Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Madzenka 20:09, 30 wrz 2013

Łukasz ja mam odmienne zdanie - przy ciemnej jednorodnej zieleni kolory żurawek ożywiają ogród. Własnie takie pasy kolorowych żurawek mi się podobają. Jednak jeśli dodasz koloru rabacie to warto wtedy ograniczyć róznorodność żurawek.
Posadziłabym i miskanty i hortensje na tej rabacie. Zimą i do czerwca hortensje nie zdobią a trawy dodadzą uroku rabacie. Ale jeśli przesadziłbyś tę olbrzymią kulę to też byłoby cudownie, ale nic więcej poza źurawkami na tej rabacie.
Dla mnie jesteś Królem Żurawek i Ty decyduj o wyglądzie rabaty.
Luki 21:52, 30 wrz 2013

Żurawki zostają tam gdzie są ewentualnie będą migrowały, jeżeli kolorytyka mi nie będzie odpowiadać.
Marzenko, a na rabacie nic więcej nie planuje. Hortensje, trawy i żurawki, może między trawy wsadze rochodnika kwitnącego na różowo, ale tego to jeszcze nie wiem. Nad kulą bukszpanową jeszcze pomyśle bo teoretycznie miejsce jest wymierzone idealnie, ale dalej nie jestem świadom jak duże będą hortensje, ale z takich patyków to szybko nic wielkiego nie będzie... no i o rozchodniku wtedy nie ma mowy. Do króla żurawek mi baaardzo daleko mimo wszystko strasznie mi miło, wręcz jestem zobowiązany do ..... muszę obserwować twój ogród wiosną

Gosiu po prostu dziękuje jak w swoim pokoju mam biało to trzeba ten kolor w rabaty przynajmniej dać.

Tosiu uporządkowany ogród będzie u sąsiadki czyli siostry, a mój to pstrokaty bałagan, ale lubie go. Nie pokazywałem rabat z liliami z daleka, wtedy dopiero widać nieprzemyślane nasadzenia tęcza może się schować.

Jutro 1 pażdziernika, trzeba wrócić do szarej rzeczywistości, koniec wolnego. Nadchodzi bardzo cięzki okres. Dużo decyzji do podjęcia i problemów
atena35 08:45, 01 paź 2013

Łukaszu, nie pisz proszę, że moje zdanie to krytyka !
Nawet nie przyszło mi to na myśl, żeby krytycznie po prostu "wsadziłam" się z moją radą, a z rady nie zawsze trzeba korzystać

A u siostry Ty nie czekaj (pisałeś, że dużo czasu) tylko projekt "maluj"
Wszystkiego naj... w nowym roku szkolnym
Luki 09:29, 01 paź 2013

oczywiście przyjmijmy, że konstruktywna porada którą bardzo cenie. w innym ogrodzie nie zrobiłbym już tak kolorowego szaleństwa. Z projektem będę powoli kombinował. Pozdrawiam z nudnych zajęć z prawa patentowego
WilczaGora 13:51, 02 paź 2013

wstawiłam w swoim wątku obiecane zdjęcia liliowców latem
wpadnij jak będziesz miał chwilkę
Katkak 14:00, 02 paź 2013

Cześć Łukasz, bardzo podoba mi się Twój ogród, tak fajnie potrafisz zestawiać ze sobą rośliny. Nie daj się prosić Chłopaku i odwiedź też mnie Liczę na jakieś fajne rady, bo pomysły masz przednie
Madzenka 19:53, 02 paź 2013

Luki napisał(a)
oczywiście przyjmijmy, że konstruktywna porada którą bardzo cenie. w innym ogrodzie nie zrobiłbym już tak kolorowego szaleństwa. Z projektem będę powoli kombinował. Pozdrawiam z nudnych zajęć z prawa patentowego

Ucz sie ucz, nawet nie wiesz jak czesto ta wiedza jest potrzebna w przemyśle...
Luki 20:40, 02 paź 2013

WilczaGora napisał(a)
wstawiłam w swoim wątku obiecane zdjęcia liliowców latem
wpadnij jak będziesz miał chwilkę

Już widziałem i nacieszyłem oczy
Luki 20:43, 02 paź 2013

Katkak napisał(a)
Cześć Łukasz, bardzo podoba mi się Twój ogród, tak fajnie potrafisz zestawiać ze sobą rośliny. Nie daj się prosić Chłopaku i odwiedź też mnie Liczę na jakieś fajne rady, bo pomysły masz przednie

Bardzo mi miło, że podobają Ci się moje rabaty. A czy dobrze zestawiam rośliny to ja nie wiem, na pewno jestem mistrzem chaosu Oczywiście ogród odwiedziłem, ale muszę dokładniej poczytać, ale już dzisiaj raczej nie dam rady czasowo. Jutro będę czytał i może uda mi się coś doradzić.
Luki 20:46, 02 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ucz sie ucz, nawet nie wiesz jak czesto ta wiedza jest potrzebna w przemyśle...

Siedze własnie z jakimiś aktami i rozporządzeniami... aż mam drgawki Będzie dobre do poduszki, szybko usne