Zima się zaczęła 2 godziny temu.... do jutra nas zasypie. Zastanawiam sie czy juz nie iść otrzepywać.... wyłamie wszystko... ilos sniegu narozrabiala i nie mam prądu
Też lubię lepienie z ciastoliny, ma super konsystencję i tak jak piszesz bajeczne kolory.
Z wnusią przerabiałyśmy ostatni taki zestaw.
Foremki z zestawu na którym pracowałyście z siostrzenicą maja ciekawe wzory, pod żadnym pozorem ich nie wyrzucajcie.
Olaf, słodziak w okularach mnie rozbawił.
Jak i każdemu z nas.Tęsknimy bardzo za wiosna ,Już myslimy co siać, co kupować... a tu u nie zima wraca.Śnieg z deszczem.Ale przewaga już na wieczora śniegowych płatków.Czyżbym rano miała białe widoki ?
Widzisz Bogusiu do Biedronek musisz się wybrać , może jeszcze sa/A jeżeli nie.To potem jeszcze gdzieś bedą.Będę miala na uwadze i będę informowała cie, jak gdzieś je zobaczę.
Hortensja dębolistna . dostawiam małą sadzonkę i 3 lata czekała aby zobaczyć jej kwiaty.Ale i tak warto ją mieć.Wcześniej od innych hortensji wypuszcza liski.Duże, piękne ,wykrojone ciekawie.Kwiatostany piękne i też wcześniej zaczynają kwitnienie niż bukietowki .
Na jesieni wybarwiają się na brązowo.I długo trzymają liście, nawet po przymrozkach nie wszystkie opadną
Zdjęcie z lipca .
Róża Elshorn i dębolistna po polowie lipca
połowa sierpnia
Powojniki bardzo lubię
oj tak, tak tez mi się wydaje,że kilka jeszcze chełmianek odwiedzających forum a nie ujawniających się może jest.
Mam nadzieję,że jeszcze , ktoś w tym roku do nas dołączy.
Na początku długo byłam sama.
Mam ich więcej.ale nie nie da się wszystkich pokazać w jednym poście.
ale też kilka małych i kilkoma tylko kwiatami kwitły.
Też liczę na to,że w tym roku się poprawią .
Twoje też na pewno to zrobią.
I ja i jestem ciekawa i cesze się na to nasze pierwsze spotkanie
No proszę nawet stolik mamy zarezerwowany. Suuper!
O kwiatach na pewno będziemy dużo rozmawiać.Jak będą to będzie milej.Jak nie , to nam nic nie szkodzi.
Pani Danusiu czy mogę nieśmiało prosić o wyjaśnienie tych kolorków, przepraszam, że tak dopytuję ale chciałabym mieć u siebie chociaż namiastkę ogrodu rodem z Ogrodowiska
Jeżeli będą już w sprzedaży będziemy siebie informować, ok ?
Ciemierniki wczesną wiosną te białawe są często w biedronce.
Potem w ogrodniczym na Rampie brzeskiej i na rynku często jedna pani ma .I inne tez sadzonki z ogrodu.Tak przy rynku.
Przypomnij mi to w niedzielę ci wytłumaczę gdzie.