Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:44, 08 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No.wreszcie jakaś odmiana, nie będzie tak nudno i niech ten ogród troszkę bieli zobaczy. Do twarzy mu z bielą U mnie ta biel nieco już zbrzydła, oklapła że tak powiem.

W ciągu ostatnich trzech zim ta biel w moim ogrodzie to ewenement na skalę światową A ja lubię tę delikatna biel na bukszpanach

Danusiu ale ja juz chcę wiosnę, hortensje w donicach, prymule i żonkile przed domem...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:39, 08 lut 2015

Do góry
No.wreszcie jakaś odmiana, nie będzie tak nudno i niech ten ogród troszkę bieli zobaczy. Do twarzy mu z bielą U mnie ta biel nieco już zbrzydła, oklapła że tak powiem.
Co posadzić wokół działki 36 x 60 m 11:36, 08 lut 2015

Do góry
Co posadzić wokół zależy ściśle od tego, co będzie się działo w środku. Te rzeczy trzeba powiązać w jedną spójną całość.
Co posadzić wokół działki 36 x 60 m 11:35, 08 lut 2015

Do góry
Na razie to nie wiem, co ci doradzić, lasek nieregularny jest, a chcesz obsadzić regularnie świerki, to mi się kłoci jakoś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:32, 08 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Danusiu za kilka lat bedzie zmierzch Facebooka, będzie Instagram... i bedzie kolejne nowe odkrycie social mediów.
Stajemy się spoleczenstwem obrazkowym, przed ta zmianą trendow nie uciekniemy.

Nie nadążymy niedługo za tym, czas wrócić do kur i uprawy warzyw na własne potrzeby. Wyżywić się i po sprawie. Wtedy staniemy się niezależni, a media i samochody tylko doraźnie będą potrzebne albo i nie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:30, 08 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A ja myslę, że marketing szeptany jest silniejszy niż jakiś tam fb czy instagram
Wystarczy dobrze robić to co się robi.

Ale ja z wiochy jestem, to tu może być inaczej

Myślę, że masz rację, ludzie potrzebują widzieć i wiedzieć co i jak się robi, Jak nic nie widzą znaczy ktoś nic nie robi dobrze. Czy wioska czy miasto - jest chyba tak samo, to nie ma znaczenia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:28, 08 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Mnie ciekawi to nowe auto, co się do niego mówi Na razie mogę tylko komórce dyktować co ma robić

PS - zostawiłem coś u siebie dla Ciebie

Sebku, nic się nie mówi, ono samo myśli za mnie i robi co trzeba
Ja tylko mam zbliżyć rękę do klamki

Aaa.... teraz zajarzyłam...znaczy mikrofon do telefonu jest w suficie
Żurawka - Heuchera 11:18, 08 lut 2015

Do góry
Być może kupujesz żurawki z opuchlakami w korzeniach, jak je sadzisz i wyjmujesz z doniczki, zobacz w korzenie czy nie ma larw, to jedyne wytłumaczenie. Na wiosnę wyjmij żurawkę z gleby (może sama odpadnie), rozgrzeb i zobaczysz larwy.

Inne wyjście - być może też sadzisz w glinę, nie dajesz troszkę wyżej i nie dajesz dobrej ziemi i gniją.
Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 11:08, 08 lut 2015

Do góry
Myslę, że za mała, za niska, skoro nadaje się nawet do pojemników, wybierz po prostu gatunek Prunus laurocerasus, nie żadną odmianę.
Metamorfozy ogrodowe 10:52, 08 lut 2015

Do góry
Przed

Po

Stokrotki pytanie 10:47, 08 lut 2015

Do góry
Trudno odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie mamy informacji kto w danym momencie posiada stokrotki, nie wiem też, czy są one dostępne przez cały rok, czy tylko na wiosnę. Najlepiej jedź na giełdę kwiatową w Broniszach, to hurt kwiatów, więc tam się zaopatrują wszystkie kwiaciarnie, jeśli na Broniszach nie ma, to i w kwiaciarniach nie ma
Nawadnianie na balkonie 10:42, 08 lut 2015

Do góry
Nie ma jedynego skutecznego sposobu nawadniania na balkonie, zależy od wielkości doniczek (pojemność bryły korzeniowej), indywidualnych wymagań roślin co do ilości wody na dobę, przepuszczalności gleby, pogody która w danym momencie panuje (gdy np. wyjeżdżasz na urlop), usytuowania balkonu (słońce/cień).

Do dużej doniczki trzeba praktycznie wylać naraz tyle wody, ile pojemności ma doniczka, aby cała bryła się nawodniła, a system nie ma takich wylewek, zeby wylało się wiadro. Sączenie wody kroplami nic w sumie nie da, wody będzie za mało, albo przecieknie i wyleci przez dziurę w dnie. Ogród na balkonie to trudny orzech do zgryzienia dla nawadniania.

To wszystko oceniamy indywidualnie, tak po prostu nie da się sensownie doradzić ani marki, ani sposobu nawadniania.

To wszystko bardzo trudno tak ustawić sprzętem, żeby wszystko było optymalnie podlane, w dodatku ściana zielona wymaga całkiem oddzielnego systemu, bo odzyskuje wodę, która spłynie do dolnego zbiornika.

Nie ma to jak człowiek i jego myślenie. A straty roślinne są wpisane w każdy urlop, nawet jeśli rośliny są pod opieką sąsiadów lub nawet gdy jest nawadnianie.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:45, 07 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
... Urok tkwi w indywidualnym podejściu

Tak! Ja również tak uważam. Ale inspirować się nie oznacza przecież "małpowac"
Ogród w cieniu drzew 17:29, 07 lut 2015

Do góry
To jest dekalog Danusi (jestem jego jedynym autorem) nie ogrodowiskowy

W mojej książce dopisałam w nim cosik
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:18, 07 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Masz rację, internet nas zmienił Czyli mówisz uciekać?

Nie uciekać, byc ale mniej się odkrywać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:18, 07 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenka mam grupę 25+ (80%) Napisałam u siebie.

Danusiu to powinnaś powoli sie zaprzyjasnic z Instagram
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:15, 07 lut 2015

Do góry
Nie tylko jest Monika, bardziej trza się inspirować gdzieś dalej, żeby nie powielać popularnych wzorów. Urok tkwi w indywidualnym podejściu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:11, 07 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Co ja tu czytam ? Smsy podczas jazdy oj Ty koniecznie musisz siegnac do szuflady po ten drugii zeby zakonczyc ten preceder wykroczeniowy

Danusiu a dla nas cos uczkniesz z tej ......pracy ....zagaduje zagaduje a Ty ciagle tak tajemniczo

Zrobiłam postęp, bo zmieniłam samochód (wreszcie) na taki co mówię do sufitu haha
Przynajmniej nie gadam z tel. w ręku, a smsa rzadko, bardzo rzadko, kiedyś miałam tak wygodne klawisze, że cykałam na ślepo. Ten mam gorszy.

Na wszystko przyjdzie czas
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:09, 07 lut 2015

Do góry
Marzenka mam grupę 25+ (80%) Napisałam u siebie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:07, 07 lut 2015

Do góry
No i tutaj się mylisz, mam głównie (80%) takich klientów, pierwszy dom, małe dzieci czyli 25 +
Czyli mówisz, że FB bee, a na instagram trza się szykować? Póki co ożyje moja stronka, będzie więcej zdjęć i w głównej roli zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies