Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Anda 15:14, 28 lut 2018

Ale się upierasz

Musiałaby być ta kuleczka wysoko szczepiona. Ile od hortensji mogłabyś ją sadzić?

http://www.baumschule-newgarden.de/images/product_images/popup_images//1686-attr-50652.jpg

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 15:19, 28 lut 2018

Tak z 50 cm

(fajna czapka na tym zdjęciu)
Anda 15:25, 28 lut 2018

Tak myślałam, że Ci się spodoba

Trochę mało. Gumball i hortka ogólnie to zgrana para, ale korzenie mogą za bardzo konkurować o wodę i pożywienie na takiej małej przestrzeni. 1m byłby lepszy. No chyba, że będziesz je bardzo dobrze podlewać i dokarmiać

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 15:26, 28 lut 2018

makadamia napisał(a)
No nie macie dla mnie litości.

Hortka mi tu pasuje (przyznacie, że ładnie się prezentuje?), ale i coś na górze jeszcze by i pasowało.

Może kuleczka typu gumball, wysoko szczepiona?

Zaryzykowałabym z wysoko szczepionym drzewkiem, a hortensję zamieniłabym na mniejszą. Tam faktycznie aż prosi się o drzewko.

Co do wnętrz to ja mam słabość do takich jak na fotkach. Chciałabym mieć takie schody. Na Twoich inspiracjach widziałam nawet mebelki nawiązujące stylem do lat 60. Na atresoli jest trochę ciemno jak na potrzeby dzieci. Boazerię na suficie (jeśli by się dało ją uratować), to rozbieliłabym w celu rozjaśnienia przestrzeni. Mozaika na podłodze też mi tam pasuje.Jesteś na tyle kumata, że wiesz, iż największym grzechem wnętrzarskim jest podążanie za tym, co modne. Wybierzesz dobrze. Tego jestem pewna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kwartet 15:30, 28 lut 2018

W ostanim sezonie potrzebowam dokupić właśnie amanogawę(mam w takiej formie jak na pinach Ewy)i spotykałam właśnie z koroną szczepioną na pewnej wysokości a nie takie wielopenne od ziemi.
DorKa 17:50, 28 lut 2018

Co się tu wyprawia u Ciebie ? Po paru dniach nieobecności nie potrafię nadrobić zaległości .
Antresola super. W drewnie czy nie masz super przestrzeń do zagospodarowania i bajzlu w salonie nie masz dzięki niej U mnie w salonie co rusz jak nie konik to puzzle czy piłka.
Podłoga piękna nie ruszałabym.
W kwestii otwierania drzwi to ja ma na zewnątrz z czego dwoje drzwi w narożniku otwierają się praktycznie na siebie. Jak chcę wyjść z sypialni to pokój córki musi być zamknięty na etapie projektowania płakać mi się chciało ,że tak musi być a teraz szczerze świat większe tragedie widział. W ogóle mi to nie przeszkadza
Hortensja się prosi o towarzystwo jak się zdecydujesz na gumballa to mogę dac Ci namiary Duży fajny okaz za 180 zeta znalazłam.

Powodzenia w planowaniu i byle do końca tygodnia jak mrozy puszczą
Izabela36 17:54, 28 lut 2018

makadamia napisał(a)
Iza, wysłałam Ci wiadomość na forum z mailem

Asiu coś nie mogę załącznika dodać na priv, wysyłam zatem tutaj.
Izabela36 18:15, 28 lut 2018

Asia ja tez uwazam, ze "coś" na pniu az tam sie prosi. Moze posadziśz "to co" na pniu na srodku rabatki a hortensja podsadż blisko pnia.
Kasia_CS 19:55, 28 lut 2018

A rozwazałaś opcję - drzewko i zamianę hortki np na 3 sztuki Bobo?
makadamia 20:18, 28 lut 2018

Kasiu - zmiany hortki na razie nie rozważałam ale jakby miało pojawić się drzewko, to trzeba będzie