Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

kamila66 23:04, 25 mar 2018

Dorota123 napisał(a)

Bardzo ładna ta różyczka Na zdjęciach w necie bardziej kremowa niż pomarańczowa.
AgataM 23:08, 25 mar 2018

600 -tka stuknęła Gratuluję Życzę kolejnej z tak samo pięknymi fotkami jak dotąd
Dorota123 23:09, 25 mar 2018

kamila66 napisał(a)

Bardzo ładna ta różyczka Na zdjęciach w necie bardziej kremowa niż pomarańczowa.
Nie zaglądałam do netu wcześniej, ale po Twoim wpisie popatrzyłam. Wolałabym jednak ten pomarańczowy kolor.
Dorota123 23:12, 25 mar 2018

AgataM napisał(a)
600 -tka stuknęła Gratuluję Życzę kolejnej z tak samo pięknymi fotkami jak dotąd
Dzieki Agatko....... katastrofa dalej nie mogę przykucnąć, nawet zdjęć nie ma jak robić. Dobrze, że w aparacie ekran jest uchylny to nim mogę manewrować, ale to już nie to samo.
AgataM 23:16, 25 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Dzieki Agatko....... katastrofa dalej nie mogę przykucnąć, nawet zdjęć nie ma jak robić. Dobrze, że w aparacie ekran jest uchylny to nim mogę manewrować, ale to już nie to samo.

Z czasem wszystko przejdzie Teraz po zimie wszystko zastane....
Waclaw 07:43, 26 mar 2018

AgataM napisał(a)

Gratulacje
Agania 08:43, 26 mar 2018

Gratuluję Dorotko 600 strony...pięknych różanych fascynacji Ci życzę w tym roku.

Ja wycięłam jałowca i musiałam mocno przyciąć jedną różyczkę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale busz już był za duży z tą różą, przeschnięte gałęzie mieszały się ze zdrowymi.

Ja też dojrzewam na wycięcie wierzby IWY, myślałaś już czym ją zastąpisz?
Dorota123 08:50, 26 mar 2018

AgataM napisał(a)

Z czasem wszystko przejdzie Teraz po zimie wszystko zastane....
Ha ha dobrze wiesz, że to nie to. Musi przejść, oby nie na coś innego.
Dorota123 08:53, 26 mar 2018

Waclaw napisał(a)

Gratulacje
Dziękuję, w grudniu minęło 4 lata jak a Wami tu jestem.
Dorota123 09:10, 26 mar 2018

Agania napisał(a)
Gratuluję Dorotko 600 strony...pięknych różanych fascynacji Ci życzę w tym roku.

Ja wycięłam jałowca i musiałam mocno przyciąć jedną różyczkę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale busz już był za duży z tą różą, przeschnięte gałęzie mieszały się ze zdrowymi.

Ja też dojrzewam na wycięcie wierzby IWY, myślałaś już czym ją zastąpisz?
Dziękuję Cztery lata i 600 stron Na początku zastanawiałam się, czy ktoś do mnie zaglądnie, nie raz miałam chandrę i chciałam zaniechać prowadzenia wątku. Forum potraktowałam jak pamiętnik ogrodniczy i tak to ciągnę.
Robiłam przegląd moich róż po zimie, te co porządnie okryte wyglądają zdrowo. Tylko róże pnące na siatce ogrodzeniowej nie okrywałam i też wyglądają dobrze, natomiast jedną rabatową nie okryłam, bo mi na niej nie zależało i ta do ziemi ma przemarznięte pędy.
Wierzba pękła na pół po wichurze i trzeba było ją wyciąć. Bardzo ją lubiłam jej parasolowaty kształt dawał dużo cienia w upalne dni, nawet trawnik tak nie wysychał. Fakt była też kłopotliwa, rosła na samym środku podwórka, trzeba było ją omijać samochodami. Bardzo długo zrzuca liście, w lecie też podsychała i sypała liśćmi dlatego podjęliśmy decyzję, że nic tam nie posadzimy. Teraz mam podwórko duże jak lotnisko. Obecnie uważam, że za mało u nas jest wysokich drzew, ale muszę też brać pod uwagę to, że drzewa potrzebują dużo wody i one mocno osuszają i tak wiecznie suche rabaty.