Dzięki serdeczne Agato to dzieje się bardzo aktualne, bo tniemy wszystko, nie zdążyliśmy z koreanką. No i Lawsonami, z nimi ciut problem będzie, musimy przemyśleć, jak to ugryź. Buż
Amazon Mist był u fryzjera, stipy też, ale mi się ich wysiało, szok, całkiem zgrabne już kępy
tu łyso
a w sezonie gąszcz, nawtykałam patyki anabelek, bo zabieram stąd milinie
no i będzie cudo kwitnienie azali
jeszcze wyżej na skarpie dojdą kolejne liliowce, pakuję tu wszystkie
na dniach carex Elata ścinam juz do ziemi
rzut na niebieski
donice proszą o wodę
Ano, dziś +16, ciągało do roboty
Ale wypoczęłam, luz i radość, aż pomyślałam, że mam wszystko i nic mi nie potrzeba
mam fajnych sąsiadów za murem po prawej, ich nasadzenia podkreślają moje, niestety po lewej, porażka..
pergola czeka na zmianę dyskutujemy, mamy różne pomysły...potrwa to
łuki zaraz w kwieciu powojników
pień też jest pięknem
moje cisy juz są żywopłotem trochę to trwało, ale jednak dobrze, że posłuchałam producenta, aby przez pierwszy rok nie ciąć
Dzięki Monia
Chciałam je stąd zabrać, ale skoro tak tu szaleją, niech zostaną nie wiem jaki sekator kupić, te reklamowane, jako dobre, okazują się niewypałem, firmę F. już 2 razy reklamowałam.
cedry polecam każdemu
nie śmiecą, można ciąć, stale zielone, najintesywniej rosną w sierpniu
to cedry libańskie
sadzonki na starcie miały 25cm, obecnie około 4,5m, po 6 latach
to co do cięcia...ufff, przy okazji, jaki bajzel
z tymi to dopiero nas czeka robota
Kasia, one szybko rosną; patyki 2-letnie, tez już trudniej się cięło, no i jakby mi było mało, znowu patyki wtykałam, ale to już pójdzie do ludzi, jak się ukorzenią, brak miejsca powoli
Kasiu, dyskutowałyście o hortensjach, ogrodowym ścina się kwiatostan i te gałązki, co ewidentnie martwe, na resztę się czeka korekta za 2 tygodnie
bliżej
cudna roślina
takie lubię, o nic nie prosi
te 2 Alfredy, prezent od dzieci, wolno rosną, ale zielone i stale kwitną, a lekko nie mają
dobrze, że mi eMuś z drabiny nie spadł
patrzę na fotki, i taka sepia, czyli nie ma tej świeżej zieleni majowej