Jak dotąd jedna noc (poprzednia ) była bez przymrozku , dzis znów było biało i z prognoz tak ma byc cały miesiąc.
Zostawiam moje pierwsze tegoroczne kwiaty i idę tyrac bo nic nie zrobione jak dotąd..
Witaj zaczęłam od tej foteczki podglądać Ciebie
Powiedz proszę czy te na 2 zdjeciu niebiesko kwitnące (zapomniałam nazwę) sa wieloletnie ? czy trzeba sadzić co roku ?
właśnie mnie też ten wiosenny pusty widok trochę razi
pomyśl co Ci się podoba .....ja mam tuje whipcord,zwykłe danici .....muszę je pogrupować ,bo na razie po 1 szt co kilka metrów są
ale jest dużo ładnych małych iglaczków -,choina kanadyjska jeddeloh.....i dużo innych -na pewno znajdziesz coś co Ci się spodoba
plan fajnie wygląda
idę działać coś w ogrodzie -jak się trochę ociepli ,bo zimno narazie
przy takiej ilości limek (6 szt ) muszę koniecznie dać coś zminozielonego. O tej porze roku wygląda to koszmarnie. Tzn nic sie nie dzieję. Przy IH będą fifery i będzie ok. Poza tym one same w sobie fajnie wyglądają takie czerwone. Co wsadzić pod limki oprócz planowanych wcześniej traw i innych bylin ?
p.s zdjęć nie zdążłam zrobić poprawię się
Spotkanie na lubelskich targach ogr. było super energetyczne i o wiele za krótkie,żeby ze wszystkimi pogadać
Tu możecie zobaczyć relację:Lubdom 2018. Spotkanie 25.03.2018 Lublin (2).
Cieszę się, że mogłam poznać tyle "zakręconych ogrodowiskowo" dziewczyn i ich cierpliwych panów
Do miłego następnego spotkania...w ogrodach...
Kilka roślinek nabyłam ,ale szkoda było czasu na zakupy.Takie roślinki jeszcze można kupić ,a spotkanie w takim gronie bezcenne...
Takie plakietki dostałyśmy w prezencie od agapant Dzięki:
Roślinki wylądowały tymczasem w piwnicy:
bodziszki,kocimiętka,kilka host,trawki...
patyczki hortek od Margi...
Gdy kwitna krokusy, obcinamy hortensje i trawy. Gdy kwitna forsycje, obcinamy roze A ja, zastrajkowalam ogrodowo, bo wczoraj i dzisiaj, byla tak piekna pogoda, ze szkoda mi bylo dnia, by pracowac w ogrodzie. Przeciez nadrobie, a czas spedzony z rodzina i przyjaciolmi, bezcenny
W tym tygodniu rozloze sobie prace, rozloze rowniez kompost, mam go sporo i to mnie cieszyRoze dostana papu, rh musza jeszcze poczekac, mysle ze im, w zaleznosci od pogody , dam za jakies 2 tygodnie
Oj tak Kasiu dzień udany, pogoda piękna, tego nam brakowało.
Agato warto było się wybrać, ptactwo szalało w zaroślach.Gniazda bocianie jeszcze puste.
A u mnie tak:
Basieńko cieszę się ,że dziewczyny Ci pomogły, wczoraj troszkę byłam nieobecna.
Cała niedzielę nygusowałam, po południu byłam w odwiedzinach, ale jeszcze przed południem zaliczyłam spacer.Pogoda dzisiaj była wiosenna.