Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:40, 17 lut 2015

Agania napisał(a)

Irenko Twój wilczomlecz, to Wilczomlecz migdałolistny
Euphorbia amygdaloides "Purpurea"

Cieszę się, że doczekałaś się siewek...będą cię cieszyć na nowych miejscach...to gdzie je posadzisz?

Nie wiem policzylam, jest 8 sztuk kruca, mus spamietać, dzieki ogromne za szybka pomoc chcialam isc w ogrod i cos mnie stopuje
Milka 13:45, 17 lut 2015

Luki napisał(a)
Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać

Ale apetyczny avatar
Bo ja zime mialam 1 dzien snieg, drugi 10 na plusie, potem noc na minusie i tak szlo fajnie...
cos mi sie wydaje, ze naprawde bedzie wyjatkowo
Ale z zurawkami mam problem i nie wiem dlaczego, korzenie zdrowe, opuchlakow nie ma...czy mech tez im szkodzi? I czy Herkules mozna sciac z gory, aby nizej liscie pusciła?
fajnie cie widziec, oj fajnie
Milka 13:49, 17 lut 2015

monteverde napisał(a)
U Ciebie zimy wcale nie widać, wszystko ładnie przezimowało

No bo jej prawie nie bylo, a to co bylo, nawilzylo naturalnie glebe nawet moja pseudo trawa mnie zachwyca...od razu dodam, ze nie bedzie idealnym trawnikiem, bo u nas jest naturalna, tak lubi moj M., a i ja juz tez, nie mam robotki
Milka 13:54, 17 lut 2015

Mirka napisał(a)
Irenko jak dobrze że już jesteś W niedzielę siałam rozplenię, werbenę i rozwary od ciebie.Coś już zaczyna kiełkować Pozdrawiam serdecznie i kwiatek z twojego ogrodu dla Ciebie

O rany, chyba w inspekcie? Ja sieje tylko i wyłacznie do gruntu, slonce ma jednak wyjatkowe mozliwosci
ach to Clara Curtis, 2 lata temu, zdobyła medal na targach w Czechach, wydalam jej mnostwo, mnostwo sadzonek zrobilam w nowym miejscu i tu...rada, tam gdzie nie ma zaslaniac, tnij do polowy czerwca, tam gdzie luz niech buja, jest piekna w kazdym kawalku
i jadalna
Jak patyki roz, moje listki puszczaja, a robilam koncem wrzesnia
Mirka 14:08, 17 lut 2015

Róże przetrwały ale nie wszystkie już listki puszczają w tym roku zrobię ale bezpośrednio do ziemi.A o cieciu będę pamiętać jak robiłaś z niej sadzonki Buziam mocno
Anabell 14:11, 17 lut 2015

Serdeczności przesyłam
Po obejrzeniu relacji ogrodowej, lecę do siebie sprawdzić jak się mają hortki. Jak takie pąki wielkie jak u Ciebie to trzeba ciąć, a chcę ukorzenić co się da.
W tej chwili wielkie słońce u mnie i zdjęcia mogą być słabe
Gardenarium 14:12, 17 lut 2015

Irenka w nowym domu... zmienionym A dopiero był jeszcze kapelusz ja też mam tego wilczomlecza.

U ciebie na plusie jest?

Instagram Ogrodowiska
bleebla 14:20, 17 lut 2015

Nareszcie wróciłaś z dużą energią i nowym avatarkiem
Buziam
iwka 14:21, 17 lut 2015

Ja się ustawiam w kolejce po werbenę

wysłałam pw.
jagoda99 16:07, 17 lut 2015

Irenko zostawiam pozdrowienia