Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:20, 22 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Doroto, ta zielona świecznica (świecznica prosta) kwitnie najpóźniej ze wszystkich. Na początku września zaczyna. I tak trwa przez 2 miesiące.
Dziękuję za wpis u mnie, warto zapamiętać nazwę tej świecznicy. Urzekła mnie ona u Ciebie, n i to że kwitnie tak długo.

Zdjęcia z 10XI
Zakręcony ogród 12:19, 22 lis 2017

Do góry
Hm chyba niezbyt ładnie wyszło, ale narysowałam jak umiałam. Koło fi 2,5 m, po środku jakieś drzewko na pniu, opaska z niskich buksów a w środku kule buksowe stipy i np. mniejsze rozplenice albo niższe miskanty. Możesz jeszcze dodac coś w kolorze bordo, np. berberysa red rocket, red pillar w trawach. Al nie sugeruje się zbytnio bo ja monotematyczna jestem
jak chcesz to mów co chcesz w tym kole to ci narysuję. (kurcze to wygląda jak mandala...)

Zakręcony ogród 12:11, 22 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
wczoraj zrobiłam swoja pierwszą lampę cottonballsową
Trochę nawaliłam za dużo kleju tak wyglądała przed wyschnięciem :

Myślicie,że to się uratuje ? Jeżeli nie, to eMuś śmieję się,że będziemy mieli globus
no ładnie wyszło, i jak równiutko wiesz, że klej musi dobrze zaschnąć, inaczej może się zapaść kula. Kiedyś robiłam takie bombki i byłam niecierpliwa strasznie, wydawało się ze suche a jak przebiłam balon to bombka kurczyła się razem z nim

Dorka, a koniecznie chcesz w tym kole lawendę?
Kolorowe Rabaty Martek 12:06, 22 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marteczko, dla Ciebie kolejny kwiatek. Mimo braku światła i ciepła wiciokrzewy jeszcze kwitną.

A to mnie mile zaskoczyłaś Hanusia,dziękuję pięknie
Właśnie byłam u Ciebie na profilu.
Wiciokrzew niezawodny i pięknie pachnie.
Ja przez lornetkę zajrzałam dziś na balkon w bloku na przeciwko bo się już zastanawiałam czy tam czasami cały sezon nie było sztucznych kwiatów.Okazało się,że trzymają się dzielnie petunie czy surfinie tego nie jestem pewna i pelargonie.

Sciskam mocno Haniu
Sezon 2017 u Hanusi 11:44, 22 lis 2017

Do góry
Dziś kolejny dzień z wilgocią i czemu mnie to nie dziwi?
Kolejny dzień bliżej godziny W!

Wszystkim zielono zakręconym proponuję wysadzić cebule na szczypior, wysiać do pojemników nasiona na kiełki, zajrzeć na parapet, bo może co podlać trzeba?
Może trzeba kwiatkom niektórym prysznic albo kąpiel zrobić?

I już będzie miło i słonecznie! Mój jedyny Falenops ma kwiatowe pąki, będą i świeże kwiaty! I to nic, że nie ma rabaty, a tylko małe doniczusie, zieleń cieszy w każdej postaci!

Miłego dnia!

Między brzozami 11:28, 22 lis 2017

Do góry
Misia napisał(a)
Ewo, a myślisz mogę go przykryć zdjętą darnią z trawnika?

Dziś i tak nic nie zrobię bo śnieg sypie od rana, zima puka...

To już wogóle chyba optymalne rozwiązanie, bo jeszcze materię roślinną wprowadzasz. Wg mnie jak najbardziej

Ale pejzaże... jak ja bym juz chciała mieć takie piękne skrzynie warzywne...
chyba nie wytrzymam i zrobię przed zimą, żeby już dobrociami je wypełnić (czyt. qpa, kompost, mączka i ziemia)
Ukojenie 11:20, 22 lis 2017

Do góry
Ostatnia roza w tym sezonie - chyba, bo juz ostatnie zbieralam

Ja je lubie dotykac - poniewaz przez katar nie czuje zapachu...
Między brzozami 11:11, 22 lis 2017

Do góry
Ewo, a myślisz mogę go przykryć zdjętą darnią z trawnika?

Dziś i tak nic nie zrobię bo śnieg sypie od rana, zima puka...

Anna i Ogród 10:16, 22 lis 2017

Do góry
Pamiętacie że mam dwie kotki?

Okazało się że jedna z nich (ta cała bura) jest bardzo chora. Zaczęła utykać na jedną łapę. Po prześwietleniu okazało się że ma dysplazję stawu biodrowego.To choroba genetyczna i bardzo rzadka u kotów . Tylko operacja jej może pomóc. Nawet po zniżkach zabieg jest dość kosztowny bo 600zł. eM się mocno oburzył bo wyda kasę a kot sobie pójdzie i nie wróci ale widziałam jak w weekend ją głaskał i rozmawiał z nią że nie wiem co zrobić.

Bez zabiegu grozi jej zanik mięśni. Przykre. Trudna decyzja acz oczywiste co zrobimy. Potrzebujemy tylko czasu by się z tym oswoić bo to mało nie jest
Zakręcony ogród 10:15, 22 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
Macie racje, trochę zbyt symetrycznie to wyszło Próbuję zatem dalej
jakbym dorzuciła jeszcze admiration. ja mam skłonności do uzywania za dużo zielonego

Dorka jaka jest średnica tego koła?
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:10, 22 lis 2017

Do góry
witam,

Anitka - klony z ogół są wytrzymałe na mrozy więc nie zabezpieczam oczywiście zawdzięczam to lokalizacji mojego ogrodu wraz z Herbaciarnią ale no nie wiem jakie niskie temperatury by musiały paść abym te moje okazy zabezpieczał. Najgorsze to są noce na wiosnę tzw. ' zimnych ogrodników' wtedy
trzeba osłaniać.
Na tę chwilę to jesień pełną parą i większość listków już opadła a z niektórych okazów klonów udało mi się zebrać parę ciekawych okazów do ususzenia...

pozdrawiam
Jan

Zakręcony ogród 10:10, 22 lis 2017

Do góry
wczoraj zrobiłam swoja pierwszą lampę cottonballsową
Trochę nawaliłam za dużo kleju tak wyglądała przed wyschnięciem :

Myślicie,że to się uratuje ? Jeżeli nie, to eMuś śmieję się,że będziemy mieli globus
Anna i Ogród 09:57, 22 lis 2017

Do góry
Witajcie po kolejnej przerwie na forum. Znowu brak netu dzięki moim dzieciakom.

W ogrodzie nic nie działam. eM posprzątał na tarasie bo ja już leniwa się robię o tej porze roku.

Śnieg leży od kilku dni choć cienką warstwą. Wszystko zmrożone.

Na drzewach już praaawie łyso.

Lubię patrzeć na poprawioną w ostatniej chwili rabatę. Myślę że jeśli wszystko przetrwa zimę to będzie duuużo lepiej wyglądała.
Ogród w remoncie 09:53, 22 lis 2017

Do góry
Pada dziś u mnie niestety . Wyszłam nawet coś porobić ale nie da się. Zobaczcie z czym walczę

Powiem wam ,że są momenty źe mam ochotę zostawić to wszystko i uciekać ,zachciało mi się nowego ogrodu
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:37, 22 lis 2017

Do góry
Ubezpieczyłam się na wyjazd, 100 zł za 22 dni i 5 azjatyckich krajów

Chyba już wszystko. Jeszcze juany może gdzieś w kantorze kupię, bo w Pekinie ląduję w niedzielę i banki zamknięte i lepiej byłoby nie płacić prowizji za wypłatę z bankomatu. Hm. Cała reszta ogarnięta. chyba że coś mi umknęło...

miłego dnia wszystkim

A za chwilę jadę na koncert do Krakowa, ale się cieszę Wrócę po północy, ale co tam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:30, 22 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:29, 22 lis 2017

Do góry

2017

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:28, 22 lis 2017

Do góry
2015

2016

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:27, 22 lis 2017

Do góry
Kadry z boiska

2014

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:26, 22 lis 2017

Do góry

ZebrinusLubię ją jest inna przez te paski jasne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies