Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 23:42, 04 lut 2018

Do góry
Tuja brabant jako osłona. Dzisiejsze foty, brązowieja zima. U mnie ok 8 lat kupowane o wys metra. Mają ok 3 M po 3 przycieciu.

[img size=640x480
Bawarka 23:12, 04 lut 2018

Do góry
Dobranoc
Wizytówka - Małymi krokami bo własnymi ręcami 23:10, 04 lut 2018

Do góry
ZIMA

Bawarka 23:09, 04 lut 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Elu, ciesze sie ze moglam Ci to pokazac, nawet tak nie mysl Gdzies na watku mam jeszcze jedna fotke, stary budynek i przed nim, piekne, duze hortensje...Musialabym poszukac, jak znajde to Ci pokaze
Ten klematis to Montana Rubens, moja ukochana roslina w ogrodzie i moja wielka duma

Mam go juz tyle lat, nigdy nie mialam z nim najmniejszego klopotu. Tamtem rok jednak, a raczej majowe przymrozki, zniszczylo w Polsce kilka rubensow Pisaly o tym dziewczyny i u mnie na watku, i na watku o rubensie. Zaczelam wierzyc, ze nie jest on tak niezniszczalny jak u mnie w ogrodzie, i w moich okolicach. Kocham go jednak tak bardzo, ze wybacze mu wszystko
Elu, napisz prosze jakie kolory roz preferujesz i na co zwracasz uwage, to moze cos podpowiem, tz moge Ci powiedziec jakie ja mam roze i jak sie zachowuja

cuuuuudooooooo Kasikowe
Wizytówka - Małymi krokami bo własnymi ręcami 23:08, 04 lut 2018

Do góry
JESIEŃ

Wizytówka - Małymi krokami bo własnymi ręcami 23:02, 04 lut 2018

Do góry
LATO

Ogród z wilkiem zamkn. 22:54, 04 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Dlatego nadal myślę do wiosny mam czas
Na ok 14 metrach długości mam
8 wiśni royal burgundy
1 dąb ,1 migdałek ,1 jabłoń ozdobna ,metasekwoja ,3 choinki ( nie pamietam odmian : świerk srebrny,jodła jakaś ,jakaś sosna złotokap,grab pendula ,migdałek - wszystkie maleństwa
Dodatkowo 8 hortensji vanilla fraise , miskanty gracillimusy ,jeżówki ,kule bukszpanowe ,kilka rozchodników ,hakone 3 szt ,
Beatlesy dzielone też ok 10 szt
Wg mnie za bardzo nadziubdzialam i chce troszkę to uporządkować roślin nie wywalam ,a mam gdzie przesadzić nie pasujące
Wg tego ostatniego planu ,to do kupienia miałabym 3lub 4 graby

Chciałabym te drzewa jakoś sensownie posegregować
Tak mniej więcej po całości by to miało być ....czy Twoim fachowym zdaniem jest to w miarę dobry wybór ?

Ej wychodzi, że na 14 metrach 18 drzew już rośnie....babo ty już masz las
Metasekwoja będzie ogromna na bank zabierze z 5 metrów sama dla siebie( jeśli nie więcej)
Ona jak już wystartuje to potrafi 70 cm rocznie urosnąć, a rośnie nie tylko w górę

Proponuję żebyś zebrała info z netu jak szerokie docelowo będą twoje drzewa( te co masz na tych 14 metrach) i zsumowała.....wyjdzie, że już dawno Ci brakło miejsca dla nich na tym odcinku, a gdzie kolejne???
Za 10 lat będzie las i masa cienia....przemyśl raz jeszcze
Kwiaty we włosach 22:52, 04 lut 2018

Do góry

Ranczo Edy 22:46, 04 lut 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 22:45, 04 lut 2018

Do góry
Różne strony ogrodu

Ranczo Edy 22:44, 04 lut 2018

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 22:44, 04 lut 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Kasiu, czy po tym sezonie Veilchenblau rozrosła się ? Moja ogromna

Mirko rośnie ładnie ale w porównaniu do Flammentanz o połowę słabiej.

Kasya napisał(a)
Ja tez jestem zauroczona veilchenblau chociaż tylko raz kwitnie
Twoje egzemplarze wzorowo prowadzone

Kasiu czekam czy Vilhenblau się mocniej rozrośnie - jest urocza ale przy Flammentanz widać wyraźniej jej niedoskonałości

rozark napisał(a)
jak tam wasze zdrówko? Zdrowi?

Dzięki Reniu na szczeście ze zdrówkiem dobrze poza drobnymi przeziębieniamu świetnie sie trzymamy

Annak napisał(a)
Kasiu, jeszcze raz przepraszam za pomieszanie z poplątaniem Pisałam u siebie, ale pewnie nie miałaś czasu, więc pozwoliłam sobie jeszcze raz u Ciebie. U mnie na str. 26 Mirka wstawiła foto tej róży Rozarium Uetersen, którą wybrałam. Czy mogłabyś jeszcze raz zerknąć i potwierdzić, że ten powojnik viola będzie do niej pasował? Podobno ta róża ma taki kolor, że trudno do niej dobrać... A może powojnik biały, dla uspokojenia tego mocnego różu? Co o tym myślisz?
Bardzo proszę o radę i pomoc
pozdrawiam

Aniu przepraszam że tak długo. Wydaje mi się żę fioletowa Viola będzie pasowała do różowej Rosarium - ona ma zmienny kolor, pierwsze kwiaty u mnie były nieco łososiowe, kolejne bardziej różowe.

Na zdjęciach z fioletowo-białym powojnikiem Venosa Violacea.

gosika67 napisał(a)
WITAJ Kasiu, ja w ub.r. posadziłam różę przy płocie obok furtki, muszę dobrze się przyjrzeć jak jest u Ciebie, ściągnąć Twój patent, pozdrawiam.

Gosiu to wyczytany sposób i chciałam sprawdzić czy działa - no i chyba działa
Ranczo Edy 22:43, 04 lut 2018

Do góry
dziś jeszcze dosypało...

Wizytówka - Małymi krokami bo własnymi ręcami 22:42, 04 lut 2018

Do góry
Ogród -> Małymi krokami bo własnymi ręcami...

WIOSNA

Bawarka 22:41, 04 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu dzięki serdeczne. Coś pięknego jadę w moje strony więc bardzo mi zależało, aby moja siostra zobaczyła jak można nieczynna stodole upiększyć. O szaleje jak zobaczy foty. Nic nie usuwaj wszystko się przyda.
Jak się cieszę nie chciałam być natretna.

Bambus też piękne jeszcze nawet nie czytałam tylko przeskoczylam do ciebie.
To u ciebie te piękne klematisy rosną co u nas nie są w stanie po zimie się odróżnić zapomniałam nazwy różowe.

Przed chwilą siedziałam w szkołach i spisywałam róże jakie kupię, cholere wszystkie ładne jestem w rosterce.

Jeszcze raz dzięki pozdrawiam.

Elu, ciesze sie ze moglam Ci to pokazac, nawet tak nie mysl Gdzies na watku mam jeszcze jedna fotke, stary budynek i przed nim, piekne, duze hortensje...Musialabym poszukac, jak znajde to Ci pokaze
Ten klematis to Montana Rubens, moja ukochana roslina w ogrodzie i moja wielka duma

Mam go juz tyle lat, nigdy nie mialam z nim najmniejszego klopotu. Tamtem rok jednak, a raczej majowe przymrozki, zniszczylo w Polsce kilka rubensow Pisaly o tym dziewczyny i u mnie na watku, i na watku o rubensie. Zaczelam wierzyc, ze nie jest on tak niezniszczalny jak u mnie w ogrodzie, i w moich okolicach. Kocham go jednak tak bardzo, ze wybacze mu wszystko
Elu, napisz prosze jakie kolory roz preferujesz i na co zwracasz uwage, to moze cos podpowiem, tz moge Ci powiedziec jakie ja mam roze i jak sie zachowuja

Ogród z wilkiem zamkn. 22:37, 04 lut 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

100/100

Dlatego nadal myślę do wiosny mam czas
Na ok 14 metrach długości mam
8 wiśni royal burgundy
1 dąb ,1 migdałek ,1 jabłoń ozdobna ,metasekwoja ,3 choinki ( nie pamietam odmian : świerk srebrny,jodła jakaś ,jakaś sosna złotokap,grab pendula ,migdałek - wszystkie maleństwa
Dodatkowo 8 hortensji vanilla fraise , miskanty gracillimusy ,jeżówki ,kule bukszpanowe ,kilka rozchodników ,hakone 3 szt ,
Beatlesy dzielone też ok 10 szt
Wg mnie za bardzo nadziubdzialam i chce troszkę to uporządkować roślin nie wywalam ,a mam gdzie przesadzić nie pasujące
Wg tego ostatniego planu ,to do kupienia miałabym 3lub 4 graby

Chciałabym te drzewa jakoś sensownie posegregować
Tak mniej więcej po całości by to miało być ....czy Twoim fachowym zdaniem jest to w miarę dobry wybór ?
Na Łowieckiej 22:37, 04 lut 2018

Do góry
Mam prośbę o radę dotyczącą bukszpanów. Załapały chyba jakąś chorobę grzybiczną i nie mogę sobie poradzić z tym topsinem. Pryskam nawet teraz jak jest sucho ale poprawy nie ma żadnej. Znacie jakiś inny preparat którym mogłabym potraktować trzy moje chore kule?
Tak to wygląda:
Daleki od ideału..... 22:36, 04 lut 2018

Do góry
I ku pamięci, zdjęcie Ani.
Daleki od ideału..... 22:33, 04 lut 2018

Do góry
I dla Was kwiatuszek na tą okoliczność.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 04 lut 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dużo cierpliwości i siły w walce z chorobą syna
Piękne zdjęcia pokazujesz z ogrodu - od razu wesele się robi.
Też chciałabym kupić ciemierniki. Nie wiem, czy wybrać się na giełdę, czy czekać na dostawy w L czy B.

BasiaLT napisał(a)
Aniu i jak samopoczucie syna? Już trochę mniej boli? A jak ty się trzymasz? Piękne twoje roślinki. Za każdym razem nie mogę się napatrzeć.

Ewo , Basiu, dziękuję za wszelakie wsparcie
Oby teraz szło ku dobremu.Leki, zastrzyki, marne ruszanie jak jest się pociętym w kilu miejscach. Zostaje czekanie aby było teraz dobrze .
Samopoczucie syna może trochę lepsze, bo już w domu.
A mama musi się trzymać, ale jak patzre na te rany( bo zmianę opatrunku usze robić i zastrzyki) to serce się kraje.
Takie wspominkowe to trochę radości.Dziękuję za dobre słowa.
Chyba w supermarketach szybciej można upolować ciemierniki.Mam na razie dwa.Ten biały już ładnie kwitnie
Napia napisał(a)
Szalejesz z kolorami to znak, że już tylko wiosna w głowie
Przesyłam moc ciepłych myśli

no cóż ja kolory kocham
Dziękuję z serca i za dobre słowo wsparcia i za miluśkie.
Oj wiosna już na w głowie jest , jest.

ale póki co mam zimowy krajobraz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies