Ej wychodzi, że na 14 metrach 18 drzew już rośnie....babo ty już masz las
Metasekwoja będzie ogromna na bank zabierze z 5 metrów sama dla siebie( jeśli nie więcej)
Ona jak już wystartuje to potrafi 70 cm rocznie urosnąć, a rośnie nie tylko w górę
Proponuję żebyś zebrała info z netu jak szerokie docelowo będą twoje drzewa( te co masz na tych 14 metrach) i zsumowała.....wyjdzie, że już dawno Ci brakło miejsca dla nich na tym odcinku, a gdzie kolejne???
Za 10 lat będzie las i masa cienia....przemyśl raz jeszcze
Mirko rośnie ładnie ale w porównaniu do Flammentanz o połowę słabiej.
Kasiu czekam czy Vilhenblau się mocniej rozrośnie - jest urocza ale przy Flammentanz widać wyraźniej jej niedoskonałości
Dzięki Reniu na szczeście ze zdrówkiem dobrze poza drobnymi przeziębieniamu świetnie sie trzymamy
Aniu przepraszam że tak długo. Wydaje mi się żę fioletowa Viola będzie pasowała do różowej Rosarium - ona ma zmienny kolor, pierwsze kwiaty u mnie były nieco łososiowe, kolejne bardziej różowe.
Na zdjęciach z fioletowo-białym powojnikiem Venosa Violacea.
Gosiu to wyczytany sposób i chciałam sprawdzić czy działa - no i chyba działa
Elu, ciesze sie ze moglam Ci to pokazac, nawet tak nie mysl Gdzies na watku mam jeszcze jedna fotke, stary budynek i przed nim, piekne, duze hortensje...Musialabym poszukac, jak znajde to Ci pokaze
Ten klematis to Montana Rubens, moja ukochana roslina w ogrodzie i moja wielka duma
Mam go juz tyle lat, nigdy nie mialam z nim najmniejszego klopotu. Tamtem rok jednak, a raczej majowe przymrozki, zniszczylo w Polsce kilka rubensow Pisaly o tym dziewczyny i u mnie na watku, i na watku o rubensie. Zaczelam wierzyc, ze nie jest on tak niezniszczalny jak u mnie w ogrodzie, i w moich okolicach. Kocham go jednak tak bardzo, ze wybacze mu wszystko
Elu, napisz prosze jakie kolory roz preferujesz i na co zwracasz uwage, to moze cos podpowiem, tz moge Ci powiedziec jakie ja mam roze i jak sie zachowuja
Dlatego nadal myślę do wiosny mam czas
Na ok 14 metrach długości mam
8 wiśni royal burgundy
1 dąb ,1 migdałek ,1 jabłoń ozdobna ,metasekwoja ,3 choinki ( nie pamietam odmian : świerk srebrny,jodła jakaś ,jakaś sosna złotokap,grab pendula ,migdałek - wszystkie maleństwa
Dodatkowo 8 hortensji vanilla fraise , miskanty gracillimusy ,jeżówki ,kule bukszpanowe ,kilka rozchodników ,hakone 3 szt ,
Beatlesy dzielone też ok 10 szt
Wg mnie za bardzo nadziubdzialam i chce troszkę to uporządkować roślin nie wywalam ,a mam gdzie przesadzić nie pasujące
Wg tego ostatniego planu ,to do kupienia miałabym 3lub 4 graby
Chciałabym te drzewa jakoś sensownie posegregować
Tak mniej więcej po całości by to miało być ....czy Twoim fachowym zdaniem jest to w miarę dobry wybór ?
Mam prośbę o radę dotyczącą bukszpanów. Załapały chyba jakąś chorobę grzybiczną i nie mogę sobie poradzić z tym topsinem. Pryskam nawet teraz jak jest sucho ale poprawy nie ma żadnej. Znacie jakiś inny preparat którym mogłabym potraktować trzy moje chore kule?
Tak to wygląda:
Ewo , Basiu, dziękuję za wszelakie wsparcie
Oby teraz szło ku dobremu.Leki, zastrzyki, marne ruszanie jak jest się pociętym w kilu miejscach. Zostaje czekanie aby było teraz dobrze .
Samopoczucie syna może trochę lepsze, bo już w domu.
A mama musi się trzymać, ale jak patzre na te rany( bo zmianę opatrunku usze robić i zastrzyki) to serce się kraje.
Takie wspominkowe to trochę radości.Dziękuję za dobre słowa.
Chyba w supermarketach szybciej można upolować ciemierniki.Mam na razie dwa.Ten biały już ładnie kwitnie
no cóż ja kolory kocham
Dziękuję z serca i za dobre słowo wsparcia i za miluśkie.
Oj wiosna już na w głowie jest , jest.