Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:16, 29 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prześliczna różanka i jaka zdrowiutka, aż kipi kolorem

chociaż lubię biel i róż to temu kolorowi nie mogłam się oprzeć
Ogrodowe przygody 21:14, 29 sty 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Fantastyczne masz róże

Ale ciągle mi mało
Dwa ogrody 20:57, 29 sty 2018

Do góry
Jolanko, Łucjo pracownia wynegocjowana z niemałym trudem, em i chłopcy mieli inne plany. Teraz jest w niej bałagan, ale jak zaczyna się sezon ogrodowy to chowam wszystko Niemniej przez lata szycia, malowania i innych wszelakich robótek uzbierało się mnóstwo różności, wszędzie było poutykane, ciągle czegoś szukałam. Teraz mam wszystko w jednym miejscu. Nawet jak coś robię, to nie muszę potem chować czy sprzątać. Łucjo, szykuj sobie takie miejsce, jak masz możliwość.

Dzisiaj wysłałam Wam nasionka aminka tzn. tym, które podały mi adresy
i nasionka tego maku, jak się nie przyda, to można podać dalej

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:54, 29 sty 2018
Do góry
Motek Yoli to taki profesjonalny jest, równiutki.
Izabela, torbę filcowałaś na mokro? Filcowanie na sucho robi się specjalną igłą, masz zdolności i głowę pełną pomysłów,coś fajnego może z tego wyjść , można robić maskotki, a właściwie wszystko, co tylko się wymyśli, też kwatki .Ja mam zdjęcie pierwszego filcowania (córki).

Krokusy u mnie kwitną

Za drzwiami do ogrodu... 20:12, 29 sty 2018

Do góry
To niebieskie za siatką to przegorzany, mikołajek czy coś innego?

Tak to mikołajki.Częściowo tam wyemigrowały, bo u siebie posadziłam wzdłuż siatki i przejść się blisko nie dało, a co mówić postać - tak śmierdziały jak zaczęły się" niebieścić"- chyba za duże skupienie. Zostawiłam tylko kilka sobie, na resztę patrzę z daleka. Na pamiątkę tej ilości zostawiłam sobie zdjęcie po ścięciu wykopanych

Ranczo Edy 20:03, 29 sty 2018

Do góry
eda napisał(a)
spokojnej nocy miłego odpoczynku ...

Kropelka jak żaróweczka, ale ją uchwyciłaś, spryciula
Ogrodowe przygody 20:00, 29 sty 2018

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:56, 29 sty 2018

Do góry

Ogrodowe przygody 19:55, 29 sty 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Iwonka, a zapodaj jaką fotkę tej rabaty, poproszę masz tam jakieś wypełniacze?

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:52, 29 sty 2018

Do góry
Iwa napisał(a)
Potrafisz filcować na sucho? Przestrzenne detale możnaby "wyfilcować" , też ładnie się prezentują na wełnianym wianku.

Moja córka, hobbystycznie przędzie wełnę, ostatnio taki motek sobie na kołowrotku uprzędła.

Dostałam taką w prezencie, ale Twoja ma przecudne kolory.
Izo, twoja torebka mnie przerasta, obce mi jest szydełko

Ogrodowe przygody 19:49, 29 sty 2018

Do góry
Napia napisał(a)
I ja czekam na wiosnę i lato Miło do Ciebie zajrzeć i pooglądać ślicznotki, które będą nas cieszyć dopiero za kilka miesięcy

Aga nie namówiłam Cię na jesienne zakupy może wiosną?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:49, 29 sty 2018

Do góry

tylko ptaszki frajdę dają

Ogrodowe przygody 19:48, 29 sty 2018

Do góry
ogrodula napisał(a)
Nacieszyłam oczy cudne róże

Witam imienniczkę mojej córci. Widzę, że też lubisz róże
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:44, 29 sty 2018

Do góry
Biedronkowy clematis jest chyba zimozielony, róże też

Śnieg stopniał i odsłonił obraz nędzy i rozpaczy.....jak ja nie lubię tej pory roku ech

Ogrodowe przygody 19:32, 29 sty 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Iwonko ja tez jestem ciekawa i nie predko zobaczymy narazie spią pod włokniną

Ja wsadziłam tylko 5 szt. ty chyba o wiele więcej, marzy mi się jeszcze kilka, w tym na pniu mają chyba po 15 zł chyba kupię Bonicę może jeszcze Jamesa Galawaya , Pilgrim bo to co mam to raczej nie ta róża.

Ogród wśród pól i wiatrów 19:32, 29 sty 2018

Do góry
Ale masz wycacane na rabatkach chwaścika nie uświadczy, a ja przed zimą miałam zrobione, a na dziś dzień już mam znowu zielono mi. Całą zimę chwasty rosną, zgroza Zresztą trawa jest taka jakby nie była koszona w listopadzie i za moment będzie problem, żeby kosiarka wjechać.

Sylwia, ja mojemu ogrodowi nie mogą dać rady z chwastami, ale jakbym miała taki areał jak TY, to chyba bym się musiała z roboty zwolnić albo ogrodnika nająć!! W okresie jesienno-zimowym eM. jest w domu, więc mi w ogrodzie bardzo dużo pomaga, więc temat chwastów na ten moment w miarę ogarnięty Dziś też trawki z wrzosów wyciągałam, tak jak mówisz - nawet zimą rosną Natomiast z trawą widzę u mnie inny problem. Takie żółte place mi się na trawniku porobiły. W "rok w ogrodzie" pan mówił,że to grzyb zaatakował trawnik. Pewnie będę musiała czymś prysnąć na wiosnę.

Pozdrawiam storczykowo
Ogrodowe przygody 19:27, 29 sty 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko piękne masz róże, bajecznie piękne.

Dziękuję, że mnie odwiedziłaś dla Ciebie Twoje ulubione
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:23, 29 sty 2018

Do góry
Czerwcowa odsłona ogrodu zadziwia bujnością. Teraz nie mogę uwierzyć, że było tak kolorowo i bujnie.

Słoneczny Ogród 19:17, 29 sty 2018

Do góry
Dziewczyny Ela i Ania no na to wygląda, że to ta róża. Ja swoją sama rozpoznałam, a szukałam kilka lat. Ona ma potencjał.
Na dzień dzisiejszy moja ma świeże kiełki na pędach, czeka za ciepłem i budzi się chyba już To jedyna róża która mi wytrzymała, resztę uśmierciłam, więc jest porządną, żelazną i poczciwą roślinką
Wiecie dlaczego ją kupiłam? Moja tesciowa miała różę, która szybko rosła i była duża, co prawda nie była to ta róża ale inna taka bledsza i zauważyłam, że jasne róże rosną większe i gęstsze.
Miałam potem jeszcze ze trzy róże , dwie były czerwone i jedna różowa , pnące i żadna nie przeżyła, więc dałam sobie spokój z nimi i posadziłam wiciokrzew zamiast sie mścić z tymi różami.
Ona rośnie wielka , gęsta jest mocna i zdrowa (twu,twu), obficie kwitnie, nie przemarza. U mnie rośnie pomiędzy domami, tam jest przeciąg, ale często spotkałam się z opinia , że wietrzne miejsce słuzy różom , bo je osusza i nie choruja na grzybową ( chorobę oczywiscie a nie zupe ) .

Działka wkoło Lubczyka :) 19:10, 29 sty 2018

Do góry
Takie jedne, z drobnych, z dzisiejszych zakupów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies