Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 17:31, 22 lis 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
W takim razie Twoje macro to chyba mikroskop elektronowy

Gosiu to makro na 1cm, w zwykłym kompakcie Ma też teleobiektyw

Blaski i cienie nowego życia 16:37, 22 lis 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Z Łukaszem malowaliśmy też dziś białym drewnochronem pierwszą warstwą takie cudne domki

Ulcia śliczne - robione czy kupione? z chęcią też bym takie powiesiła i to właśnie białe
Księżycowy... 16:28, 22 lis 2017

Do góry
Aga musisz mnie nieco oświecić, czy siedząc przy stole kuchnia/salon widzisz wjazd do garażu sąsiada?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:45, 22 lis 2017

Do góry
przymrozek byl ale taki tyci tyci i za to mamy dzis slonko od rana
wylecialam na chwilez aparatem i znalazlam ostatnia rozyczke

ciemierniki w tym roku sa piekne i duzo (w zeszlym roku kwitly pojedyncze)

kociomietka jeszcze kwitnie i cieszy oko

i nizdarte rudbekie przetrwaly pierwszy przymrozek
Ogród przydomowy - Hosty 14:58, 22 lis 2017

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 22 lis 2017

Do góry
Aaa i wczoraj miałam pierwszy śnieg patrzyłam w ubiegłym roku spadł 9 listopada opoznil sie trochę pozdrawiam zagladajacych

Zakręcony ogród 13:44, 22 lis 2017

Do góry
iwka napisał(a)
kulki różnej wielkości, ze stożkami też fajnie, podwyższają trochę rabatę, nie jest taka płaska

ale zastanawia mnie jak to koło później wkomponować w całość, przy płocie też coś ma być, może jakoś od razu połączyć w całość.
Masz jakieś zdjęcie gdzie boki bardziej widać, co jest po lewo i prawo

Iwonka za kołem pod płotem nic już nie może być bo tam się będzie otwierać brama. Po lewej stronie jest już tylko podjazd i tłuczeń do ogrodzenia. Tam nie planuje nic sadzić.
Zostaje rabata pod płotem po prawej stronie. Z tego co chce na pewno tu miec : Limki w towarzystwie gracków z kulkami rzecz jasna
widok z drzwi frontowych :

rabata z prawej :

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:40, 22 lis 2017

Do góry
Tak Haniu sypie od godz 12...tylko się topi i na ziemi go nie za dużo ...ale w powietrzu piękne grube białe śnieżynki...sceneria zimowa u mnie już po raz drugi.
fotek brak,w telefonie mam słaby aparat(ten z dobrym aparatem z wodowałam a aparat w lekkiej niedyspozycji

gorąca miłość dla was

Małe marzenie o dużym ogrodzie 13:25, 22 lis 2017

Do góry
Zdjecie kawalka dzialki od drogi a z prawej strony świerki sasiada
Małe marzenie o dużym ogrodzie 13:21, 22 lis 2017

Do góry
Makadamia-dziekuje za odzew
DorKa-dziekuje za mile powitanie zerknełam na twoj ogrod i bardzo podoba mi sie ta rabata z hortkami i trawami a za nimi pewnie szmaragdy?

Juz tlumacze co i jak...
Z prawej strony dzialki mam sasiada od ktorego dziela nas wysokie swierki,z tylu jest pole uprawne a za polem las, z lewej strony jest łąka, a z przodu droga(zrobie w sobote kilka fotek to wrzuce jak to wyglada z kazdej strony
Od tylu domu do poczatku strefy garażu jest 34m wiec tyle miejsca bedzie zajmowal ogrod za domem.

Wiec garaz a wlasciwie warsztat musi byc z tylu poniewaz mąż jest mechanikiem i potrzebuje duzo miejsca na kilka aut i pelno czesci wiec jego lokalizacja jest nie do ruszenia na zdjeciu ponizej po prawej i lewej stronie tego przejscia do garazu gdzie zaznaczylam kreska rabaty chcialam posadzic jakies wysokie iglaki zeby oddzielic sie od warsztatu.

Z prawej strony przy przejezdzie chcialam posadzic zywoplot z laurowisni i robinie akacjowe zeby stworzyc zielona sciane i odgrodzic sie od przejazdu do garazu

Z lewej strony myslalam o szmaragdach zeby szybko zaslonic zachodnie wiatry a przed nimi posadzic kilka brzózek i wzdłuż zrobic jakas fajna rabate.

Chcialabym zeby w ogrodzie na pewno pojawily sie hortensje brzozy trawy iglaczki duze i male, cos lisciastego zeby sie ladnie przebarwialo(widzialam ladne połączenie róży z powojnikiem i lawendą) kuliste bukszpany ...no i ogolnie lista tych roslinek sie nie kończy

W centralnej czesci ogrodu bedzie stal basen a przy nim chcialam zrobic takie miejsce na lezaki wysypane zwirem a wszystko otulic rabatką z niskich krzewow.

Ogolnie zarys pomyslu na wszystko mam, wiem jakie roslinki chce i jak mniej wiecej je ze soba poskaladac, tylko chce tak duzo rzeczy tam zrobic i boje sie zeby nie przedobrzyć
Zakręcony ogród 13:14, 22 lis 2017

Do góry
kulki różnej wielkości, ze stożkami też fajnie, podwyższają trochę rabatę, nie jest taka płaska

ale zastanawia mnie jak to koło później wkomponować w całość, przy płocie też coś ma być, może jakoś od razu połączyć w całość.
Masz jakieś zdjęcie gdzie boki bardziej widać, co jest po lewo i prawo
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:05, 22 lis 2017

Do góry
Rany... jakie cudne...

Szkoda dorotko, że nie mieszkasz bliżej bo bym zamówiła u ciebie takie zestaw na święta. Ale moje łakomczuchy miałyby radochę.
Kolorowe Rabaty Martek 12:56, 22 lis 2017

Do góry
Petunie raczej w moim deszczu by nie wytrzymały, dlatego ich nie sadzę, ale wiciokrzewy i owszem. A z kwitnących pelargonie. U sąsiadów jeszcze na balkonie wiszą. Niestety po chwilowym ociepleniu, powrót zimnych nocy, z przymrozkami.
I koniec zieleni.

Ale to nic, trzeba choinkowe głązki do wazonu wstawić i czekać na słoneczne dni.
Martuś, miłego dnia.

Anna i Ogród 12:55, 22 lis 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Witajcie po kolejnej przerwie na forum. Znowu brak netu dzięki moim dzieciakom.

W ogrodzie nic nie działam. eM posprzątał na tarasie bo ja już leniwa się robię o tej porze roku.

Śnieg leży od kilku dni choć cienką warstwą. Wszystko zmrożone.

Przecudnie to wygląda!!!!Szkoda, że tymczasowe.
Sezon 2017 u Hanusi 12:49, 22 lis 2017

Do góry
Martuś, kiełki trzeba płukać codziennie, a nawet 2 razy dziennie, i nie przesadzać z z ilością nasion. Jedna 2 łyżeczki do pojemnika. i wystarczy. A najlepiej 2 pojemniki, na zmianę. Z jednego już jemy, a drugi nastawiamy.

Ja dostałam od Iwonki w prezencie taki słoik z plastykową dziurkowaną nakrętką, nieźle się spisuje! Całą zimę. Dzięki, Iwonko!

Iwonko, nastawiam kiełki, niezależnie od faz księżyca. Może powinnam
synchronizować? Ale mi się nie chce w to bawić, i po prostu wysiewam jak już jeden pojemniczek jest na na ukończeniu.
Ale zauważyłam, że róż , różnie kiełkują. Ważne, że moja ulubiona rzodkiewka- najszybciej.

Rzeżuchy nie wysiewam , z uwagi na jej specyficzny śluz z zapachem.

Dla Was różyczka z lata.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:39, 22 lis 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

zasłabłam ...w witrynie na oczach ? dotrwają do świat? to jakies tortury rodzinie serwujesz )) u mnie by to nie przeszło ...musiałabym zakopac je w ogrodzie )))
Nie stosuję żadnych tortur, jaj jak Baba Jaga podtuczam swoją rodzinę wypekami ciast dwa razy w tygodniu i zapewniam Cię, że nikt nie rzuca się na ciasteczka. Leżą stale na wierzchu, czasem ktoś skubnie któreś. Na te domki to tylko wnuczek ma ochotę, więc mu dałam do zjedzenia, nie dał rady całego zjeść, ale mocno go poobgryzał. W sumie to tylko dach został, bo ciasto piernikowe mam naprawdę dobre.

Ogród w remoncie 12:33, 22 lis 2017

Do góry
Zakręcony ogród 12:33, 22 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
Hm chyba niezbyt ładnie wyszło, ale narysowałam jak umiałam. Koło fi 2,5 m, po środku jakieś drzewko na pniu, opaska z niskich buksów a w środku kule buksowe stipy i np. mniejsze rozplenice albo niższe miskanty. Możesz jeszcze dodac coś w kolorze bordo, np. berberysa red rocket, red pillar w trawach. Al nie sugeruje się zbytnio bo ja monotematyczna jestem
jak chcesz to mów co chcesz w tym kole to ci narysuję. (kurcze to wygląda jak mandala...)

pełna profesja Ewcia. Przy twoich moje wyglądają jak mojej córci przedszkolaka
Bardzo ladnie ci to wyszlo. Kasia sugerowala mniej symetryczne ułożenie. Co myślisz ? U Ciebie tych kulek trochę jest i jak lepiej się prezentują ?
Ogród w remoncie 12:31, 22 lis 2017

Do góry
Co nieco jeszcze kwitnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:23, 22 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania z Dębowego lasu zna nazwę tych chryzantem, jakaś Izabela coś tam.....ale mam sklerozę
Sprawdzę tę nazwę u Ani.

Zdjęcia z 10 XI

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies