Czy Twoja Moundry ma takie białe końcówki na kwiatach?? jakiej jest wysokości??
Pytam bo mam jedną wielką rozplenicę i zachodzę w głowę jaka to odmiana...
Taką mam nadzieję,że w końcu będzie z górki i w końcu lepiej
O to też masz trudne doświadczenie i rozumiesz bardzo.
I mi ciężko przy tych opatrunkach. Ale czego mamy nie przejdę i nie zrobią.Prawda ??
Oj i ja się cieszę sąsiadeczko na to nasze spotkanko, które było.
Wspaniałe chwile i dziewczyny wszystkie.
Udalo ci się kupić jakieś nasiona ??
Buziaki i ja przesyłam
I ja Aguś dziękuję za tą niedzielę.Czas zleciał nie wiadomo kiedy.
Dziękuję za zaproszenie.Mozę uda mi się kiedyś odwiedzić ciebie
Aniu, bo jak się pojawiłaś, to ucieszyłam się bardzo,że ktoś jeszcze pojawił się z Chełma.A widzisz jakie mile niespodzianki są razem z założeniem wątku ogrodowego.Fajnie,że zadzwoniłaś i tak to poszło i doszło w ten sposób do naszego spotkania.
I jest nas kilka to też fajnie.
Pierwsze spotkanie mamy za sobą. Mam nadzieję,że będą jeszcze w naszych ogrodach .Ale to już musi się ocieplić.Już niedużo tej zimy zostało.
Dziękuję Aniu za poświęcany czas
brzozy już tam rosną ,ale w rządku ,ale dopiero jesienią sadzone ,dlatego mogę je jeszcze przesadzić
Pod nimi jest szpaler z hortensji limelight ,miskanty ML i różne inne krzaczki i kfiotki
A wiśnie nie wiem ,czy nie za małe na zagajnik wiśniowy ? One są szczepione na wysokości ok 1,40 . ....
Ciekawe ilu gramowe te opakowania i po ile ,ja za swoje 200g (wystarczy na 25m²łączki) płaciłam 20,50zł no i przesylka, ale jak kupi się 3-4 op to wyjdze po ok 23zł. A te torebeczki to pewnie po 20g?
Danusiu mam do Ciebie pytanie.
Czy uwazasz że mam szansę z powodzeniem przesadzić serby rosnące już 3 lata w gruncie?
posadziłam je z doniczek we wrzesniu 2015r, podwoiły swój rozmiar i mają się dobrze jedna moja koncepcja żywopłotu się zmieniła. posadziłam je od frontu bo miała być tam robiona taka mała obwodnica miasta i chciałam wysokiej przesłony. teraz posadziłabym tam tuje kórnik z innego miejsca żeby ujednolicić żywopłot.
tylko jesli przyjeło by się wszystko po takiej przeprowadzce to kiedy to najlepiej zrobić i jakich zasad się trzymać żeby się udało? mam automatyczne nawodnienie to wody będą mieć pod dostatkiem.
tutaj widać jak mam teraz połączone żywopłoty, od wschodu tuje kornik a potem serby aż do frontu.w miejsce serbów byłyby tuje z innego miejsca.
takie tuje bym przesadzała, mają około metra
i serby
Toszka dziękuję bardzo bardzo, że chciałaś poświęcić mi czas
Ta strona ogrodu jest północno- zachodnia jest to bok ogrodu o długości 46m
Wiśnie royal burgundy są szczepione na wysokości ok 1,40 - więc one chyba na wysokość nie urosną ,a koronę planuje przycinać - nie wiem czy dobrze myślę
Wiśnie umbry są szczepione na wysokości 2,20 - planuję je co 3 m posadzić
Większość drzew w ogrodzie,które mam to są odmiany szczepione
Jedynie brzozy chyba mogą być duże - to są dorenboosy - czy uda mi się je utrzymać na wysokość ok 4 m ?
Buki za duże - więc odpadają chyba ,że jest odmiana która dorasta maksymalnie do 4 m ?
Tak cały ten bok na pusto wygląda .....niestety nie umiem tego w komputerze zrobic
Cisy. To odmiana hicksii - przewidziałam na nie 1 m szerokości ? Sadzone co 50 cm ? Pewnie za gęsto ??
Iwona cieszę się że zgadzasz się ze mną. Trochę też rozumiem Magde bo najprościej jest kupić nowe a stare "wyprowadzić za płot" ale z drugiej strony może by podejść do tematu ambitniej? spróbować zaaranżować to co się ma. i z Twoją pomocą mogłoby się to Magdzie udać bo jesteś jednym z większych znawców roślin na forum i pomysłodawców oryginalnych zestawień.
Magda czy ten zagajnik brzozowy w rogu już masz? bo może zagajnik wiśniowy zrobić?oryginalnie? i pod nim biała rabata dla rozjaśnienia?
Dąb. może jako soltier na środku ogrodu?lub metasekwoje na środek?
może tak
w tym przypadku nic nie kupujesz a przesadzasz migdalka i zlotokap i sosne
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa bardzo tęsknoty mi za kolorami za ciepełkiem. U mnie widać już oznaki wiosny. Tulipany, hiacynty, czosnkiem już na wierzchu tylko na termometr elektroniczny - 6