Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:51, 30 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
....ehhhhh no nie mogę doczytać co to było.... targi? No nie ważne..... w każdym razie zakupy bombowe a ceny bardzo dobre z tego co piszesz Arboretum cudne!

Gosiu to był Festiwal traw w arboretum w Wojsławicach.
Madzenka 06:52, 30 wrz 2013

Syla napisał(a)
Fantastyczna wyprawa .... i te zakupy !!!.....lubię te Twoje kombinacje u Ciebie się nie nudzę

Dzisiaj pogoda dopisała i miałam chwilkę na wypad do ogrodu .... czekam w tym tygodniu na kontener .... chcę się już tego śmieciowiska pozbyć przy brzozowej bo urosła niezła górka pozdrawiam Marzen

No to się będzie działo

Przeczytałam wszystkie artykuły o trawach Danusi bo myśle jak tę nową turzycę wkomponować.
Milka 07:12, 30 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wkopałam jeszcze dzisiaj 25 czosnków, posadziłam wcześniej wykopane hosty, posadziłam 5 wrzosów w carexy frosted cursl (zgapiłam od Agniechy). Posadziłam przesadzonego cisa... Obsydiany zżerane przez opuchlaki wykopałam z trawek i przesadziąłm na rabatkę cisowo-trawkowo-zurawkową. Pokaże ją dopiero gdy dojdą do siebie...Bo ta rabata była wcześniej bukszpanowa ale bukszpany pod brzozami....
Z flanki na flankę.....
I umyłam kostkę granitową pod wiatą.... posadziłam maliny...... posadziłam chryzantemy w donicach przed domem... i padłam na buzię..... Dobrze, ze kręgosłup systematycznie ćwiczony to mnie nie łupie .... ale tulipanów już nie miałam sił sadzić.... Następne weekendy biedą cebulowe

pracusiu, kawał pracy, zazdraszczam, ja ledwo coś skubnęłam prawą ręką, ale mnie aż świerzbi!
z flanki na flankę poszło doskonale
Milka 07:14, 30 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
I wstyd się przyznać... wiecej zdjęć nie mamy...

dziękuję chociaż za te! cudowna wyprawa i zakupy
acha, odpisuję, co Zygi wymyślił buduje dla nas dom na starość, energooszczędny, wysoko umiejscowiony, będzie wspaniały widok na ogród; chcę całą taflę okna i dołem miejsce do siedzenia, jak na amerykańskich filmach; załatwia formalności i szukamy dobrego architekta
a ja juz go urządzam
martaibartek 08:39, 30 wrz 2013

Marzenko świetne zakupy! sadzonki bardzo okazała!
atena35 12:20, 30 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wkopałam jeszcze dzisiaj 25 czosnków, posadziłam wcześniej wykopane hosty, posadziłam 5 wrzosów w carexy frosted cursl (zgapiłam od Agniechy). Posadziłam przesadzonego cisa... Obsydiany zżerane przez opuchlaki wykopałam z trawek i przesadziąłm na rabatkę cisowo-trawkowo-zurawkową. Pokaże ją dopiero gdy dojdą do siebie...Bo ta rabata była wcześniej bukszpanowa ale bukszpany pod brzozami....
Z flanki na flankę.....
I umyłam kostkę granitową pod wiatą.... posadziłam maliny...... posadziłam chryzantemy w donicach przed domem... i padłam na buzię..... Dobrze, ze kręgosłup systematycznie ćwiczony to mnie nie łupie .... ale tulipanów już nie miałam sił sadzić.... Następne weekendy biedą cebulowe

Madżenko, nie mogę za Tobą nadążyć oczami, biegasz jak w rysunkowym filmie
Efekty bardzo spektakularne.
Ja osiadłam na laurach.
Pszczelarnia 12:29, 30 wrz 2013

Co to są żółte zawilce? Gajowe? Zaintrygowałam się.

Ta turzyca ceglasta z niskimi astrami fajnie wygląda - ła - BY?
baraga1904 12:29, 30 wrz 2013

...Marzenko...ale szalejesz...czy Ty jakies dopalacze bierzesz?...ciiii...jak by co...
Madzenka 19:31, 30 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

dziękuję chociaż za te! cudowna wyprawa i zakupy
acha, odpisuję, co Zygi wymyślił buduje dla nas dom na starość, energooszczędny, wysoko umiejscowiony, będzie wspaniały widok na ogród; chcę całą taflę okna i dołem miejsce do siedzenia, jak na amerykańskich filmach; załatwia formalności i szukamy dobrego architekta
a ja juz go urządzam

Spadłam z krzesła!!!!
Madzenka 19:33, 30 wrz 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Co to są żółte zawilce? Gajowe? Zaintrygowałam się.

Ta turzyca ceglasta z niskimi astrami fajnie wygląda - ła - BY?

Jeju jakie źołte zawilce? Japońskie sa różwe, białe ale żóltych nie widziałam ...
turzyca praire będzie z pomarańczowymi źurawkami. Astrów u mnie nie będzie, chyba że w donicach...