. Teraz myślę, że mogłam ją ściąć.

Ogród Mirelli 15:19, 27 lis 2017

Do góry
Tak wyglądają najładniejsze kępy

Ogród Mirelli 15:19, 27 lis 2017

Do góry
Pisałam kiedyś o moim niezadowoleniu z trawy Seslerii odmiany Haufleriana. Głównie chodzi o fakt jej pokładania. Ładna jest zaledwie dwa miesiące. Startuje wcześnie wiosną, pięknie kwitnienie i na tym koniec. Resztę sezonu prezentuje się okropnie. Dodam, że u mnie rośnie w półcieniu i nie jest często podlewana. Tnę ją dwa razy w roku - może powinnam częściej?
Zobaczcie zdjęcia.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:34, 27 lis 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)

To piękne drewniane ogrodzenie, cudownie podkreśla urodę Twojego ogrodu.

Ciągle czekam, kiedy napiszesz, że już kopczykujemy róże...
Ogród z wilkiem zamkn. 14:25, 27 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Dokładnie ....... już jedno dojrzewanie przeżyłam ...... a teraz druga zaczyna po chińsku gadać ...... wolę ogród

Nie straszcie mnie dziewczyny
rozumiem,że jak matek idealnych nie ma, to na idealne dziecko też nie mam co liczyć
Śliczne zimowe ujęcia. Dopiero teraz widać ile zimozielone dają w ogrodzie. Widzę,że mamy podobne ogrodzenia
Księżycowy... 14:19, 27 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Myślę, że zróżnicowane bloki żywopłotów jak sensownie podkreślone drzewami nie będą razić (nie będzie monokultury grabowej).

Ewa, ale jak? Coś dla mniej wtajemniczonych ogrodowo? Jak je podkreślać sensownie? Próbowałam gdzieś na zdjęciach/inspirkach znaleźć takie połączenie, ale bez powodzenia.

Tutaj cis posadzony tylko na długości całej bocznej ściany mojego domu. Reszta grab.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies