Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:15, 30 wrz 2013

Do góry
Aniu cały czas zachwyca mnie rabat z dwukolorowych carexów... Ta kompozycja do wybarwiających się limek to MISZCZOSTWO!!! dopiero z pietra widać!!! Poproszę fotkę na pinterest
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:13, 30 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aga gracki były z doniczki-niby 4 letnie. Kępy są piękne, grube, tylko te żdzbła takie przewieszające się. Ale prawdą jest, że jesień mogła to spowodować. Przez całe lato bardziej stojące były. Muszę nauczyć się cierpliwości

Skąd mam wiedzieć iloletnie są moje? Po ilości ździebeł?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 30 wrz 2013

Do góry
Aniu na Slasku jesteś dzisiaj? Idę sprawdzić
Pszczelarnia 20:11, 30 wrz 2013

Do góry
Jak Hania? Jakie zakupy w. Radkowie. O SZCZEGÓŁY PROSIMY
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:09, 30 wrz 2013

Do góry
Łukasz ja mam odmienne zdanie - przy ciemnej jednorodnej zieleni kolory żurawek ożywiają ogród. Własnie takie pasy kolorowych żurawek mi się podobają. Jednak jeśli dodasz koloru rabacie to warto wtedy ograniczyć róznorodność żurawek.
Posadziłabym i miskanty i hortensje na tej rabacie. Zimą i do czerwca hortensje nie zdobią a trawy dodadzą uroku rabacie. Ale jeśli przesadziłbyś tę olbrzymią kulę to też byłoby cudownie, ale nic więcej poza źurawkami na tej rabacie.
Dla mnie jesteś Królem Żurawek i Ty decyduj o wyglądzie rabaty.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:57, 30 wrz 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Już się ucieszyłam z trójklapowego bluszczu, który wreszcie się rozrósł na siatce, a tu u Ani Asc wyczytałam, że pewnikiem i tak mi wymarźnie

No i jeszcze mam zagwozdkę z serbem.
Były dwa, jeden zgnił od wody w korzeniach. Drugiego też miałam wywalić, ale wyciągnęłam go z dołka, posadowiłam dużo wyżej, obsypałam lepszą ziemią, dolałam ukorzeniacz i .... jakoś ciągnie.
Dać mu jeszcze szansę??
Pewnie po roztopach i tak padnie...

Gabi potwierdzam słowa Irenki, u nas nie wymarza. Miałam trójklapowego w poprzednim ogrodzie na płocie i nawet w największe zimy nie cierpiał. U ciebie cieplo, osłoniete domami to zapewne da radę.
Daj szansę świerkowi
Postawić trawkę nad i... 19:51, 30 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Madżen, to może zrobimy wymianę Mój M choruje na Wasz dom A jak zobaczył dom Malkul, to całkiem oszalał i gada o następnym

Nie tak szybko, nastepny planuję budować za 15 lat
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:48, 30 wrz 2013

Do góry
To się nazywa rabata kulkowo-brzozowa!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:45, 30 wrz 2013

Do góry
Irenko nie ma nic lepszego na smutki niż myslenie o zmianach. Gratuluję odwagi i trzymam kciuki za budowę. Ty mi wszystko musisz wytłumaczyć gdzie i co jak planujesz!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 30 wrz 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Marzenko świetne zakupy! sadzonki bardzo okazała!

Nom
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:36, 30 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Marzenko...ale szalejesz...czy Ty jakies dopalacze bierzesz?...ciiii...jak by co...

Ciiii przecieź ja mam legalne źródło w pracy

A tak na serio na sres najlepsza praca fizyczna.
Dzisiaj byłam wściekła bo nie dość, że nie zdązyłam wyjść o cywilizowanej porze z pracy to jeszcze musiałm pojechać zatankować i umyć auto, bo jutro do serwisu idzie bo mi koło stuka.... I gdy wróciłam zdąźyłam tylko 5 gracków posadzić.... Byle jak.... Beź wyrównania terenu i posypania kory...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 30 wrz 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co to są żółte zawilce? Gajowe? Zaintrygowałam się.

Ta turzyca ceglasta z niskimi astrami fajnie wygląda - ła - BY?

Jeju jakie źołte zawilce? Japońskie sa różwe, białe ale żóltych nie widziałam ...
turzyca praire będzie z pomarańczowymi źurawkami. Astrów u mnie nie będzie, chyba że w donicach...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 30 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

dziękuję chociaż za te! cudowna wyprawa i zakupy
acha, odpisuję, co Zygi wymyślił buduje dla nas dom na starość, energooszczędny, wysoko umiejscowiony, będzie wspaniały widok na ogród; chcę całą taflę okna i dołem miejsce do siedzenia, jak na amerykańskich filmach; załatwia formalności i szukamy dobrego architekta
a ja juz go urządzam

Spadłam z krzesła!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:52, 30 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Fantastyczna wyprawa .... i te zakupy !!!.....lubię te Twoje kombinacje u Ciebie się nie nudzę

Dzisiaj pogoda dopisała i miałam chwilkę na wypad do ogrodu .... czekam w tym tygodniu na kontener .... chcę się już tego śmieciowiska pozbyć przy brzozowej bo urosła niezła górka pozdrawiam Marzen

No to się będzie działo

Przeczytałam wszystkie artykuły o trawach Danusi bo myśle jak tę nową turzycę wkomponować.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:51, 30 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
....ehhhhh no nie mogę doczytać co to było.... targi? No nie ważne..... w każdym razie zakupy bombowe a ceny bardzo dobre z tego co piszesz Arboretum cudne!

Gosiu to był Festiwal traw w arboretum w Wojsławicach.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:50, 30 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Nie jest źle pomidory były po przeróbce cieplnej zakupy fajne, ja też dostałam paczkę z narcyzami i 2 doniczki z trillium luteum i cuneatum

Aniu to znów się u. Ciebie dzieje, cieszy mnie to bardzo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 30 wrz 2013

Do góry
Jaga napisał(a)

Pamiętajcie o szkodliwości zielonych pomidorów:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/uwazaj-na-zielone-pomidory/

Wyłacznie smażone Bez obaw, wiemy o tym ale dziękuję za troskę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 30 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Było na co popatrzec i co poczytac dziś u Ciebie. Zakupy wspaniałe i zdjęcia z arboretum również choc strasznie ich mało.Pozdrówka zostawiam.

Bożenko córka zadzowniła, że nie wzięla kluczy od odmu i musieliśmy szybko wracać 80 km do domu...W maju nadrobię na dłuższym pobycie i obiecuję liczne zdjęcia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:48, 30 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Świetne zakupy, jak tak patrze na te trawki to mam ochote jeszcze po jakieś pojechać tylko w moim przypadku pierwsze skrzypce grają rozplenice, jeszcze tak nawiasem ja żurawki kupuje po 6,4zł po moim rabaciku

No to masz mega dobre ceny
Po 8 zł były duże i dorodne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 30 wrz 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)

super zakupy MAdżen !
a ja wrzosom ulegam...co roku...niezmiennie...
buziak i dobrego tygodnia !

Ja na razie przyzywczajam sie do myśli o rabacie wrzosowej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies