Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 10:25, 09 lis 2017

Do góry
Hogata napisał(a)
Szukam szukam... i nie mogę się dokopać . Więc pytam.
Ile masz ambrowców? i jakie, kolumnowe? Co ile je sadziłaś?

Platany podziwiam, piękne drzewa. Ja mam jednego, ale tego zwykłego.

Ambrowce są amerykanskie 3 sztuki odległość wyznaczył stelaze sadzone co 160.

Po lewej je widać na trawniku

Sezon 2017 u Hanusi 10:05, 09 lis 2017

Do góry
No, nie tylko Jolu! Jakieś zagraniczne Katriny i Ofelie też. Lecą do nas jak na
skrzydłach!
Trzymajcie się! Ja już przyzwyczajona, ale Wam te wichury nie są miłe.
Jolu, dziękuję i odbuziaczkowuję!

Sezon 2017 u Hanusi 09:56, 09 lis 2017

Do góry
Basiu, Nie do ogrodu po niedzieli. Rano jeszcze spokojnie, a Marcin dopiero w sobotę ma sztormować.

Miłego dnia
Zakręcony ogród 09:24, 09 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A po cóż Ty chcesz teraz ruszać tą opaskę? Zostaw ją w spokoju na razie, bo w niczym nie przeszkadza!

Albo zajmij się tymi rabatami, które już wytyczyłaś - obornik rozsypany? mączka kupiona? kompost masz?

Albo kupcie te płyty i poukładajcie je na miejscu (choć to raczej robota dla eMa) ale do tego celu podokiennej wcale nie trzeba ruszać

a widzisz bo dopiero teraz zobaczyłam,że idziemy ze ścieżką prawie ze środka schodów a nie z boku. To ok, okienną zostawiam
obornik załatwiony ( trzeba przywieźć ), mączka to samo ale pan sprzedawca mówi,że najlepiej na śnieg sypnąć wtedy lepiej/ szybciej się rozłoży. Z kompostem mam problem. Nigdzie w okolicy nie znalazłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:12, 09 lis 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Sierotka i to jest dobre pytanie ;D

Ewelina fotka z okresu budowy, płotek ma trzy stopnie wysokości i w tej chwili od strony słonecznej są róże pnące a za rok dwa góra trzy będzie różany tunel (pałąki już są)

Jeszcze bardziej mi się podoba. A jakie masz róże pnące?
Zakręcony ogród 09:11, 09 lis 2017

Do góry
A po cóż Ty chcesz teraz ruszać tą opaskę? Zostaw ją w spokoju na razie, bo w niczym nie przeszkadza!

Albo zajmij się tymi rabatami, które już wytyczyłaś - obornik rozsypany? mączka kupiona? kompost masz?

Albo kupcie te płyty i poukładajcie je na miejscu (choć to raczej robota dla eMa) ale do tego celu podokiennej wcale nie trzeba ruszać
Funkie - Hosta 09:07, 09 lis 2017

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:03, 09 lis 2017

Do góry
Sierotka i to jest dobre pytanie ;D

Ewelina fotka z okresu budowy, płotek ma trzy stopnie wysokości i w tej chwili od strony słonecznej są róże pnące a za rok dwa góra trzy będzie różany tunel (pałąki już są)

Duża trójkątna działka......pomoc o zagospodarowanie. 08:59, 09 lis 2017

Do góry
Hasia83 napisał(a)
Widok z sadu na dom oraz zimowa pora.

Masz naprawdę uroczy ogród
Sezon 2017 u Hanusi 08:56, 09 lis 2017

Do góry
Wszystkim zaglądającym do mnie wczoraj dziękuję serdecznie za pamięć i niech Wam słońce przyświeca w ogrodach i domowych zakamarkach na okrągło!

Sezon 2017 u Hanusi 08:54, 09 lis 2017

Do góry
Violu, cały tydzień świętuję! Dziękuję, że się nie spóźniłaś, i dziękuję za życzenia i całuski!

Zakręcony ogród 08:04, 09 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Również dołączam do grona posiadaczek opasek. W moim przypadku tylko w części (tzn. z przodu domu).

Ta sobie dumam, że jakbyś już obsadziła tę nową rabatę roślinami to wymusiłabyś poniekąd chodzenie po ścieżce. Oczywiście powyższe nie dotyczy psa Ale jak zostało już powiedziane sama musisz zdecydować

Myślę, że pomysł Kasi jest pewnego rodzaju kompromisem pomiędzy sercem a rozumem (zresztą trafionym). Zaraz poleciałam do Ani zobaczyć te ścieżki i na prawdę bardzo fajnie to wygląda...

Widzę,że wszystkie w kwestii opaski jesteście jednomyślne
A w kwestii praktycznej to sprawdzi się ,ze zwirku czy nie bardzo ? Bo kostkę to nie wiadomo kiedy zrobię a grysu granitowego mi jescze zostało ( poz tym połowa budynku już obsypana ):

w kwestii ścieżki,zgadadzam się . Chyba udało się osiągnąć pewien kompromis. Mam nadzieję,że Asia Makadamia podpisze się pod tym projektem i rozrysuje to tak,żebym mogła w weekend działać
Rośliny masz rację , wymuszą drogę przejścia a pies musi po prostu dorosnąć i zmądrzeć
Dwa ogrody 07:51, 09 lis 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasya nigdy nie mogę się oprzeć tym liściom Miłorząb wielki ( w starym) i wszystkie liście na rabacie ziołowej No to pozbierałam do torby, potem do wody, umyłam i jak troszkę podeschły nadziewałam na drut florystyczny, nie chciało mi się kleić W taki wianek w środek znicz i ozdoba gotowa Ogonki liściowe do środka już przekręciłam.

Super miłorzębowy wianek

Mój drut za miękki tworzy jajo nie koło...pokaż swój drucik, który używasz i jak łączycz drut, że masz idealny okrąg?

ja jestem uwsteczniona w ogrodzie, jeszcze trochę zostało, aTy juz czytam finiszujesz...gratuluję
Typografia ogrodu 07:43, 09 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A dziś wysmarowała las w szkle. Planowałam już od dawna, gromadziłam materiały i wieeeelki słój. Jeszcze nie ma korka bo jest „w produkcji” wiec przykryty talerzykiem trudno pokazac to na fotce ale musicie mi uwierzyć ze na żywo wyglada dużo lepiej

Pięknie to sobie wykombinowałaś. I ile to tak postoi w tej wodzie w dobrym stanie jak myślisz ?
Ogród z wilkiem zamkn. 06:51, 09 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Masz metasekwoję?
Pokaż w którym miejscu z dalszej perspektywy?

Na razie jest tu ,ale na wiosnę będzie przeprowadzka ,bo tam cisy będę dosadzać jako ścianę a drzewka rozsadzać na tej skarpie z trawą będę ( tu ma za ciasno )
Ps.nagadalam jej ,to sie przebarwiła w końcu

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale jakim są motorem i jak skrzydeł dodają do dalszych prac

Dokładnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:38, 09 lis 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Ja na pewno nie mam dość Twoich sesji foto. Jestem stałym cichym bywalcem i proszę o dalsze cykanie. Tak piękny ogród zasługuje na to, żeby go często pokazywać.

Jak tylko w ogrodzie pojawi się jakaś ciekawa aura, jak szron czy zamarznięte roślinki, będą sesje

cały czas przeglądam zdjęcia do porównań i trafiłam na zdjęcia z oblodzonymi roślinami sprzed chyba 2 lat

także czekam na takie okoliczności przyrody i biegnę z aparatem

Ogródek Iwony II 01:43, 09 lis 2017

Do góry
Beatko, właśnie teraz będzie na to czas.
Mnie poprosiła e-Ma siostrzenica, zeby kolderkę do wózeczka dla lalek wydziergać.Na prezent. Zawzięlam się i w jeden wieczór zrobiłam. Druty głęboko schowane w starych robótkach wyszukałam. Pewna mała dwulatka będzie miała radochę.
Wszystko za sprawą Mirelki. Zmotywowała mnie.

szwagierka doszyje podszewke i będzie ładny komplet

Mam ochotę na zrobienie poduszek na drutach. Muszę tylko włóczkę kupić
W kamiennym kręgu od początku 01:02, 09 lis 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Uff! nareszcie skończyłam
Jeszcze gorące krzyżyki

Samo słońce na tym obrazie.
W kamiennym kręgu od początku 00:34, 09 lis 2017

Do góry
Uff! nareszcie skończyłam
Jeszcze gorące krzyżyki

z tego zdjęcia
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:47, 08 lis 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Bogusia jam prosty chłop z chaty pod borem to gdzie mi tam do misternych wianuszków
syzyfowe prace z kamieniami to i owszem albo płot jakowyś

Świetny ten płot, bardzo mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies