Paulinka, jestem ale mało na O. Lubię sobie wieczorkiem zajrzeć do znajomych ogrodów, choć czasami bez logowania. Krokusy u mnie rosną od południowej strony, jak dziś słońce przyświeciło, to się momentalnie otwarły Ale, tak jak piszesz - wszystko jest spóźnione o ok pół miesiąca w stosunku do ub roku. Jak oglądam fotki z ub roku, to 2 kwietnia miałam już rzodkiewkę w skrzyniach na wierzchu i całkiem sporą sałatę. A teraz .. ziemia w skrzyniach jeszcze zamarznięta
Ale stokrotki zgapiłam od Ciebie Urocze są i trudno się im się oprzeć.
Dla Ciebie stokrotkowej sesji c.d.
Tego Ci życzę, by się przełamały i pokazały co potrafią Ja nie mam siły do tych moich PW
Dobrze, że mam jeszcze jedne (C.White) na pocieszenie, które są dosyć ładne.
O jakie piękne, dziękuję zostawiasz je już na noc w ogrodzie? ja jakoś się boję i co wieczór je chowam Joluś wspomniałaś coś u Kamilki,że będziesz ID podlewała florovitem? Jakim i kiedy to się robi? Z chęcią podleje i swoje, może w tym sezonie wezmą się w końcu w garść
stokrotki cudowne .....muszę je mieć
rodki może się jeszcze ogarną moje też jakieś biedne po zimie ,ale nawet nie miałam czasu się im przyjrzeć dokładniej
Paula, moje stokrotki dziś były pierwszy dzień na zewnątrz. W nocy widzę -3, więc może je też schowam, żeby się nie okazało, że mi tylko zdjęcia pozostaną. Żenada z tą pogodą...
Co do ID, nie wiem jak wygląda u Ciebie i czy będziesz ją ścinała? U mnie jest całkiem zbrązowiała, wygląda jak siano, tak że zetnę ją całkowicie. W ub roku też tak zrobiłam. Jak się zrobi cieplej, i będzie widać że rusza, raz w tygodniu podleje konewką ze zwykłym uniwersalnym florovitem. Ładnie mi rosły po takiej kuracji w ub roku. I mam zamiar dać im na stałe linię kroplującą. Zauważyłam, że lubią wodę i ładnie rosną, jak mają pod dostatkiem wilgoci.
PS. masz biedronkę
zielonego dziś szukała w skrzyni z czosnkiem