Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

a czasem nie na temat ... 14:39, 30 maj 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/Gardens/2016/The-Garden-of-Potential

ale co spowodowało taki projekt , wiecie ; zawsze jest że projektant wzorował się na ..., inspirował widokami z dzieciństwa ..., kierował się powrotem do natury ...., odwoływał się do ... no jakaś teoria jest dorobiona.

Nie mogę szukać na szybko - bo może jest krótka notka, póki co nasuwają mi się tylko jaskiniowcy jabadabadu

ale pewnie jest fajnie wytłumaczone,tylko ja na to nie wpadam w przerwie miedzy jedną tabelką a druga
Ogródek frontowy 00:18, 30 maj 2016

Do góry
Witam i przychodzę z rewizytą. Straszne te twoje zmagania z przed ogródkiem prawie jak na froncie, nieoczekiwane zwroty akcji raz koło raz kwadrat strasznie jestem ciekawa efektu końcowego a projekt Toszki super ma kobieta zmysł do tego. Ja bym tam jeszcze gdzieś upchnęła, przemyciła jakiegoś rododendrona albo azalię Pozdrawiam i będę zagladać
Ogród Ani :) 14:41, 29 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ojej wchodzę a tu tyle miłych wpisów Dziękuję wszystkim

Mira nawet nie mów, byliśmy dziś w Rybniku, drogi mokre chyba więc popadało w nocy U nas w nocy i o 6 rano przeszły kolejne ulewy Jestem co najmniej usatysfakcjonowana

U mnie teraz znowu leje jak z cebra Padało też w nocy, studnia nam się już napełniła
Czekamy z eMem aż przejdzie, bo chcemy iść sadzić zregenerowani po wczorajszych urodzinach młodego
Radar czeski wskazuje, że jest dziś szansa na rozpogodzenie ale kto wie, kto wie jak będzie?
A teraz jest tak

Ha' u mnie też od rana ulewy. W końcu bo wczoraj mi już hortki zaczeły więdnąć a dzieci przy zabawie w te upały całą wodę ze studni wylewają A przy okazji deszczówki nałapałam

Gdzieś mi Twoj projekt uciekł. Chyba muszę się cofnać do początku.
Ogród Ani :) 13:34, 29 maj 2016

Do góry
Aleś Anka dała czadu z tymi drzewami...
Choin zazdraszczam przeokrutnie bo sama marzę o takich. No pięknesom no.

A powiedz mi kochana czy Ty masz projekt czy to taki trochę spontan to sadzenie?Sory za głupie pytanie ale umknęło mi. Bo że Toszka pomaga i doradza to wiem.
Miłego sadzenia życzę
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:39, 29 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale sie działo.piekne zmiany.
Rozymiem ze masz projekt Danusi tak? Wczesniej tego nie zarejestrowalam.
Urocza maka ogrodniczka.i wiekiem do mojej starszej podobna

wtedy mieliśmy naprawdę dużo samozaparcia i siły żeby ryć w glinie zamiast najpierw wszystko zaorać i zrównać z ziemią )) a mała ogrodnicza wiernie nam towarzyszy

Nie, nie mam niestety projektu ogrodu od Danusi, chociaż bardzo bym chciała mam projekt jednej rabaty - tej z Nigrą, która to rabata jest najładniejsza, chociaż nieco inaczej wykonana niż zaprojektowana, ale ogólna koncepcja zachowana

Pozdrawiam
Księżycowy... 09:03, 29 maj 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Może czytaliście już, a jeśli nie to nie zaszkodzi przeczytać
http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/podniesienie-gruntu-podczas-budowy-domu-co-na-prawo,13_10259.html

To podnoszenie gruntu w Waszym przypadku jest o tyle niepokojące, że i tak mieliście problem z zastoiskami wody. Wizyta w nadzorze to dobry krok- sprawdzą projekt budowlany- tam są wszystkie informacje na temat planowanego zagospodarowania działki i rzędnych terenu.
Przepięknie wykończyłaś ten domek ogrodnika. Bardzo podoba mi się kolor impregnatu. Na swojej zachodniej rabacie mam posadzone hosty, paprocie, hortensje, cisy kolumnowe (2) i miskanty. Wsadziłam tam też wiąz holenderski jacqueline hillier. Można go formować. Na mniej słonecznych rabatach koloru doda szałwia omszona(bardzo łatwo ja dzielić i kwitnie do jesieni, po przycięciu po pierwszym kwitnieniu).Występuje w kolorach białym, różowym, niebieskim i niebieskofioletowym. Myślę, że sprawdzą się tam tez rododendrony- tylko, że one wymagać będą wymiany gleby. W cieniu bardzo dobrze zadarnia runianka, można ja przycinać i wtedy wygląda bardziej elegancko. Azalie kochają słońce. W cieniu będą słabiej kwitły.
Kocimiętkę rozmnażałam tylko przez podział kępy, ale to może być naprawdę mikroskopijny kawałek
Twój warzywnik to mistrzostwo świata. Możesz być z niego dumna )))))Obfitość w nim dobra wszelakiego, a na widok szczawiowej ślinka mi pociekła.
Z dereni będziesz zadowolona,to żelazne krzewy. Można je puścić luzem, ale też łatwo je formować- ma się wtedy nagrodę w postaci pięknych karminowych gałęzi zimą.

Staraj się pamiętać o zimozielonych roślinach. Warto je mieć w ogrodzie dla formy i koloru zimą i i na przedwiośniu. Teraz trochę żałuję, że nie posadziłam więcej świerków serbskich. To wspaniałe drzewa. Cisy można zastąpić choina kanadyjską- piękny żywopłot z niej wychodzi i o wiele szybciej ma się efekt.
Do Dziadowej Kłody jeździliśmy z Wrocławia na grzyby

Dziękuję Haniu za wszystkie rady i dobre słowo Faktycznie mam problem ze wstawianiem iglastych do swoich planów ogrodowych, ale na pewno się poprawię Zauważyłam już, że dążę do ogrodu w stylu mieszanym (dzikość i romantyczność lubię porządkować formami geometrycznymi np.kulami z bukszpanu) i pewnie tak już zostanie.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:24, 29 maj 2016

Do góry
Ale sie działo.piekne zmiany.
Rozymiem ze masz projekt Danusi tak? Wczesniej tego nie zarejestrowalam.
Urocza maka ogrodniczka.i wiekiem do mojej starszej podobna
Życie w wiejskim ogrodzie 01:03, 29 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)

To prawda dziś intensywny dzień miałem, nawet bardzo…
Zbliżam się do momentu gdzie Pan trawka zaoferuje mi to co ma najlepszego i wierzę, że powstanie fajny projekt tej skarpy. Jedyne co, że czytam, dużo ludzi narzeka, że trawy padły tej zimy…

Wieczorkiem spokój to fakt choć dziś oczy mi się zamykają ze zmęczenia ...

Michał nie siedź już przy necie tylko zmykaj spać Weekend powoli się kończy i trzeba go dobrze wykorzystać nie tylko na pracach ale również na relaksie
Napiszę do Ciebie na pw odnośnie traw
U mnie również wiele miskantów wypadło po zimie Muszę odtworzyć kolekcję od nowa niestety
Życie w wiejskim ogrodzie 00:56, 29 maj 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Znając życie pewnie cały dzień na nogach w ogrodzie Mówisz że odpoczywasz na forum Ja też lubię o tej porze w weekendy siedzieć przed komputerem W domu cisza jak makiem zasiał i serwer nie jest przeciążony
Zawsze służę pomocą

To prawda dziś intensywny dzień miałem, nawet bardzo…
Zbliżam się do momentu gdzie Pan trawka zaoferuje mi to co ma najlepszego i wierzę, że powstanie fajny projekt tej skarpy. Jedyne co, że czytam, dużo ludzi narzeka, że trawy padły tej zimy…

Wieczorkiem spokój to fakt choć dziś oczy mi się zamykają ze zmęczenia ...
Księżycowy... 23:43, 28 maj 2016

Do góry
Może czytaliście już, a jeśli nie to nie zaszkodzi przeczytać
http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/podniesienie-gruntu-podczas-budowy-domu-co-na-prawo,13_10259.html

To podnoszenie gruntu w Waszym przypadku jest o tyle niepokojące, że i tak mieliście problem z zastoiskami wody. Wizyta w nadzorze to dobry krok- sprawdzą projekt budowlany- tam są wszystkie informacje na temat planowanego zagospodarowania działki i rzędnych terenu.
Przepięknie wykończyłaś ten domek ogrodnika. Bardzo podoba mi się kolor impregnatu. Na swojej zachodniej rabacie mam posadzone hosty, paprocie, hortensje, cisy kolumnowe (2) i miskanty. Wsadziłam tam też wiąz holenderski jacqueline hillier. Można go formować. Na mniej słonecznych rabatach koloru doda szałwia omszona(bardzo łatwo ja dzielić i kwitnie do jesieni, po przycięciu po pierwszym kwitnieniu).Występuje w kolorach białym, różowym, niebieskim i niebieskofioletowym. Myślę, że sprawdzą się tam tez rododendrony- tylko, że one wymagać będą wymiany gleby. W cieniu bardzo dobrze zadarnia runianka, można ja przycinać i wtedy wygląda bardziej elegancko. Azalie kochają słońce. W cieniu będą słabiej kwitły.
Kocimiętkę rozmnażałam tylko przez podział kępy, ale to może być naprawdę mikroskopijny kawałek
Twój warzywnik to mistrzostwo świata. Możesz być z niego dumna )))))Obfitość w nim dobra wszelakiego, a na widok szczawiowej ślinka mi pociekła.
Z dereni będziesz zadowolona,to żelazne krzewy. Można je puścić luzem, ale też łatwo je formować- ma się wtedy nagrodę w postaci pięknych karminowych gałęzi zimą.

Staraj się pamiętać o zimozielonych roślinach. Warto je mieć w ogrodzie dla formy i koloru zimą i i na przedwiośniu. Teraz trochę żałuję, że nie posadziłam więcej świerków serbskich. To wspaniałe drzewa. Cisy można zastąpić choina kanadyjską- piękny żywopłot z niej wychodzi i o wiele szybciej ma się efekt.
Do Dziadowej Kłody jeździliśmy z Wrocławia na grzyby
Lubczyk w kwiatach 20:30, 28 maj 2016

Do góry
Witam gości - Sylwię i Przemka.
Wybierając projekt domu, właśnie okiennice zadecydowały. Od początku wiedziałam, że będą kwiaty, dużo różnych, aby po przekwitnięciu jednych zakwitły następne.
Przemku drzewa owocowe to dzieło mojego Brata, wszystkie są szczepione i urosły od małego patyczka, szczepi również róże - jak zakwitną po zrobię fotkę.
Pozdrawiam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 23:06, 27 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pokazywałaś projekt wykuszowej? umknęło mi, dziwne bo znam Twoj wątek na wylot

Yyyy chyba gdzieś rykoszetem poszedł? Będzie lawenda, stipa, szałwia -a wizkę to nie wiem czy mam, muszę poszperać.
Ogród z pergolą 23:04, 27 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak, projekt jakoś w lutym ześmy w bólach tu tworzyły graby w skarpetach 1,5x1,5 obok takie same kwadraty ice dance i lawendy a za hortki i gracki z moich pomiarów wyszło mi 5 grabów
mi też się cytrynki podobają, tzn takie limonki. wogole mnie Edyta limonkami zaraziła

Aj aj to cudnie będzie, w moim klimacie. Fastignaty będziesz sadzić czy FF?
Teściami się nie przejmuj-ważne że eM docenia!
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 23:02, 27 maj 2016

Do góry
pokazywałaś projekt wykuszowej? umknęło mi, dziwne bo znam Twoj wątek na wylot
Ogród z pergolą 21:18, 27 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu A tam obok podjazdu to chcesz szpaler grabów? Coś jak u mnie?

Z żurawek to te Cytrynki mi się podobają.

tak, projekt jakoś w lutym ześmy w bólach tu tworzyły graby w skarpetach 1,5x1,5 obok takie same kwadraty ice dance i lawendy a za hortki i gracki z moich pomiarów wyszło mi 5 grabów
mi też się cytrynki podobają, tzn takie limonki. wogole mnie Edyta limonkami zaraziła
Coś jeszcze, coś więcej... 19:12, 27 maj 2016

Do góry
Kochani - dziękuję za miłe wpisy, odpowiem Wam poźniej. Cały dzień latam między plewieniem ogrodu a malowaniem sufitu - jestem dziś ubabrany w dwóch kolorach Biały french z czarnym się miesza Ale właściwie ogarnąłem dziś wszystko, co miałem mieć na dwa dni rozłożone Jutro tylko ogarnę powierzchnie płaskie i będę odpoczywać Tzn. pisać projekt na studia...
Ogrodowy song 08:27, 27 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ewa projekt Sylwii super. Masz już 3 kule a więc prostopadle do nich wzdłuż kreski też kule bukszpanowe. Nie musisz kupować drogich kul gotowych. Kup krzaczki i za 2 lata masz kulki że hej.

Zbysiu tak zrobię..będą kulki pozdrawiam
Ogrodowy song 07:24, 27 maj 2016

Do góry
Ewa projekt Sylwii super. Masz już 3 kule a więc prostopadle do nich wzdłuż kreski też kule bukszpanowe. Nie musisz kupować drogich kul gotowych. Kup krzaczki i za 2 lata masz kulki że hej.
Zielona odskocznia 23:53, 25 maj 2016

Do góry
Witam w moim wątku, troszkę zaniedbany bo na pisanie to zawsze brak czasu.
Projekt był dobry do myślenia i dał mi możliwość ujęcia ogrodu w całość. Teraz planuję już tylko łopatą. Sadzę i przesadzam

Help me. Brak pomysłu na rabatkę. 11:24, 25 maj 2016

Do góry
Mania0 napisał(a)
Selly tyle to ja wiem Ale czasami nie wiadomo jakie rośliny postawić.

Rośliny musisz wybrać sama ! Tego nikt za Ciebie nie zrobi, bo to przecież ma być TWÓJ ogród - zatem powinien mieć rośliny , jakie TOBIE SIĘ podobają, a tego nie wie nikt poza TOBĄ Szukaj inspiracji , żeby ustalić co Ci się najbardziej podoba . Nie ma innej drogi. Lub tez można zakupić profesjonalnie zrobiony projekt ogrodu, ale to już inna sprawa.

Powodzenia !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies