Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:41, 24 sty 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gratuluję
Piękne róże rozdajesz z nowym rokiem, jestem chętna takiego kameleona nabyć. Znasz może nazwę? Napisz coś więcej o tej róży.

Dziękuję Dorotko
Róża to Alchymist. Silnie rosnąca pnąca róża, kwitnie raz w sezonie. Kolor kwiatów to wspaniała mieszanka barw moreli, brzoskwini, żółci i kremu. Kwiat bardzo pełny i duży do 10 cm średnicy w formie rozetowej. Pachnie mocno i przyjemnie.
Ogólnie jestem z niej zadowolona i jak do tej pory nie mam z nią żadnych problemów.

Blaski i cienie nowego życia 20:29, 24 sty 2018

Do góry
A tak oszukują w świecach. Niby zielone

Przedziwny Ogród 20:28, 24 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Pamiętasz jako ostatnie zrobione i moje ulubione, ach ta poświata. Zawsze Ci mówiłam, że Twój ogród jest bardzo fotogeniczny.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:23, 24 sty 2018

Do góry
JoannA napisał(a)

5 lat, a jakby to było wczoraj Haniu
I 5 lat Naszej realnej znajomości.
Gratuluję
Piękne róże rozdajesz z nowym rokiem, jestem chętna takiego kameleona nabyć. Znasz może nazwę? Napisz coś więcej o tej róży.
Dwa ogrody 20:07, 24 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Dorotko, sama wiesz najlepiej, jak to jest, apetyt wzrasta w miarę jedzenia Dziękuję. Nie pamiętam, czy je pokazywałam, teraz zdobią górę od garderoby w wiatrołapie, którą to zmajstrowaliśmy z emem w wakacje
Twoje ptaszki są bardzo ładne, ciekawy projekt. Chetnie zobaczę całą garderobę. Lubię je prawie wszystkie ( oprócz tych co mi zasrywają rh)te żywe i te sztuczne. W ubiegłe lato wysiałam różne odmiany jeżówek, liczę na podobny efekt, mam nadzieję, ze przezimują. Wkrótce wysieję następne nasionka, wiem, że trzeba poczekać na efekt, ale satysfakcja ogromna.
Pszczelarnia 19:44, 24 sty 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ewuś, cudne zdjęcia wstawiłaś na FB. Nie znalazłabyś może nasion jeżówki bladej i tej łobody bordowej ( o ile można ją z nasion rozmnażać, bo nie wiem)?...

Ago, co mobilizujesz mnie do spojrzenia w kierunku nasionek ..., radość mnie rozpiera - moje zdjęcie z białą asclepias incarnata - trojeść biała, którą siałam dawno temu z nasion, na fb na grupie dutch dreams "zalajkował" sam Mistrz Oudolf.

Oto ona:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:42, 24 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dzis jak wrocilam do domu slonko tak pieknie grzalo. Temp + wiec i owieczki na spacer sie wybraly, ba wylegiwaly sie na pastwisku i grzaly w cielych promieniach Koty tez wylozyly sie w slonku i przygladaly sie tancowi jastrzebi. Kotom i jastrzebiom nie zdarzylam fotki zrobic ale owieczki uwiecznilam.

i jeszcze w drodze na pastwisko

no i rodzinka w komplecie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:37, 24 sty 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Cześć tytanie pracy sowy świetne ... teraz czekam na fotki ,gdzie je powiesiłaś .....muszę też odnaleźć jablonkę ,gdzie nowa rabata będzie chyba ,że ją pokażesz bo zanim sie dokopię w tym ogromniasty ogrodzie ,to mnie wiosna zastanie
Buziaki pracusiu

Sowy może zawisną w sobotę dopiero
Stara jabłoń jest nad rowem to ta co tron pod nią stoi
Jabłoń w lewym rogu, clematis się po niej wspina, rabata będzie wzdłuż tych pionowych betonowych płyt ,żeby je zasłonić
Ogród Muszelki 19:11, 24 sty 2018

Do góry

Kraina Łagodności...
Ogród Muszelki 19:06, 24 sty 2018

Do góry

Gdzie schowałeś moje sreberka?
Ogród Muszelki 18:57, 24 sty 2018

Do góry

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 18:48, 24 sty 2018

Do góry

Witaj, zdradź mi proszę czy po lewej stronie rośnie cyprys ? Jaka to odmiana ? Poszukuję czegoś takiego. Jest piękny, cudowny. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ogród zapiera dech..... Jeśli pozwolisz podpatrzę co nieco i spróbuję przenieść na grunt ROD. ...
Ania
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:20, 24 sty 2018

Do góry
U sasiadki widzialam dzis kwitnace ranniki. Oczywiscie polecialam do ogrodu odrazu i sprawdzilam moje rabatki. Na plotowej nic a nic nie widac a na skalniaku chyba cosik wylazi ale do kwitniecia jeszcze daleko.

a na skalniaku ciemiernik ma kolejne paki

i stokrotka poczochrana kwitnie

i jeszcze cale mnostwo jej siostr na trawniku
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:05, 24 sty 2018

Do góry
Dzis jak wrocilam do domu slonko tak pieknie grzalo. Temp + wiec i owieczki na spacer sie wybraly, ba wylegiwaly sie na pastwisku i grzaly w cielych promieniach Koty tez wylozyly sie w slonku i przygladaly sie tancowi jastrzebi. Kotom i jastrzebiom nie zdarzylam fotki zrobic ale owieczki uwiecznilam.

i jeszcze w drodze na pastwisko

Ogród pod lasem 18:03, 24 sty 2018

Do góry
Ha, nie mam czasu teraz szukać stanu przed, ale pod ręką mam kąt z ogniskiem - powstało w najbardziej ponurym i ciemnym miejscu w moim ogrodzie, które teraz wygląda tak jak na fotkach. Aha, fotki robiłam jak zaczynali ciąć, teraz tych drzew przy siatce (po lewej) i tych, które wystają zza mojego płotu (po prawej) już nie ma.

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:03, 24 sty 2018

Do góry
Ogród Mirelli 18:01, 24 sty 2018

Do góry
Wianek w radosnych kolorach

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:44, 24 sty 2018

Do góry
Ale długo mnie tu nie było.
Pewnie sporo się wydarzyło przez ten rok na naszym forum. Z czasem pewnie ogarnę
Ja się mam dobrze, ogród też.
Zmian w ogrodzie niewiele. Trochę poszerzyłam rabatki i mam nareszcie domek ogrodnika.
Przy okazji pokażę zdjęcia.
Witam się po przerwie zimowym widokiem, bo pewnie jutro to będzie wspomnienie, idzie ocieplenie.
Wszystkich , którzy mnie jeszcze pamiętają bardzo serdecznie pozdrawiam.

Przedziwny Ogród 17:32, 24 sty 2018

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 16:43, 24 sty 2018

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Ando, ja tak myślę, że z roku na rok będziesz dopracowywać swoją łączkę.
Kozłek gdzieś na tyłach bym proponowała jak już, w suchych miejscach jest mniej bujny ale rośnie i przez to mniej inwazyjny. Ta wybrana szałwia rośnie kępkowo ale wsiana w inne rośliny może się będzie ładnie wyciągać. Goździk dla sąsiadów niegroźny, w trawnik się raczej nie wsieje, kwitnie na wysokości 40-50cm, w ciętej murawie wydaje mi się, że zginie. On potrzebuje trochę oddechu, w gęstej zacienionej łączce również mu nie będzie za dobrze. Jest jeszcze taki dianthus cruentus, u nas jeszcze go nie widziałam, może u Ciebie jest do kupienia.

Ten gozdzik rzeczywiscie mozna tutaj dostac. Juz mam go na liscie
Dzisiaj patrzylam wlasnie na ten kawalek trawnika i sie zastanawialam, jak to wszystko posadzic. Bede jedynie zwracac uwage na wysokosc i wyzsze rosliny pojda na tyl, ale nie wszystkie. Punktowo dwie lub trzy beda bardziej z przodu. Reszta bedzie sadzona nieregularnie. Ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie

Agato na Twoim zdjeciu te kwiaty podobne do agapantow to co to?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies