Superfosfat działa na system korzeniowy, zwiększa przyrosty tych drobnych korzonków.
Bukszpany przesadzałam rok temu i ich kolor już jesienią wskazywał, że mają problemy z pobieraniem składników odżywczych. Użyłam go interwencyjnie.
A saletrzak to nawóz z bardzo dużą zawartością azotu. Trawa mi się pięknie zagęściła. Wychodzi taniej niż nawóz wieloskładnikowy.
Azofoska jest dosyć drogą, dlatego używam jej tylko na rabatach.
Wiola, wschód Polski to inna strefa klimatyczna. Możesz jeszcze odpoczywać.
Mrokasiu, kobieto małej wiary... Na wschód zmierzały dzisiaj stada dzikich gęsi. Lada moment będą u Ciebie.
Dzięki. No właśnie, bukszpany na obwódce wyglądają nieciekawie, czerwonawe jakies, dlatego zaciekawiło mnie to co napisałaś. Trawnika mam dużo, prawie 700 mkw wiec jeśli można wzmocnić go nie wydając kilku setek jednorazowo to super
Wygląda na to ze masz lepszy klimat niż Monty hehe Ja jednak wysieje pomidory później.
Wczoraj tez mialam taką pogodę jak Ty -cuuuuudownie i miałam zaplanowane to święto w ogrodzie - ogarniałam choc zakres prac do ciecia sie sprowadzal no i czekałam na męża aż przyjedzie z obiadem hehe i przyjechał a zamiast goździka dostałam sekator.