Zapomniałam wcześniej pisałam, że zaczyna u mnie kwitnąć krzak oliwy. Ma pełno kości kwiatuszki maleńkich foty zrobione tydzień temu.
Obecnie już przewikwitaja i bardzo sypia pyłkiem żółtym i są bardzo maleńkie jak główka szpilki może to owoce.
Pryskalam krzaczdk preparatem do związania owoców i zobaczę co z tej uprawy wyjdzie.
Dawno mnie nie było i pora chyba odkurzyć wątek Ja nie wiem co się z tym czasem dzieje, ale mam wrażenie, że jakoś tak szybciej leci Przed chwilą były święta, a tu już trzeba myśleć o nowym sezonie ogrodowym. Szok
Kilka zaległych fotek. Tak wyglądały moje roślinki 26.12.2017 r.
Aniu, dziękuję .
aby tak było z tymi życzeniami i w życiu.
Tak jak piszesz, wszystko bardzo potrzebne będzie, oj będzie .
Oj, czy wszystko wiem na temat host ?
to nie wiem
ale uwielbia te rośliny i bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu.
Jakie hosty pod tuje ?
5-6 m i w jednym rzędzie. hmm
Najważniejsza rzecz słonce od której godziny tam jest ??
Ja dałbym do host Brunery , tawułki tez mogą być.
To jest moja jedna ze stron pod dokiem z hostami
a to z innej strony
moje są same.
Ale teraz więcej bruner dałaby do nich albo żurawek
A co do hortensji Bobo .U nie rośnie od południa.Chyba do 1,20 wysokości, obficie kwitnie, zwarty krzaczek.
Jedna z moich naj-ulubieńszych hortek.
Od strony tarasu
i druga strona
zdjatka są z sierpnia.pierwsze chyba z lipca
A to chyba późniejsze po połowie września
Wszyscy pokazują swoje zimowe ogrody -a mnie się nie chciało w takie zimno ganiać z aparatem. Zimę to ja najlepiej lubię przez okno ,a szyby nie umyte więc zdjęcia będą ze stycznia 2016r - śniegu było tyle samoWtedy jakoś się poświęciłam ...ku pamięci!
Dziękuję wszystkim za cieplutkie życzenia. Świętowałam, a jakże! Dla jednych wnuków jestem jedyną żyjącą Babcią, dla innych jedną z pięciu, ale wszyscy się zameldowasli i listę obecności podpisali.
Są kwiatki, czekoladki, nowa porcelana, no i był bal od rana!
Natalce, Andżelice szczególnie dziękuję, i przy okazji je wycałuję.
BasiuLT, Izabelo, Edytko, Sierotko, zdrowie jest, przebieram nogami, na spacery chodzę, łapię promyki słoneczne kiedy się da, chociaż słońce robi uniki.
Wam życzę pogody wg Waszych życzeń i potrzeb. Miłego tygodnia. Już można wstawiać forsycję do wazonów.
Kasiu te siewki, które pokazałam pochodzą akurat od tych ciemierników. U mnie też teraz solidnie sypnęło i wciąż pada. Zobaczymy jaka jutro będzie temperatura i czy śnieg się utrzyma.