Mam zamiar mieć drzewa... nie drzewka
A jak zmarzną posadzę nowe, 3 sztuki będą
Osłon robić nie będę, jak zwykle, nie lubię tych szmaciano-styropianowych "dekoracji"
Nie wiem jeszcze, szukam A mam też pomysła na całkiem spory warzywnik... skoro je robię i polecam wszędzie to może i w tym swoim małym ogródku wygospodaruję podniebne miejsce?
Miło mi, że zajrzałaś do mnie. Wiem, że nie po drodze mi z tymi bukszpanami bo mój ogród to przede wszystkim tuje w jednym odcieniu zieleni i dużo zimozielonych a poza tym zero kwiatów poza 5 szt róży szczepionej. Same bukszpany wtopiłyby się tylko w całość zielonej masy ale... ja myślałam żeby dać bukszpany na froncie (przy czym to co jest w tej chwili przesadzić w inne miejce lub na działkę obok) ale ożywić wszystko żurawkami w kolorze jasnozielonym i pomarańczowo-bordowym, dorzucić trawy, może coś jeszcze (a dodatkowo są to dwie rabaty żwirkowe, jasne).
Na dalsze rabaty przewiduję szpaler hortensji podsadzonych rozchodnikiem, pas rododendronów w kolorze bordowym wraz z berberysem, który mi polecasz a mnie podoba się ogromnie i może żurawką w kolorze bordowym + jeżówki czerwone i jeszcze rabata przy jałowcach bardziej wrzosowo czosnkowo może lawendowa + zakątek z choinami i myślę jeszcze o rzędzie 4 drzewek może wiśnia Umbrella w kolorze bordowym.
Całość chcę ożywić cebulowymi typu tulipany, krokusy oraz werbeną i turzycami.
Gdybym zrobiła taki plan mojej działki z propozycjami nasadzeń, będę mogła liczyć na Twoją ocenę mojej wizji?