Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:45, 01 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Ach jak pięknie....Jak radośnie.....Pozdrawiam
Bo za wiosenką tęskno ogromnie

Ogród bacowej 17:25, 01 lut 2018

Do góry
Ela , obcięłam z werbeny takie sadzonki

Oberwałam dolne liście iwsadziłam głęboko do kubeczków z ziemią. Czekam teraz żeby się ukorzeniła. Część wsadziłem do szklanki z wodą.

Stipe obetnę na wysokość 5-7 cm. oczywiście jak do wiosny będzie dalej taka zielona. Będę też niedługo wysiewać , bo moim zdaniem najładniejsza jest młoda stipa , a nie z poprzedniego roku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:01, 01 lut 2018

Do góry
Marta1987 napisał(a)
Pani Danusiu serdecznie dziękuję za odpowiedź, bardzo mi miło.
Rabata była robiona dużo wcześniej niż trafiłam na ogrodowisko i teraz właśnie wiem, że ilość fal jest zdecydowanie za duża, roślin za mało. Ale jestem zwarta i gotowa do działania, do totalnej przeróbki tego co już istnieje Tylko bardzo proszę o pomoc i jakoś to ogarnę.
Poniżej wklejam prowizoryczny plan działki z wymiarami.

Co oznacza droga dojazdowa, jest w środku działki czy na zewnątrz, gdzie jest ogrodzenie?
Jak się wchodzi do domu?
Jest dom, taras, ale ja nadal nic nie wiem
Sezon 2017 u Hanusi 16:38, 01 lut 2018

Do góry
Tak, tak, Halinko, Jeszcze możemy poczuć co nieco zimowego! Cieszmy się domowa zielenią.
Trawy, bambusy itp. 16:35, 01 lut 2018

Do góry
123mokry napisał(a)
Oraz mój lasek z Doorenbosa

[img
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/157/1572636/original.JPG[/img]

Coś kwitnącego troszkę

Czy dobrze widzę doborembos piękna brzoza szczególnie jesienią cytrynowy kolor liści są większe od tych pospolitych, jak nie ma wiatru to długo się trzymają.
Zrobiłeś kółka i w tych kółkach sądzisz po 3 szt. A jaki jest odstęp miedzi kółkami, bo one dosyć szeroko rosną chyba, że będziesz, ciał.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 16:31, 01 lut 2018

Do góry
i wyklepałam jeszcze jedną wersję. Ciekawe która wam przypadnie do gustu...chyba ze wszystkie sa o kant doopy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:12, 01 lut 2018

Do góry
Pani Danusiu serdecznie dziękuję za odpowiedź, bardzo mi miło.
Rabata była robiona dużo wcześniej niż trafiłam na ogrodowisko i teraz właśnie wiem, że ilość fal jest zdecydowanie za duża, roślin za mało. Ale jestem zwarta i gotowa do działania, do totalnej przeróbki tego co już istnieje Tylko bardzo proszę o pomoc i jakoś to ogarnę.
Poniżej wklejam prowizoryczny plan działki z wymiarami.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 15:44, 01 lut 2018

Do góry
szykuje się nowy rok i nowe zakupy czas zacząć za sprawą pewnej osoby ( dziękuję) udało mi się dotrzeć do takich okazów. Teraz jeszcze max 3 tygodnie i takie 4ry będą u mnie
Ogród bacowej 15:37, 01 lut 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
Stipa w doniczce dobrze się ma.

Witam Ewa dobrze ze wpadłam akurat dobry temat. U mnie werbena zielona do samego kwiecia nie obcinaa jesienia. Pierwszy raz ja mam więc też nie wiem co zrobić. U nas już były mrozy nawet do - 10 wieczorem, ale moje osłonięta w zacisznym miejscu i nie Marznie. Trzeba odczekać jeszcze bo znowu ma przymrozki i potem podjąć jakąś decyzję czy zostawić czy wyciągnąć z korzeniem.

Odnośnie stipy ładnie się trzyma. Mam też na balkonie w doniczkach wyczesalam je aby mieć nasiona. U mnie też na dole przy ziemi zielone.
Mam pytanie czy będziesz, obcinać swoją na focie wiosna i ile. Tak jak pisałam zielona jestem odnośnie werbeny i stipy.

Pozdrawiam z deszczowej Warszawy.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:33, 01 lut 2018

Do góry
Marta1987 napisał(a)
I jeszcze zdjęcia bo coś mi nie poszło pierwszym razem

Rabata jest za wąska i za bardzo pofalowana. Tuje zajmą sporo a na resztę mało zostanie.
Zrób rzut z góry całej rabaty z rogami ogrodu i jej wymiary. Najlepiej zrób plan całej działki a nie wyrwaną rabatę, bo jak dopasować ją do reszty?

Na tak długa rabatę wszystkiego masz ociupinkę, za mało, jakieś pojedyncze roślinki a tu trzeba dziesiątkami sadzić.

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:24, 01 lut 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Poza tym trwają przygotowania do karnawału. Dzisiaj malowałam wóz na pochód, konkretnie tą bramę

Najpierw zerknęłam na zdjęcie. Sądziłam, że ogłaszasz początek sezonu prac ogrodowych. Potem doczytałam, że to tylko karnawałowy pochód.
Róże piękne.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:24, 01 lut 2018

Do góry
W moim starym ogrodzie wlazł wysoko, dobrze pnie się po płocie

Ogród bacowej 15:22, 01 lut 2018

Do góry
Stipa w doniczce dobrze się ma.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:20, 01 lut 2018

Do góry
isia33 napisał(a)
Przychodzę z prośbą, bo sama już nic nie wymyślę. Co posadzić rabacie długiej na długiej 14, szerokiej na 40cm? Przerabiałam różne opcje, byliny, trawy, żurawki, pustkę i nic mi nie pasuje. Jesienią wymyśliłam żeby zrobić po prostu żywopłot z bukszpanu. Zostać przy tym pomyśle? A jeżeli nie bukszpan, to co? Dodam, że tam straszna patelnia latem.

Zdjęcia sprzed Ogrodowiska

Cis musi mieć warunki do ukorzenienia, a tutaj tego nie ma
Ogrodowe przygody 15:13, 01 lut 2018

Do góry
prosze, kupowany o ile dobrze pamietam w F.

widac ze rozne swiatlo, drugie zdjecie nieco przeklanane odcieniem - tutaj juz przekwita
Bylinowa łąka 15:09, 01 lut 2018

Do góry

Aż zacytowałam sobie dla pamięci. Ciekawe jak zniesie takie warunki.
anka_ napisał(a)

Midwinter Fire... aż świecił w dzisiejszym słonku. Mam nadzieję, że przeżyje te ekstremalne warunki. Jeżeli tak to przybędzie go w moim ogrodzie... dużo...

Wizytówka-Ogród Freya II- 2016r. 14:56, 01 lut 2018

Do góry
Jesień 2017r.

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 14:52, 01 lut 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
heja

zastanawiam się czy już. Czy tu. Czy nie szukać dalej. Czy nie znajdę fajniejszej. Czy nie poszukać i nie poczekać skoro i tak nie będę od razu budować.

Czy szkoła ok. Czy sąsiedzi nie jacyś nienormalni. Na mapce jest linia średniego napięcia w poprzek działki, a fizycznie poza nią - słupy po lewej stronie. Tu widać słup.

Zastanawiam się jak się to prostuje, jakaś inwentaryzacja? Geodeci? Wolałabym to mieć wyprostowane zanim kupię... i tak chyba będę rozmawiać z babką pośrednikiem nieruchomości. Umowa przedwstępna, określenie kwoty i jak wyprostuje właściciel to płacę... hmmm

W większości budowlana (2/3), reszta rolna. Ceny? 45-70 zł/m2 poza wsią, we wsi 60-100 zł/metr budowlanej. Cena spada jak blisko linia albo daleko droga, duża działka tańsza (ok 40 zł/metr) licząc z metra niż mała. Hm.

Teraz pola już nie kupisz, max 30 arów rolnej działki jeśli nie jesteś rolnikiem lub 50 jeśli działka rolna zabudowana... no też żałuję że nie kupowałam wcześniej...

pozdrawiam, Agatko!

Jeśli chodzi o prąd to w elektryce Ci powiedzą odnośnie słupa i linii napowietrznych... ale w dziale dystybucji, nie sprzedaży energii.
Dowiesz się o wszelkie przyłącza... i koszty każdego kilowata.
U mnie wystarczyło wystosować pismo o przywrócenie przyłącza i zwiększenie mocy, dobrze że miałam słup na działce inaczej musiałabym ciągnąć prąd kilkaset metrów... koszty nawet nie myślę...
Woda - w gminie do której należy ta działka powinni Ci powiedzieć jakie koszty są przyłączenia do wodociągu lub jeśli nie ma takowego na jakiej głębokości masz warstwę wodonoścną- wtedy koszt odwiertu studni ( Ania ma studnię - wierciła, koszty może Ci zdradzi na wszelki wypadek )
Gaz - nie wiem. Ja mam daleko przyłącza więc zdecydowałam się tylko na prąd i nie żałuję...

Ja dowożę dzieciaki 12 km do szkoły/przedszkola na wsi. Poziom w szkole wyższy niż w Łodzi - koszt benzyny dochodzi, ale za to czas dobry. W 0,5 h jadę i wracam do domu. Zajęcia poza szkolne różnie i tak robię za taksówkę, z tym się trzeba liczyć. Ale wracam do domu i ze względu na brak sąsiadów cieszę się ciszą, spokojem i intymnością
Nikt w okna mi nie zagląda

Ceny niezłe - do ceny zakupu naszej działki teraz musielibyśmy dodać zero, na końcu w dodatku

Wizytówka-Ogród Freya II- 2016r. 14:48, 01 lut 2018

Do góry
Lato 2017r.

Moja działka na Dębowym Lesie 14:43, 01 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Uff najcięższe za synem Aniu bądzcie dobrej mysli pozdrawiamy

Bogusiu powiedziałabym; że kolejna część za nami. Za nim.
A teraz aby to się zrastalo w końcu.

Ale się cieszę na to nasze niedzielne spotkanie Z dziewczynami
I fajnie ,że jest nas 4

Wspominkiwe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies