Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 10:38, 11 mar 2018

Do góry
Kłosowce z zeszłorocznego siewu przeżyły zimę a jaki się sama wysiały więc mam zaoszczędzoną pracę domową. Pozostałe nasionka wysieję w gruz-co wykiełkuje to będzie.

Miłej wiosennej niedzieli
Coś jeszcze, coś więcej... 10:34, 11 mar 2018

Do góry
Sebek napisał(a)
Powoli opracowuję strategię donicową Może i Wam się przydadzą donice z zeszłych lat

Sebek, czy Ty pamiętasz jakie to donice? Jakieś zwykłe czy
"niezwykłe"? Ja wlasnie myślę nad zamówieniem z all bardzo podobnych, bo mi wpadły w oko. Tylko jeszcze wymiary mnie zastanawiają.. Zmierzyłbyś mi te co stokrotki w nich siedzą (wysokość i srednice?)

Pozdrowienia
Coś jeszcze, coś więcej... 10:14, 11 mar 2018

Do góry

Coś jeszcze, coś więcej... 10:14, 11 mar 2018

Do góry
Powoli opracowuję strategię donicową Może i Wam się przydadzą donice z zeszłych lat

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:13, 11 mar 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:11, 11 mar 2018

Do góry
Pęcherznice, krzewuszki i żylistki wyczyszczone z przekwitłych gałązek

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:05, 11 mar 2018

Do góry

gruszka skończona
Działeczka Asi :) 10:03, 11 mar 2018

Do góry
Planowałam dzisiaj iść na działkę wysiać rzodkiewkę i sałatę w szklarni.
Jest zimno, pochmurno, ponuro... a tak miało być pięknie
Jestem przygotowana do nowego sezonu

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:02, 11 mar 2018

Do góry

ostatnie budki wiszą....no chyba, że jeszcze dokupię

...uDany ogród 10:01, 11 mar 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Danuś piękne oznaki wiosny w Twoim obiektywie! Pozdrawiam wiosennie Oby słoneczko już częściej nam świeciło!!!

Iwonko dziękuję za serdeczny komentarz z rana
Słonka na niebie póki co nie ma, ale w sercu już świeci. Wreszcie mamy wiosnę!
Buziaki!

Tawuły już mają listki, trochę umęczone od mrozu ale są

Choroby, szkodniki, problemy - palmy 10:00, 11 mar 2018

Do góry
Saku napisał(a)
Witam,
Zamowilem dwie palmy Areka dwa tygodnie temu i co sie okazalo po czterech dniach zaczely dostawac plam od koncow lisci i tak dziwnie usychać.
Myslalem ze to od niedoboru wody wiec wzialem je do lazienki i co dwa dni delikatnie zraszalem i staralem sie by mialy wilgotna ziemie.
Nie przynosilo to efektu. Palmy z dnia na dzien stawaly sie suche.
Nie znam, sie na kwiatach domowych i nawet na mysl mi nie przyszlo ze mogly zmarznac w czasie dostawy przesylka kurierska (dziwie sie ze sprzedawca nie odmowil przesylki skoro panowaly tak niskie temperatury w Polsce w tym czasie)

Co z nimi zrobic?
Gdzie ucinas suche liscie? Czy cale lodygi?

Na zjeciu to 1/3 tego co z nich zostalo

Ni ucinaj całości, tylko liście u nasady. Kłodzina powinna pozostać, wtedy ze środka powinny wypuścić nowe liście.

...uDany ogród 09:59, 11 mar 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
bzyki nie bryki
ale i tak cudowne. U nas tez slonko od rana beda bzyki i ogrodowe chwile

Izuś domyśliłam się
Lubię je podglądać, te oblepione nogi są cudne
U nas pochmurnie, ale nie pada. Teraz śniadanko, a później do ogrodu

Bzyk

...uDany ogród 09:57, 11 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Współczesny słownik zachwytu wykorzystałam Najwyżej będę się powtarzać....
Wszystko u Ciebie mi się podoba_

Aguś miło mi bardzo, dziękuję!
Zapraszam na poranną kawkę

Nowocześnie z różAnką :D 09:54, 11 mar 2018

Do góry
Jezyki stipowe

Widać też kolejne lawendy trupy
Malutki ogródek w bloku ze spadkami. Początkujący amator ogrodnictwa 09:45, 11 mar 2018

Do góry
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w zaaranżowaniu małego ogródka w bloku o powierzchni 34 m. Zawsze mieszkałem w bloku bez swojego małego zielonego kąta, dlatego nie posiadam wiedzy na temat aranżacji tego typu ogródków. Prosiłbym o pomoc - nie mam kompletnie pomysłu jak można zaaranżować ogródek tego typu z tyloma spadkami. Chciałbym aby dookoła były jakieś wysokie rośliny, ponieważ wkoło mam chodnik dodatkowo jakieś miejsce abym mógł napić się herbaty w zielonym zacisznym miejscy. Sam ogródek nie jest położony nad garażem i mam możliwość jego podlewania. Proszę o pomoc i jakiś pomysł jak mogę zaaranżować taką przestrzeń abym mógł z rodziną odpocząć w tym moim mały wymarzonym zacisznym miejscu, gdyż dopiero zaczynam przygodę z roślinkami a nie mam kompletnie pomysłu od czego zacząć Dodam również, że pomysł mieszkania na parterze był mój i długo musiałem przekonywać żonkę, że to świetna sprawa. Chciałbym aby efekty miło zaskoczyły żonę i aby przekonała się, że wybór mieszkania z ogródkiem nie był błędem Dziękuję z całego serca
Typografia ogrodu 09:32, 11 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
fotek brak ale napisze
No dobra wybiegnie zrobić specjalnie dla Ciebie

Takie gary na zlomowisku widzialam, fajnie u ciebie ze stokrotkami
Małe ogródki przed blokiem. Jak się ciekawie odgrodzić od sąsiadów? 09:28, 11 mar 2018

Do góry
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w zaaranżowaniu małego ogródka w bloku o powierzchni 34 m. Zawsze mieszkałem w bloku bez swojego małego zielonego kąta, dlatego nie posiadam wiedzy na temat aranżacji tego typu ogródków. Prosiłbym o pomoc - nie mam kompletnie pomysłu jak można zaaranżować ogródek tego typu z tyloma spadkami. Chciałbym aby dookoła były jakieś wysokie rośliny ponieważ wkoło mam chodnik dodatkowo jakieś miejsce abym mógł napić się herbaty w zielonym zacisznym miejscy. Sam ogródek nie jest położony nad garażem i mam możliwość jego podlewania. Proszę o pomoc i jakiś pomysł jak mogę zaaranżować taką przestrzeń abym mógł z rodziną odpocząć w tym moim mały wymarzonym zacisznym miejsu, gdyż dopiero zaczynam przygodę z roślinkami. Dziękuję z całego serca
Moja działka na Dębowym Lesie 09:25, 11 mar 2018

Do góry
koliber napisał(a)

Aniu, cieszę się razem z Tobą Wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia życzę Będzie dobrze

Ewa777 napisał(a)
Aniu, super wieści Przytulam Cię i życzę zdrówka dla Syna oby nabierał sił z każdym dniem

gobasia napisał(a)

Aniu cieszę się ,razem z Wami...Życzę rychłego powrotu do zdrowia

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie i dobre życzonka.Przydadzą się.
Cieszę się,że jest już coś na dobrej drodze.Na razie dużo leży, noga boli, swędzi, piecze,ale i kiwa się w tym miejscu,Czyli trzeba uważać bardzo, aby nic nie pozrywać,
Ale mam nadzieję ,że to droga ku lepszemu.
Wasze wsparcie, pomogło.

Coś z ziemi się pokazuje
Takie to ałe,ale na przedwiośniu bardzo cieszy

Przerwa na kawę... 09:15, 11 mar 2018

Do góry
Ewuś nudy na ogrodzie. Dopiero śnieg zszedł, mokro i wciąż zimno. Jeszcze nic nie kwitnie. I ja nic nie robię bo przymrozki zapowiadają. Nawet oczar się ociąga. A w pracy pogrom chorobowy, jak przychodzę do domu padam więc czasu brak na O.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies