Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 01 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Sebuś, aż tak źle z ogrodem u mnie? możesz zająć domek letni, będzie ci tam nieźle

Marzenko, mam dla ciebie winogrona: kiedy bys chciała podjechać?

Irenko ja nic z nimi nie zrobie, wina nie, co najwyżej do jedzenia, ciut
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 01 paź 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Myślałam, że to u Ani rzeszowskiej muszę najwiecej nadrobić....o ja naiwna Marzenko pobiłaś Anię o całe 100 pstów...razem ma u Ciebie 690 ...rozłożę chyba na raty

Julka syn we Wrocku, juz przesiedlony? Miałaś wpaść na kawę!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 01 paź 2013

Do góry
Elik napisał(a)
Marzenko, ale fajna wyprawa i zakupy. A mój M. okroił mi budżet na ten rok Po budowie pustki w kieszeni, no nic poszaleję na wiosnę.

Znam ten ból.... Rok 2010 zakończył się rozplantowaniem ziemi, żywopłotem grabowym i przesadzeniem bukszpanów ze starego ogrodu.... Priorytetem były wnętrza....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 01 paź 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Marzenko Twój raj urzeka
Ściskam Cię mocno i pozdrawiam serdecznie

Odnalazłaś się zgubo?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 01 paź 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Zakupy widzę bardzo udane i miło spędzony czas śliczne trawki nabyłaś, u mnie w okolicach szkółki w tym roku mają niestety słaby wybór a jak już coś się trafi to cena zwala z nóg. Pozdrawiam

Aga dlatego zachwyciły mnie Wojsławice, ceny nie wrocławskie a wybór trawek iście warszawski
Żałuję, że nie kupiłam hakone, ale gotówki mi zabrakło.... A kartą w plenerze nie można jeszcze płacić...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 01 paź 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Madżen.... Ty jesteś jedyna w swoim rodzaju...
1. Kusisz potffornie rodgresją... chyba wyląduje u mnie pod klonem... ale to w przyszłym roku (czy lepiej ją jesienią posadzić?)

2. Mam rozchodniki... i mam blisko nich jeżówki... brak w takim razie zawilców w pink kolorze.... fenomenalne połączeni

3. Mówisz carexy z wrzosami?? Hmmm... kusisz

Traffki wspaniałe - szczególneie gracki Buziam

1. Rodgresję sadż dopiero póżna wiosna, mi w ubiegłym roku dwukrotnie majowe przymrozki je zniszczyły.... A w tym roku upalne słonce.... Cień brzóz byl zbyt słaby. Rodgresja jest znakomitą rośliną, ktora ma wyraziste liście, naprawdę polecam, jednakże jest wrażliwa.
2. Urzekło mnie to zestaienie na stoisku Finki, do tego jeszcze w nogi borodwa źurawka lub dąbrówka
3carex frosted curls z wrzosami w kolorze pink miodzio

W grackach zakochałam się u Ciebie a poprawiłam miłość u Wieloszki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 01 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Grosse F. mówisz, a to fajnie, bo też mam, ale jeszcze nie w takiej masie

Oj tak mają fajny pokrój i szerokie liście
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 01 paź 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Achch... będę sadzić szpalerek z umbr... ale chcę po trzy sztuki i przerwa, trzy sztuki i przerwa, trzy sztuki i przerwa - to będzie przy podjeździe - mam tam jakieś 50m.... a w stópki tym trojaczkim myślałam dać hakone... - co Ty na to?? Będzi gut? Czy carexy będą lepsiejsze?

Będzie sehr gut albo jesli wolisz very good ale ja zamiast hakone dalabym carexy, bo są widoczne zimą...ale za to hakone ładniejsze w sezonie...jeśli w widocznym przez zimę miejscu dałabym carexy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 01 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Zakupy świetne,wczoraj byłam w kilku szkółkach rzeszowskich i nigdzie nie mieli gracków.
Podglądają ludziska ogrodowisko,czy cóś ?
Twoje miskanty takie wszystkie równe, co byś nie posadziła to wszystko idealnie wychodzi
Olaboga,jak Ty to robisz ?

Właśnie nierowno rosną i dlatego wiosną rewolucja miskanty ML idą w inne miejsce, te największe silberfeder do śordka a grosse fontaine, ktore zaczyna kwitnąć ok 2 tyg póżniej pójdą na boki
Ale to dopiero wiosną, zimą bedą zdobić ogród
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 01 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Z jednej strony sie cieszę, że cisza i spokój, a z drugiej mam poważne obawy.... dlaczego jest ta cisza..... hmmmm

Spoko spoko, zarobiona byłam, potem joga a teraz robiałm porządki w pinsach stworzyłam katalog "the best "
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 01 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ale masz obstawę przy płocie. Wieczorem to się nawet przestraszyć można.
Pewnie było ze sto razy, ale przypomnij proszę nazwę tych miskantów, bo fajowo sie prezentują.

Aga najwieksze po bokach to silberfeder, w środku (minimalnie niższe kwiaty, ale ładniejszy pokrój) grosse fontaine, na przodzie (nie widać i do przesadzenia) morning light (nie kwitną)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 01 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebuś co zamówiłeś?

Dowiecie się wiosną Będzie jak w Keukenhof - Madżenka będzie wiedzieć na pewno o co chodzi
Planuję jeszcze jedno połączenie kolorów, dość nietypowe jak na mnie i już mnie zżera na samą myśl jak wyjdzie Cebulki już mam kupione I to na tyle, nie szaleję zbytnio w tym roku z ilością, bo potem się mi pomieszają kolory i będzie niefajnie
Ogród Tosi 22:38, 30 wrz 2013

Do góry
Źyczę udanej walki o tuje !
Zielony Punkt - ogród Finki 22:35, 30 wrz 2013

Do góry
Marto macham
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 30 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Przyzwyczaiłam się do nadrabiania u Ani a tu...... cicho, wyfrunęła jaskółka i pewnie wróci zmęczona
P.S. przynajmniej jestem na bieżąco

Ania nigdy nie bywa zmęczona
Jurajski Ogród 22:27, 30 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, najpierw (w sobotę) może miały być, w niedzielę na 100% nie mialy być, bo nie zdążą, a w poniedziałek...15 min przed znów miały być. Skomplikowane, prawda?

szalone
Rododendronowy ogród II. 22:23, 30 wrz 2013

Do góry
Bożenko nie denerwuj się ...ale ja chce przymrozek aby mi zwarzył liście liliowców i zrobił miejsce pod cebulowe...
Ogród w skali mikro :) 22:13, 30 wrz 2013

Do góry
A ja się pogubiłam.... Kto był, kiedy, kto kogo po drodze odwiedził i dlaczego.... Ja chyba blondynka jestem... Czy ja mogę prosić o łopatologiczne wyjaśnienie jak przebiegała trasa Asc na Śląsk
Przedwiośnie ogrodu..:) 20:37, 30 wrz 2013

Do góry
Witaj Marto,
ja w sprawie thujek.

Ja robię oprysk Topsinem i będę podlewała bioseptem activ - tak doradziły Madżenka i Anita z Zielono mi.
Syla kazała jeszcze oglądać czy nie ma mszyc, u mnie nie ma.
Teraz mogę już tylko czekać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:20, 30 wrz 2013

Do góry
A ja mam piekne żółte skórzana ze sklepu Gardenarium. Uwielbiam je do cięcia róż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies