Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:43, 02 paź 2017

Magleska napisał(a)
Bardzo lubię ten kawałek ze srebrnymi świerkami na pniu śliczny jest
Masz świetne tło dla ogrodu ,nie widzę tych połamanych drzew ....
Ten ambrowiec tak pięknie się przebarwia .....to kolejne drzewo ,które z chęcią bym posadziła w swoim ogrodzie

Ja też ten kawałek bardzo lubię. Czekam na kolejny rok bo posadziłam tam szałwie, przetaczniki. Z różami (Pashminy)w nóżkach powinno byś ślicznie Mam taka nadzieję
jolanka 21:48, 02 paź 2017

Kasya napisał(a)

To jezeli masz taki piach to moze nie tylko ziemie ale na spod dolka troche gliny ?
Znajomi kiedys zabierali ode mnie pod roze

Tu w okolicy to gliny nie ma Powinnam tak robić jak piszesz. Staram się aby ziemia którą kupuję wywrotkami była trochę cięższa. Na tej rabacie od południa za placykiem kamyczkowym dosypywałam właśnie taką. Zobacz jak rosną rośliny. Bardzo dobrze
Przed domem była bardziej piaszczysta i co? D...pa. Muszę wyciągać i zmieniać
Pod róże to muszę zadobyć gliny
jolanka 21:52, 02 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
Jolcia no masz troche trudnych chwil w perspektywie. Jednak powoli napewno uda Ci się podmienić trochę tej ziemi. Roślinki się odwdzięcza .

Dzięki imienniczko Ale wiesz, zazdroszczę dziewczynom, że mogą kupować rośliny, wykopać dołek i sadzić No, ta zazdrość to taka hmm pozytywna
lindsay80 21:53, 02 paź 2017

jolanka napisał(a)
Co by nie było, że wszędzie taki syf to w innych częściach ogrodu "coś" jest

Świetne te świerczki, już jestem ciekawa przyszłego roku - jak to będzie z Pashminkami i przetacznikiem.
anbu 21:57, 02 paź 2017

Jolu super nowa rabata się zapowiada a cisy mają bardzo dobry rozstaw
Tak trzymajcie!
tulucy 21:57, 02 paź 2017

Ehhhh Jolu... Nie dogodzi nam... ja też dosypuję ... piasku muszę rozluźniać i drenaż robić... Ale to też staram się dla wybranych, reszta musi polubić moje warunki
malgorzata_s... 22:01, 02 paź 2017

Jolu śliczne rabaty i ta nowa też będzie piękna Masz zmysł do komponowania
jolanka 22:04, 02 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Jola, podziwiam Twój upór w poprawianiu warunków glebowych dla nasadzeń, wielki szacun .
Fajne foty z placu budowy tzn. z sadzenia .

Hihi Poprawianie warunków glebowych
Mało nie oplułam ekranu
Taczki to najlepszy przyjaciel ogrodnika.... do wywożenia, dobrze, że nie ogrodnika
Kasiu, mój ogród tzn. ta część pod spodem jest w duuużej części już na naszej drodze. Tam to dopiero poprawiamy teren, z pasją rzekłabym Staramy się również dbać o rozwój ekonomiczny naszego rodzimego przemysłu ziemnego kupując w hurtowych ilościach czarne podobno zloto w celu wyrównania powierzchni ogrodu aby nie zabić się w wykopanych własnoręcznie z taką samą pasją dołach
jolanka 22:05, 02 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Świetne te świerczki, już jestem ciekawa przyszłego roku - jak to będzie z Pashminkami i przetacznikiem.

Ja też, niech no tylko przezimują dobrze
jolanka 22:09, 02 paź 2017

anbu napisał(a)
Jolu super nowa rabata się zapowiada a cisy mają bardzo dobry rozstaw
Tak trzymajcie!

No to mnie pocieszyłaś, bo obawiałam się jednak, że trochę za szeroko je sadzę Wszędzie gdzie łażę we wątkach piszą, że przy sadzeniu mają się stykać. Ale pomyslałam, że w takim razie będę musiala je szybko strzyc a ja chcę aby rosly swobodnie. Tylko trochę będę podcinać aby mialy ładny pokrój.
Wybrałam cisy-panienki, z owocami, bo ptaki muszą mieć co jeść