Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 22:06, 17 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Mamutów nie spotykałam, ponoć wyginęły, ale nasionka tej dyni to możesz dołożyć, ponoć pyszna jest. Mam zamiar dyniami obsadzić kompostownik.

Dziękuję za pamięć o naszej rozmowie na ich temat.
Trzymaj się ciepło. na jutro deszczysko zapowiadają. Brrr

haaaa hiiii no a u mnie stoją tylko już bez środka

ciapnę wszystkie rodzaje żeby było kolorowo na kompostowniku u Hanusi
wyjrzałam za drzwi i zimno mokro masz racje sobota mokra się zapowiada....może pocieszymy się kolorami...w deszczu...w rosie....

lecę zerknąć co u Ciebie....
Ogród z koniczynką 22:03, 17 lis 2017

Do góry
Wyczytałam u Hani, że sama ukorzeniała z patyczka różę New Down...Przypomniała mi się historia mojej róży New Down...
Otóż ja swoją różę mam z gruzowiska...uratowaną przed zagładą... w poprzednim ogrodzie tj. moich Rodziców, często zaglądałam przez siatkę ogrodzeniową do ogrodu sąsiadki, która miała niezwykle bajkowy ogród./..tam cały sezon kwitły kwiaty...niezliczona ilość...Nieraz tak długo tkwiłam przy tej siatce, że miałam odciśniętą kratkę na twarzy...Po latach sąsiadom się zmarło, byli bezdzietni i ogródem nie miał się kto zająć...Znaleźli się dalecy krewni- spadkobiercy, którzy sprzedali wszystko...W miejscu przepięknego ogrodu miał powstać salon łazienek...Buldożer niszczył wszystko wokół, ale znalazł się pam, któremu serce krwawiło na ten widok...zwołał wokół wszystkie sąsiadki, by wykopać i zabrać sobie te nietknięte jeszcze rośliny...Gdy pojawiłam się ze szpadlem, to nie było już wiele roślin do wzięcia...Trafiłam na umęczoną różę, którą wydarłam z gruzów...i to była właśnie róża New Down...Nazwałam ją po swojemu od nazwiska sąsiadki ogrodniczki...i dopiero w tym roku poznałam jej prawdziwą nazwę...Róża jest piękna...Rozmarzyłam się...brakuje mi lata
Ogródek Iwony II 21:48, 17 lis 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bezdomnego kotka przygarnęliśmy.

Mały, zmarznięty, brudny, wygłodzony, siedział przy głównej drodze do Gdańska.

Jak ja się cieszę, że są tacy dobrzy ludzie jak Wy Serce mi się raduję Wiesz, że ja wszystkim bezdomnym i skrzywdzonym pomagam.
Śliczny ten kotek
W cieniu - zacieniona 21:15, 17 lis 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

ale Ci zazdroszczę słońca...u mnie padało

Jesienne fotki piękne

Zazwyczaj to u mnie pada...ale tym razem aura mnie zaskoczyła i wycieczka na Zacienioną była bardzo udana...chociaż i tak większość dnia spędziłam w domku przy kominku.

Brązowa Prim White też czaruje wyglądem.Nie ścinam jej,pozostałe już ogłowiłam.

...buki gubią liście i widać jezioro.
W cieniu - zacieniona 20:52, 17 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No to swoją podsypię i podeprę liśćmi, żeby i mojej nie połamało w zimie. Pędy wiotkie jeszcze.

Kopczyk na pewno pomoże...moje rosną w półcieniu.Na pewno zmężnieje...ale na to potrzeba czasu.

...i dzisiejsze fotki.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:50, 17 lis 2017

Do góry
Ser zrobiłam bundz. Z pięciu litrów mleka prosto od krowy. I bułeczki z dynią. Nawet niezłe.

W cieniu - zacieniona 20:49, 17 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne widoki pstryknęłaś i skimmia cudnie wygląda. Pozdrówka.

Dzisiaj było cudownie...
Jurajski Ogród 20:44, 17 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

a w domu jesienna nostalgia...

Agnieszko i tutaj aż się rozmarzyłam...ale jeszcze nie tęsknię za wiosną patrząc na Twój listopadowy ogród i koteczkę

Kiedy okryć klona i co z magnolią?

Dawno nie byłam u Ciebie i nie wiem kiedy posadziłaś drzewka, gdzie w ogrodzie i w jakiej wielkości są drzewka?...jakiego klonika kupiłaś?...pokaż fotki

Z własnego doświadczenia napiszę, że maluszki do 60 cm okrywałam w drugiej połowie listopada lub po pierwszych przymrozkach, polecam chochoły ze słomy nie agro, bo drzewa lepiej oddychają

Ogród z wilkiem zamkn. 20:44, 17 lis 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Ocet jest dobry na wszystko i bardzo Bio.Ja używam jako odkamieniacza do czajnika i myję armaturę chromową ,do podłóg-dolewam do płynów np.Ajaxa itp.,pryskam nim chwasty.Matowe kafle nie trzeba tak polerować,ale ocet nie zaszkodzi!

Do armatury muszę koniecznie spróbować .... u nas dużo kamienia i wiecznie na bateriach mi sie osad robi ....na chwasty to pryskałam też .....i do podłóg spróbuję ,nie zaszkodzi
u mnie to jest to miejsce na szybką kawę z sąsiadką
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 20:31, 17 lis 2017

Do góry
Albo jakoś tak

Rabatki z traw ,czy róż .... wzdłuż chodniczka do domu ,a pod oknami tylko opaski z bruku ,czy kamyczka ....
Sezon 2017 u Hanusi 20:19, 17 lis 2017

Do góry
Bożenko, Zbyszku, miło Was widzieć. "Stara wiara" ma swoje godziny do zaglądania na forum. I raczej o głupotkach nie pytluje.

Pozdrawiam wieczorową porą i lecę na ostatni dziś psi spacer.

Zostawiam ostatnią rudbekię na posterunku.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:18, 17 lis 2017

Do góry
Jesienny galimatias

Sezon 2017 u Hanusi 20:09, 17 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Wiatr wywiał wszystkie liście z okolicy, robi się pustawo. Na dobry poranek- jakaś energetyczna fotka z jesieni.

Pięknie Ci ten kolor wyszedł. Pozdrówka.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 20:07, 17 lis 2017

Do góry
Może daj pytania do pojedynczych z projektowania ? Albo do dziewczyn co umieją planować i pomagać- zajrzyj i poproś o pomoc ...... ja najczęściej jak wymyślałam co chce ,to próbowałam sobie w gardenpuzzle zaplanowac ,albo w paint-sie maziajki robiłam .......tak mniej więcej ..... a w realu to przesadzałam ,aż do skutku ..... i nadal jeszcze będę ,bo nie skończyłam .....
A sama co byś chciała tam mieć na tych rabatach ? Minimalnie? ,drzewka? ,kwiaty ? Trawy? Bukszpany? Cieżko doradzać jest komuś .....
Ja tak sie bawiłam np .....tylko nie śmiej sie głośno ,bo planować i pomagać nie umiem ....zresztą rysować tez nie

Stolik i 2 krzesełka ( taki mały tarasik na żwirku lub kostce do wypicia szybkiej kawy z sąsiadką ....i roślinki wokół
Myśle ,że po tym moim poście ,to już więcej ode mnie pomocy nie będziesz chciała hihihi marny ze mnie projektant
Rododendronowy ogród II. 20:05, 17 lis 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Piękne pejzaże pokazujesz...czuję niedosyt...zbyt mało fotek.Serdecznie pozdrawiam.

Nie ma co pokazywac Bogusiu , smuto juz jest ale własnie cos tam wstawiłam.

Pozdrówka dla wszystkich .
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:03, 17 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie tez dzis świeciło słonko ale tylko do południa a potem nawet lekko popadało. Bardzo dużo masz kwiatów, podziwiam. Pozdrówka.
Do południa u ciebie bo popołudniu miało wartę u mnie
ale wolałabym żeby świeciło i ciebie i u mnie cały dzień
Boggziu zamiast słonka
jak co roku drugie kwitnienie późną jesienią

Rododendronowy ogród II. 20:02, 17 lis 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:00, 17 lis 2017

Do góry

W cieniu - zacieniona 19:48, 17 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Różyczki nie zdarcia!
Przy okazji zapytam o skimię. Czy ona teraz zawiązuje pąki kwiatowe przed zimą, czy dopiero wiosną?
Pięknie się przyjęła, dodała jedno pięterko, ale na tym stanęło.
Buziaczkuję.

Skimmia wiąże pączki jesienią...a rozkwitają wiosną.
U mnie też nie wszystkie maluchy będą kwitły,nie wiem dlaczego,przecież wszystkie kwitły w ub.roku.Muszę zapytać Anię,czy u niej jest podobnie,miała też ode mnie nową sadzonkę.Może chce sobie odpocząć i w następnym roku postara się zabłysnąć?
Ta dorosła wyjątkowo obsypała się kwieciem,związałam przed zimą,żeby śnieg jej nie wyłamał.

Sezon 2017 u Hanusi 19:39, 17 lis 2017

Do góry
I ja z nią się nie patyczkuję! Tnę wiosną, prawie do korzeni, tylko jednoroczne pędy zostawiam, a ona i tak buja pod niebiosa. I kwitnie i w cieniu, i w słońcu!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies