w weekend rzadko włączam komputer po całotygodniowym wpatrywania się w monitor
Tak Madziu podziałałam choć tylko w niedzielę bo całą sobotę przeleżałam z migreną Za to w niedziele wykopałam wszystkie rośliny z rabaty limkowo-dereniowej. Nie było to łatwe bo ziemia jeszcze twarda niestety.
Ale udało się wykopałam wszystko oprócz modrzewia po pierwsze nie miałąm żadnego pomysłu na niego po drugie lubię go i zobaczymy jak się będzie komponowała jak roślinki urosną. Może akurat będzie pasował 4 Ogródówki poszły na kompost , nie będę się już z nimi cackać. I tak nie kwitną.Róża na pniu wykopana przetrwała zimę Póki co w doniczce w garażu czeka na miejsce w ogrodzie. I tak stan obecny tej rabaty następujący :
6 limek / modrezw stiff / 3 ML z bukszpanani ( nie dałam jednak gracków bo tylko 2 były nie 3 ) / Obtusa draht ( jest tutaj przypadkowo bo coś zimozoelonego potrzebowałam a z nim nie miałąm co zrobić ) / ML / 6 IH i tyle na razie bo ziemia dalej taka twarda była,że nie dałam rady kopać
przy takiej ilości limek (6 szt ) muszę koniecznie dać coś zminozielonego. O tej porze roku wygląda to koszmarnie. Tzn nic sie nie dzieję. Przy IH będą fifery i będzie ok. Poza tym one same w sobie fajnie wyglądają takie czerwone. Co wsadzić pod limki oprócz planowanych wcześniej traw i innych bylin ?
p.s zdjęć nie zdążłam zrobić poprawię się
właśnie mnie też ten wiosenny pusty widok trochę razi
pomyśl co Ci się podoba .....ja mam tuje whipcord,zwykłe danici .....muszę je pogrupować ,bo na razie po 1 szt co kilka metrów są
ale jest dużo ładnych małych iglaczków -,choina kanadyjska jeddeloh.....i dużo innych -na pewno znajdziesz coś co Ci się spodoba
plan fajnie wygląda
idę działać coś w ogrodzie -jak się trochę ociepli ,bo zimno narazie
wczoraj było jeszcze ładnie i sadziłam dalej Robię czystkę na przyszłej rabacie nigrowej i wsadzam do nowo powstałych co się da
Limki i gracki przesadzone na lewą stronę podestu. Teraz są po obu stronach. Zobaczymy czy pod drzewami będą też tak pięknie rosły...3 Rozplenice dałam pod limki.Już nie jest tak strasznie łyso. Mam jeszcze sporo trawek do zagospodarowania ( hakone, ID , frosted, everest , RB)i żurawki. Muszę to przemyśleć zanim zacznę przesadzać,żeby choć jedna rabata miała ręce i nogi Które trawki najlepiej Wam się komponują z limkami ?
Czemu dzień jest tak krótki Pozdrawiam Was cieplutko mimo panującej aury