Zaznaczam, że jestem, zawsze zresztą
I pytam od razu, czy te mechate pączki na magnolii oznaczają potencjalne kwiaty? Moje młodziutkie drzewka też mają takie i byłaby to wielka radość, gdyby tak właśnie by było.
Hmmm dzięki.
Nie miałąm czasu poczytać o nim więcej.
J
A z roku na rok dopiero ma więcej pączków, i kwiatów..
Uczę się go u siebie.
Od paru lat dostawałam gotowe owoce na nalewki.
I tak robiłam.
Ale mój dopiero rośnie i rozkręca się w kwiatach.Mam nadzieję ,że i w owocach.
Może za rok, czy dwa zrobię nalewkę i ze swoich owoców.
Taki gość na hortensji
Kochani, z całego serca życzę Wam aby nadchodzący Nowy Rok przyniósł spełnienie marzeń i planów, zarówno tych zawodowych jak i osobistych i ogrodowych. Życzę zdrowia, miłości, przyjaźni, spokoju.
Madziu dzięki wielkie. Masz rację z tymi rodzinnymi świętami - były cudne. Dziś znowu mnie zmogło przeziębienie. Ostatnio walczyłam z zapaleniem oskrzeli mi kaszlem a dziś dla odmiany mają katar- gigant i ból gardła. Także mój Sylwester co prawda miał być inny, wesoły i w towarzystwie u znajomych a będzie domowy, w dresie pod kocem, w ciepłych kapciach i z paczką chusteczek...a z drinków do toastu wybiorę co najwyżej grzane piwo
Cóż życie...
Tobie i wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę szalonej zabawy.
skleciłam taki rysunek: pod swierkami hortensje Limelight i miskanty Morning Light z czerwonymi zurawkami u stóp, w samym rogu albo Gracilimus ( choc tam chyba bedzie za ciemno) lub deren Variegata albo Elegantissima, potem rododendrony biały i różowe. Okragła ramka z żółtej trzmieliny. Ciagle jednak brakuje mi czegos strzelistego tam gdzie rododendrony. Moze tam własnie dac ten buk aurea pendula? :/ Na rysunku wstawiłam tu wiąza. Rododdendrony siegna prawie do grujecznika gdzie mam posadzone na razie 3 x Golden Tuffet w otoczeniu wrzosów,a po drugiej stronie grujecznika dalej wrzosy i 3 choiny kanadayjskie Jedeloh. Ta cześc jest jakby zakreslona zywopłotem bukszpanowym w litere L w którym jest sliwa Nigra (jak w ogrodzie z lustrem, ktory jest przecudowny i nie do podrobienia).
Zaglądam, podziwiam, jest co Takie bombki?! Widzę znajomo wyglądającego rozchodnika Dlaczego cyklameny w doniczkach i szklarni? Nie ma dla nich jeszcze miejscówki?
Najlepszego w Nowym Roku
Już po świętach, dziś ostatni dzień Roku 2017. I na ten ostatni dzień wczoraj wieczorem przyprószyło śniegiem. Niestety, rano nie było już śladu.
Na forum nic się nie dzieje, w ogrodach smutno, buro, brak słońca...
Kilka fotek ogrodu na zakończenie roku...
Nadal kwitną róże... Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2018
Poluję na tą szałwię niską, kompaktową od Finki. Swoje mam trzy i jedna okropnie wyrastała przez co mi się nie podobała, druga bardzo nieokreślona przechodziła długą aklimatyzację, a trzecia mała i zwarta niezła tylko że raz zakwitła.
Natomiast fajnie mi się przyjęła naparstnica od Ciebie. Biała z bordowymi plamkami. Taką białą jak powyżej też bym chętnie przygarnęła
Najlepsze życzenia, niech się Wam marzenia realizują