Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Moja ostoja 22:18, 04 cze 2017

Do góry
Adela napisał(a)

Elu te berberysy tniesz? Ja kilka lat cięłam, ale od zeszłego roku spasowałam i pozwalam rosnąć potworowi, mam dość podrapanego ciała

Kalina cudna, ma oryginalny pokrój.

Cały ogród zachwyca, taki czyściutki, wypielęgnowany.

Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 19:26, 04 cze 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Bogusiu deszcz z burzą przyleciał do mnie z Gdańska.

Tą kalinę miałam i mi wymarzła kiedyś.

Na razie burza nas ominęła...tylko pada...
Kalina rośnie w najbardziej zacisznym zakątku {o które bardzo trudno }...troszkę podmarzła ale i tak mnie zachwyca swoim kwieciem.

Moja ostoja 18:53, 04 cze 2017

Do góry

Piękna ta kalina, wygląda jak choinka przystrojona łańcuchami
Biała azalia i jasno różowy Rh mnie zachwyciły
Witaj, pozdrawiam Mirka
W cieniu - zacieniona 18:16, 04 cze 2017

Do góry
...i kalina Mariesii...też w deszczu,bo leje od rana...
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:36, 04 cze 2017

Do góry
Mazan. Mam jeszcze jedno pytanie, czy choroba kaliny koralowej Roseum może mieć związek z tym co się dzieje z tujami?

Z daleka kalina wygląda na zdrową.

Niestety na wszystkich gałązkach pojawiły się przebarwienia, takie jak to poniżej

Najpierw pojawia się brązowe przebarwienie, a potem końcówka gałązki więdnie. Z bliska widać brązowe plamy na listkach.

Mam nadzieję, że to jednak nie Kabatina. W tym roku było u nas dużo opadów, po zimie długo utrzymywał się wysoki poziom wód gruntowych, a ziemia jest gliniasta. Chorobę mogło więc spowodować coś innego.

Po obcięciu chorych pędów roślinę opryskałem Topsinem. Czy mogę jeszcze coś zrobić?
Ogród, mydło i powidło. 11:20, 04 cze 2017

Do góry
Kasia jestem, witam, podziwiam Twoje clematisy, niektóre krzewuszki u mnie przekwitły ale to są kochane rośliny, bo 2 razy kwitną i cieszą oko. Kwiaty kaliny masz ładne, w kompozycji z krzewuszką pasują. U mnie kalina się zbuntowała i nie miała żadnego kwiata. Pozdrawiam.
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 3.06.2017 07:30, 04 cze 2017

Do góry
Byłam w Pęchcinie pierwszy raz i nadal jestem oszołomiona. Bardzo miło było poznać tyle osób z Ogrodowiska ale oczywiście nie jestem w stanie wszystkich spamiętać. Ogród mnie zauroczył szkoda, że nie miałam tyle sił by wszystko zobaczyć, sfotografować i jeszcze z ludźmi pobyć Muszę wybrać się tu ponownie.

kalina z trzmieliną

Koniczyna ozdobna Isabella

Ogród, mydło i powidło. 20:55, 02 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Jak tak na swoje patrzę-i kształt nasadzeń-to cebulki były chyba pomylone...napewno nie o ten efekt mi chodziło

Nie mogę u Ciebie zdjęcia tych czosnków znaleźć, zauważyłam że jak czasem w sklepie jest samoobsługa to jest prawie pewne że cebulki będą pomylone bo już nie raz widziałam jak ktoś z jednego pudełka bierze a do innego odkłada.

Agania napisał(a)
Krzewuszki już w kwiatach, kalina u mnie mniejsza, ale kwiatami cieszy co roku, zazdroszczę Ci clematisów u mnie nie chcą rosnąć, ale sie poddaję, przyjdzie czas i odpowiednia pora n clematiski

Aganiu musisz jakiegoś pancernego clematisa sobie posadzić np. takiego jak mandżurski, Ernest Markham, Viola lub Polish Spirit .

Gocha napisał(a)
Kasiu pięknie Ci kwitną rośliny. Powojnik cudny. Czosnki wielgachne niektóre. U mnie niestety ten wielgachny zeżarły nornice i trochę innych też.Kalina śliczna- takiej nigdy nie widziałam

Blue Light pięknie kwitnie ale kilka już mi podeschło , nie wyrabiam się z robotą i z podlewaniem też.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne te fiolety Nad rutewką myślę bo coraz bardziej mi się podoba.
Muszę gdzies w realu zobaczyc i pewnie się zdecyduję.

Myśl, myśl piękne są rutewki, mnie najbardziej zachwyca ta Delavaya ale ta orlikolistna Black Stockings też wymiata .

Rutewka i śniegowiec.

Ogród, mydło i powidło. 09:50, 02 cze 2017

Do góry
Krzewuszki już w kwiatach, kalina u mnie mniejsza, ale kwiatami cieszy co roku, zazdroszczę Ci clematisów u mnie nie chcą rosnąć, ale sie poddaję, przyjdzie czas i odpowiednia pora n clematiski
Ogrodowe kreacje 07:58, 02 cze 2017

Do góry
No to wypoczywaj, reset potrzebny co jakiś czas kalina przecudna
Ogród w Cichym Dworku 07:51, 02 cze 2017

Do góry
Aniu moja kalina w tym roku to samo, raptem parę kwiatów puściła i nic więcej, a zawsze była cała w bieli, to niestety teraz widać, co nam jeszcze przymroziło...
Ogród, mydło i powidło. 20:07, 01 cze 2017

Do góry
Clematis Lttle Mermaid, kalina Onondaga i krzewuszka

Ogrodowe kreacje 18:59, 01 cze 2017

Do góry
Orliki pkekne, ale ten grsnatowy najladniejszy. Kalina piekna tylko mszyca ja zasiedla. Przepieknie w jesieni przebarwiaja sie liscie.
U mnie cos bodziszek slabo kwitnie, juz go raz usinelsm i znowu wyrosl, korzenje w ziemi zostaly i sie odrodzily tez sie ladnie przebarwia jesienia.
Ogrodowe kreacje 23:37, 31 maj 2017

Do góry
Zojka Kalina ma z 10 lat i gdzieś z 1,70 wysokości
Ogrodowe kreacje 22:57, 31 maj 2017

Do góry
śliczne te orliki, ale najpiękniejsza jest ta kalina, którą pokazałaś
jak duża jest u Ciebie? i ile już rośnie?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:15, 31 maj 2017

Do góry
Kilian hm... jak Kalina będę go kojażyć
W cieniu - zacieniona 21:52, 31 maj 2017

Do góry
Joku napisał(a)

Tego pilnuj bo się rozłazi. Miałam go kiedyś, próbowałam ciąć ale i tak rósł po swojemu.
Kalina Mariesi przepiękna.

Oplata konar drzewa...mam go już chyba trzy lata i nie zauważyłam żeby się rozłaził...ale będę go pilnować...dziękuję.Nie mogę zrobić fotki kaliny w całości,chyba,że z drabiny,W tym roku kwiaty są na wszystkich gałązkach.
W cieniu - zacieniona 21:45, 31 maj 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...i jeszcze co nieco...

Tego pilnuj bo się rozłazi. Miałam go kiedyś, próbowałam ciąć ale i tak rósł po swojemu.
Kalina Mariesi przepiękna.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:46, 31 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale masz przynajmniej posprzątany teren! Napisałabym na tablicy ogłoszeń działkowej ,że dziękujesz nieznanemu pomocnikowi w utylizacji odpadów.
Nie wyrywaj się do ogrodu, masz być wyleczona na zicher! Podlewanie zostaw Bogusiowi.

własnie mialam posprzatany ,ładnie poukładane drzewo do palenia,najelam latem PANA do pomocy z którym cieliśmy dwa dni drzewo wrrrr,a tu przyszli na łatwiznę
i zaraz mnie Haniu ochrzanisz bo byłam dziś w ogrodzie ale tylko na chwilkę za namową bogdana .
przespałam cały Bozy dzień do 16-tej az wyrzuty troche miałam
zrobiłam parę fotek chociaż ,i ziemniaki podsypałam ziemią bo już czas i pot mnie oblał i koniec powiedzialam-jade do domu,antybiotyk strasznie mnie osłabił
parę fotek
mam biało hi hi,ale to nie śnieg to Kalina

róza z patyczka zeszłorocznego juz ma pąka !!!!!!!!!!!

piwonia jedna zakwitła
Na huśtawce miło płynie czas... 17:10, 31 maj 2017

Do góry
Takie tam fotki na szybciocha robione

Wysiana lawenda francuska, hmmm, rośnie

Kalina wyłysiała po burzy

Nigra ładny ma kolorek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies