Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 00:07, 03 paź 2017

Do góry
Piękne wrześniowe fotki, tydzień temu miałaś znacznie bardziej przebarwione świdośliwy niż moje dziś - ciekawe od czego to zależy.
Muszę w jakimś luźniejszym terminie poprosić Cię o rozpisanie harmonogramu oprysków grabów, bo wyglądają super - ja się nie przykładałam i to widać na moich.

Fajnie, że eM nie bacząc jak autko to zniesie dowozi Ci te kamienne blaty - nie ma wątpliwości, że jesteście oboje wkręceni w realizowanie nawet najbardziej karkołomnych pomysłów
Tu ma być ogród :) 23:53, 02 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Miałam na mysli takie zgrupowanie jak u Magnoli mniej więcej
http://pin.it/mXtbMlT

Ok, rozumiem

Ale wiesz, u mnie to tam będzie tak wąsko (60 - 70 cm), że ciężko o takie ustawienia.
Tu ma być ogród :) 23:51, 02 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Zdecydowanie będę za trawami przy tej ścieżce i to bez lizaków. Wg mnie za dużo tego dobrego by było. Jeśli juz koniecznie chciałabyś tam kulki to daj trzy obok siebie zgrupowane niesymetrycznie w dywanie z trawy. Najlepiej którejś z rabaty na przeciwko

Wezmę pod uwagę, na razie myślałam o zupełnie formalnej wersji tej rabaty - muszę się oswoić z Waszymi pomysłami

Przed zimą to jedynie bym tam chciała darń ściągnąć, a reszta wiosną.
Tu ma być ogród :) 23:47, 02 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Gdyby były tam hortensje to pewnie lizak co 2m by wyszedł to ile szt by trzeba było?
A podobno twój Jacek koło cisow Andzeliki przejeżdża to wiesz

Na razie nie umiem odpowiedzieć, pomierzę w najbliższym czasie.

Jest zamiar zakupu cisów z namiaru Andżeliki, chciałam takie na pniu kupić, ale ponoć bardzo mało już zostało, no i jeszcze nie wiem czy się eMowi na 100% uda tam być, bo w pracy musi się wszystko odpowiednio poukładać, także na razie nic pewnego.
Nowocześnie z różAnką :D 23:38, 02 paź 2017

Do góry
pooglądałam różne propozycje jakie dostałaś - wybrałabym graby, ale posadziłabym je gęściej, jak są po 60 zł to możesz poszaleć.
Anna i Ogród 22:11, 02 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to ja potwierdzam, że derenie łatwo się ukorzenia z patyczków - narobiłam w ten sposób sadzonek z Ivory Holo, wszystkie się ukorzeniły, tej wiosny poszły w świat do nowych właścicieli.

Mi się pomysł z berberysami podoba, bo ja lubię jak jest kolorowo

Miałam kolorowy miszmasz na tej rabacie. Teraz kolorystykę ograniczyłam tylko te berberysy mi zostały
Tu ma być ogród :) 22:08, 02 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
tak o tej, lizaki cisowe, hortki i jak patelnia to może rozplenice lub seslerie

Kurcze, zapomniałam o sesleriach - to jest myśl!

Ta rabata bardzo długa jest, na lizaki cisowe w takich ilościach jak tam potrzeba to mnie nie stać, ale na cisy do samodzielnego formowania bym się szarpła - nawet już z eMem obgadane

Myślę, że naprzemiennie cis i sesleria mogłyby fajnie tam wyglądać
Ogród z uśmiechem 22:05, 02 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Świetne te świerczki, już jestem ciekawa przyszłego roku - jak to będzie z Pashminkami i przetacznikiem.

Ja też, niech no tylko przezimują dobrze
Ogród Mirelli 22:02, 02 paź 2017

Do góry
Extra sadzonki! Masz ciut cienia gdzie je zamierzasz sadzi?ć, bo u mnie w pełnym słońcu niestety je przypala.
Tu ma być ogród :) 22:01, 02 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chodzi Ci Ania, o te rabaty co Sebek ma po obu stronach ścieżki prowadzącej na schody?

Ice Dance u mnie sobie nie poradzi tym miejscu, bo tam jest mega patelnia.

Myślałam jakie trawy by tam się sprawdziły i jakoś nie znajduję.
tak o tej, lizaki cisowe, hortki i jak patelnia to może rozplenice lub seslerie
Mirkowy ogród (początki) 22:00, 02 paź 2017

Do góry
Widzę, że u Ciebie Stardust też już zbrązowiał i że różowe odnóżki też miałaś, mi to się zdarzyło w tym roku pierwszy raz, a mam je już 3 sezon
Anna i Ogród 21:57, 02 paź 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ja też nie wiedziałam że derenie można łatwo rozmnożyć Choć znając moje szczęście do rozmnażania to raczej marne szanse na powodzenie a u Kasi to wszystko się udaje. Nie wiem kompletnie jak ona to robi.

to ja potwierdzam, że derenie łatwo się ukorzenia z patyczków - narobiłam w ten sposób sadzonek z Ivory Holo, wszystkie się ukorzeniły, tej wiosny poszły w świat do nowych właścicieli.

Mi się pomysł z berberysami podoba, bo ja lubię jak jest kolorowo
Ogród z uśmiechem 21:53, 02 paź 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Co by nie było, że wszędzie taki syf to w innych częściach ogrodu "coś" jest

Świetne te świerczki, już jestem ciekawa przyszłego roku - jak to będzie z Pashminkami i przetacznikiem.
Tu ma być ogród :) 21:49, 02 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Dzięki ,nie wiedziałam ....
Wystarczy jakimiś gałązkami nakryć ? Jak chronisz swoje ?

Możesz wokół zrobić kopczyk z kory a na wierzch gałązki położyć jak będą duże mrozy zapowiadane.

Mi w pierwszym roku połowa białych zawilców wyleciała po zimie.
Tu ma być ogród :) 21:44, 02 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A ja mam rozplenice przed tymi zawilcami - zrobię Ci fotkę z innego ujęcia to sobie zobaczysz jak za rok to zestawienie będzie u Ciebie wyglądać

Pamiętaj żeby sobie zabezpieczyć te zawilce przed zimą bo one lubią wymarzać.

Dzięki ,nie wiedziałam ....
Wystarczy jakimiś gałązkami nakryć ? Jak chronisz swoje ?
Na zielonej... trawce :) 21:42, 02 paź 2017

Do góry
Świetnie wyszło Angie

Kulę buksową gdzieś bym przesadziła tylko.

W tym tygodniu eM jedzie w Twoje strony, będę dzwonić w sprawie cisów, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Tu ma być ogród :) 21:39, 02 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Jeny ...... jak pięknie ..... te twoje fotki ach ..... cudnie ......odgapiłam od Ciebie zawilce tylko z rozplenicami je dałam ale moje w tym roku już nie będą kwitły , szkoda .... muszę poczekać na efekt

A ja mam rozplenice przed tymi zawilcami - zrobię Ci fotkę z innego ujęcia to sobie zobaczysz jak za rok to zestawienie będzie u Ciebie wyglądać

Pamiętaj żeby sobie zabezpieczyć te zawilce przed zimą bo one lubią wymarzać.
Tu ma być ogród :) 21:35, 02 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

a ja tak teraz oglądając front u Sebka pomyślałam ze podobne nasadzeniu by tutaj u Ciebie fajnie wygladały

Chodzi Ci Ania, o te rabaty co Sebek ma po obu stronach ścieżki prowadzącej na schody?

Ice Dance u mnie sobie nie poradzi tym miejscu, bo tam jest mega patelnia.

Myślałam jakie trawy by tam się sprawdziły i jakoś nie znajduję.
Tu ma być ogród :) 21:12, 02 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, rzeczywiście sporo zrobiliśmy na podwórku, właściwie to każdą wolną chwilę poświęcamy i jeszcze sporo zostało.

Myślałam o tym żeby wzdłuż tej ścieżki zrobić taką rabatę o szerokości ok 60 cm, byłoby to nawet wskazane bo mamy zażelazioną wodę i przy podlewaniu trawnika brudzi się kostka.
Są jednak pewne ograniczenia - żeby miało to sens, rabata musiałaby być wysypana korą (szary kamień też się zabarwi, więc to nie ma sensu).

Myślałam, żeby posadzić tam kule cisowe (oczywiście musiałabym kupić małe i sobie sama wykulkować, bo potrzebuję ich co najmiej 30 szt).

To pewnie tak by wyglądało

a ja tak teraz oglądając front u Sebka pomyślałam ze podobne nasadzeniu by tutaj u Ciebie fajnie wygladały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies