Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

gosika67 19:00, 25 mar 2018

Jolka witaj wiosennie, u mnie też rodki takie sobie, mam nadzieję ,że się przełamią i pięknie mnie powitają.
jolka 19:02, 25 mar 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Łoooo, jakie śliczniutkie masz krokusy !!!

Magleska napisał(a)
piękne krokusiki wiosna w pełni

Dziewczyny, dzięki za miłe słówka i za to że zaglądacie

Odwdzięczę się tym razem stokrotkami

jolka 19:07, 25 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
O jakie piękne krokusiki!! A wiesz,że u mnie jeszcze nie kwitną? u mnie jak co roku pewnie wszystko spóźnione będzie, ale na szczęście są tutaj ogrody w których mogę już je podziwiać coś zagoniona Jolu jesteś, jak u Ciebie prace w ogrodzie? Gotowa na wiosnę, która coś nadejść nie może

Paulinka, jestem ale mało na O. Lubię sobie wieczorkiem zajrzeć do znajomych ogrodów, choć czasami bez logowania. Krokusy u mnie rosną od południowej strony, jak dziś słońce przyświeciło, to się momentalnie otwarły Ale, tak jak piszesz - wszystko jest spóźnione o ok pół miesiąca w stosunku do ub roku. Jak oglądam fotki z ub roku, to 2 kwietnia miałam już rzodkiewkę w skrzyniach na wierzchu i całkiem sporą sałatę. A teraz .. ziemia w skrzyniach jeszcze zamarznięta

Ale stokrotki zgapiłam od Ciebie Urocze są i trudno się im się oprzeć.
Dla Ciebie stokrotkowej sesji c.d.

Stokrotki na tle dzisiejszego bezchmurnego nieba

jolka 19:22, 25 mar 2018

gosika67 napisał(a)
Jolka witaj wiosennie, u mnie też rodki takie sobie, mam nadzieję ,że się przełamią i pięknie mnie powitają.

Tego Ci życzę, by się przełamały i pokazały co potrafią Ja nie mam siły do tych moich PW
Dobrze, że mam jeszcze jedne (C.White) na pocieszenie, które są dosyć ładne.

dominika_ 20:12, 25 mar 2018

Witaj Jolu, piękna wiosna do Ciebie zawitała. Rodków szkoda, ale jest miejsce na coś nowego
paulina_ns 20:21, 25 mar 2018

jolka napisał(a)

Paulinka, jestem ale mało na O. Lubię sobie wieczorkiem zajrzeć do znajomych ogrodów, choć czasami bez logowania. Krokusy u mnie rosną od południowej strony, jak dziś słońce przyświeciło, to się momentalnie otwarły Ale, tak jak piszesz - wszystko jest spóźnione o ok pół miesiąca w stosunku do ub roku. Jak oglądam fotki z ub roku, to 2 kwietnia miałam już rzodkiewkę w skrzyniach na wierzchu i całkiem sporą sałatę. A teraz .. ziemia w skrzyniach jeszcze zamarznięta

Ale stokrotki zgapiłam od Ciebie Urocze są i trudno się im się oprzeć.
Dla Ciebie stokrotkowej sesji c.d.

Stokrotki na tle dzisiejszego bezchmurnego nieba

O jakie piękne, dziękuję zostawiasz je już na noc w ogrodzie? ja jakoś się boję i co wieczór je chowam Joluś wspomniałaś coś u Kamilki,że będziesz ID podlewała florovitem? Jakim i kiedy to się robi? Z chęcią podleje i swoje, może w tym sezonie wezmą się w końcu w garść
jolka 20:23, 25 mar 2018

dominika_ napisał(a)
Witaj Jolu, piękna wiosna do Ciebie zawitała. Rodków szkoda, ale jest miejsce na coś nowego

Domi, mam lilie w pogotowiu, jakby coś !!
Ale liczę po cichu, że chociaż trzy rh się jeszcze ogarną
Magleska 20:29, 25 mar 2018

stokrotki cudowne .....muszę je mieć
rodki może się jeszcze ogarną moje też jakieś biedne po zimie ,ale nawet nie miałam czasu się im przyjrzeć dokładniej
anbu 20:31, 25 mar 2018

A co tym rh? Zmarzły?
jolka 20:34, 25 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
O jakie piękne, dziękuję zostawiasz je już na noc w ogrodzie? ja jakoś się boję i co wieczór je chowam Joluś wspomniałaś coś u Kamilki,że będziesz ID podlewała florovitem? Jakim i kiedy to się robi? Z chęcią podleje i swoje, może w tym sezonie wezmą się w końcu w garść

Paula, moje stokrotki dziś były pierwszy dzień na zewnątrz. W nocy widzę -3, więc może je też schowam, żeby się nie okazało, że mi tylko zdjęcia pozostaną. Żenada z tą pogodą...

Co do ID, nie wiem jak wygląda u Ciebie i czy będziesz ją ścinała? U mnie jest całkiem zbrązowiała, wygląda jak siano, tak że zetnę ją całkowicie. W ub roku też tak zrobiłam. Jak się zrobi cieplej, i będzie widać że rusza, raz w tygodniu podleje konewką ze zwykłym uniwersalnym florovitem. Ładnie mi rosły po takiej kuracji w ub roku. I mam zamiar dać im na stałe linię kroplującą. Zauważyłam, że lubią wodę i ładnie rosną, jak mają pod dostatkiem wilgoci.

PS. masz biedronkę
zielonego dziś szukała w skrzyni z czosnkiem