Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Anda 21:26, 26 lut 2018

Przeniosłam te skrzynie z warzywkami niżej na skarpę. Musiałabyś je wtedy postopniować na skarpie, ale miałyby więcej słońca. Warzywnik ze słońcem do 13-stej wg mnie nie ma sensu.

Brzozowy w rogu, ale wtedy bez serbów

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 21:40, 26 lut 2018

Anda napisał(a)

Przeniosłam te skrzynie z warzywkami niżej na skarpę. Musiałabyś je wtedy postopniować na skarpie, ale miałyby więcej słońca. Warzywnik ze słońcem do 13-stej wg mnie nie ma sensu.

Brzozowy w rogu, ale wtedy bez serbów

ooooo i tak jest super ;
od 13 to słońce powoli przechodzi dalej ,tak ,że 2 ostatnie skrzynie praktycznie już cały dzień w słońcu by były ....ale faktycznie moge je przesunąc tak jak narysowałaś ,i wtedy własciwie tylko jedna by miała słońce najkrócej ....
podoba mi się
poobserwuję ten kawałek w słonecznym dniu ....jak długo jest tam słońce
Magleska 21:57, 26 lut 2018

Ewa...może wypiszę teraz drzewka które mam ,a ktore można wykorzystać tu w tym ogrodzie a ,nadwyżki pójdą do syna ,więc nie przerażaj się ilością .....wypisuję wszystkie ,które mam ....
6 szt brzoza dorenboos
8 szt wiśnia royal burgundy ( szczepiona na wys.ok 1,40- 1,50 )
3 szt wiśnia umbra....(szczepiona na wys 2 m )
3szt buk david gold
1 szt wiąz wredei
1 szt grab pendula szczepiony na 2,20
1 katalpa
1 purpurowy pendula nie wiem co to za drzewo

1 złotokap
1 dąb szczepiony na 2,20
1 migdałek szczepiony na ok 1,20
1 jabłoń ozdobna royality....chyba
1 metasekwoja
3 brzózki youngii
1 perukowiec bordowy
pomożesz mi wybrać ,które zostawić w tym ogrodzie ? buzka
Anda 22:02, 26 lut 2018

Madziu, najpierw trzeba ustalic ksztalt rabat i zywoploty. Gdzie chcesz miec serby? Jak juz bedziesz wiedziala na 100 (albo 99 ) procent jak to bedzie wygladac, to mozna sie zastanowic, ktore drzewo gdzie posadzic

Plan Agnieszki tez Ci sie podobal, ona rowniez wiele drzew przewidziala.

Jak Ty to teraz widzisz?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 22:07, 26 lut 2018

Anda napisał(a)
Madziu, najpierw trzeba ustalic ksztalt rabat i zywoploty. Gdzie chcesz miec serby? Jak juz bedziesz wiedziala na 100 (albo 99 ) procent jak to bedzie wygladac, to mozna sie zastanowic, ktore drzewo gdzie posadzic

Plan Agnieszki tez Ci sie podobal, ona rowniez wiele drzew przewidziala.

Jak Ty to teraz widzisz?

muszę nad nimi pomysleć dłużej ....wiem ,że najpierw kształt rabat i żywopłotow ....jutro po pracy posiedzę i pomyślę i porysuję ,a Ty mnie skorygujesz i sprowadzisz na dobre tory ,ok ? ....
drzewka wypisałam tylko ,aby zgrupować co mam i co można wykorzystać
dobrej nocki
ElzbietaFranka 22:17, 26 lut 2018

Magda to Dereń biały 'Sibirica'.
ElzbietaFranka 22:26, 26 lut 2018

Magleska napisał(a)

tu

Pod tym płotem to choiny kanadyjskie podlewaj je dobrze od wiosny.
ElzbietaFranka 22:41, 26 lut 2018

Magleska napisał(a)

ten plan zostaje ,bo mi się on bardzo podoba

jak będziesz mieć chęć i czas i bedziesz się nudzić ,to proszę Cię ładnie o pomoc z tyłem ogrodu lecę rysować wymiary i pózniej wstawię ,a tu fotka dla przypomnienia jak tył jesienią wyglądał

oczywiście wszystkie chętne Dziewczyny proszę też o udzielanie się w dyskusji ....każde zdanie się dla mnie liczy

Moim zdaniem nie powinnaś tutaj nic ruszać wszystko jest dobrze posadzone piękny widok. Nie wiem co to za iglaki z przodu rosną to serby o których piszesz czy jakieś inne.
Magda tak wszystko dobrze zrobiłaś obok domu i pytasz o radę trzymaj się swojej intuicji. Jak ci zalezy na brzozach wsadź je gdzieś w kąt.
To jest południowa część ogrodu iglaki zawsze możesz podcinać nie musza rosnąć wysoko i będziesz miała piękny widok.

Martwisz się o widok a na środku masz posadzonego buka o ile się nie mylę jak wyrośnie to też trochę zasłoni chyba że będziesz go formować.
Magleska 17:03, 27 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Magda to Dereń biały 'Sibirica'.

piękne ma te czerwone gałązki dziękuję
Magleska 17:05, 27 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

te choiny tam są tylko zadołowane w doniczkach -pójdą na działkę syna obok ,po drugiej stronie płotu na żywopłot