Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

jolanka 21:44, 08 mar 2018

Hania, tłumacz z tymi nawozami. Ten superfosfat to zamiast czy obok nawozów. A saletrzak to jaką dobrą robotę robi?
Gruszka_na_w... 23:11, 08 mar 2018

jolanka napisał(a)
Hania, tłumacz z tymi nawozami. Ten superfosfat to zamiast czy obok nawozów. A saletrzak to jaką dobrą robotę robi?

Superfosfat działa na system korzeniowy, zwiększa przyrosty tych drobnych korzonków.
Bukszpany przesadzałam rok temu i ich kolor już jesienią wskazywał, że mają problemy z pobieraniem składników odżywczych. Użyłam go interwencyjnie.

A saletrzak to nawóz z bardzo dużą zawartością azotu. Trawa mi się pięknie zagęściła. Wychodzi taniej niż nawóz wieloskładnikowy.

Azofoska jest dosyć drogą, dlatego używam jej tylko na rabatach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 23:14, 08 mar 2018

Wiola, wschód Polski to inna strefa klimatyczna. Możesz jeszcze odpoczywać.

Mrokasiu, kobieto małej wiary... Na wschód zmierzały dzisiaj stada dzikich gęsi. Lada moment będą u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jolanka 08:37, 09 mar 2018

Dzięki. No właśnie, bukszpany na obwódce wyglądają nieciekawie, czerwonawe jakies, dlatego zaciekawiło mnie to co napisałaś. Trawnika mam dużo, prawie 700 mkw wiec jeśli można wzmocnić go nie wydając kilku setek jednorazowo to super
mira 09:27, 09 mar 2018

Wygląda na to ze masz lepszy klimat niż Monty hehe Ja jednak wysieje pomidory później.

Wczoraj tez mialam taką pogodę jak Ty -cuuuuudownie i miałam zaplanowane to święto w ogrodzie - ogarniałam choc zakres prac do ciecia sie sprowadzal no i czekałam na męża aż przyjedzie z obiadem hehe i przyjechał a zamiast goździka dostałam sekator.

Do czego używasz mysla potasowego.
Kasia_CS 09:30, 09 mar 2018

Hahah, a ja tylko siedzę i co chwilę kopiuję kolejne informacje do notesika komputerowego o Twoich "magicznych" wspomagaczach dla ogrodu
Brzozowadzie... 10:14, 09 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Hahah, a ja tylko siedzę i co chwilę kopiuję kolejne informacje do notesika komputerowego o Twoich "magicznych" wspomagaczach dla ogrodu

To Ty nowoczesna Kobieta Jesteś. Ja gryzmolę w zeszycikach. A wiedza bezcenna
Kasia_CS 10:37, 09 mar 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

To Ty nowoczesna Kobieta Jesteś. Ja gryzmolę w zeszycikach. A wiedza bezcenna

Hihi, bo tu czasem dłuższe elaboraty w temacie się pojawiają żeby nie było, w notesiku ostatnio tez opisywalam róże, ale to juz ręcznym trybem
Kawa 10:37, 09 mar 2018

Haniu
ja tez sypię na trawnik saletrę, azofoskę tylko na rabaty
ha! ciesze się że nie robie czegoś źle

u mnie wczoraj 9
Brzozowadzie... 11:25, 09 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
przycięłam powojniki,lawendę, hakone i turzyce.

Mam pierwszy raz Silver Sceptre, wiem, że Ty też ją masz. Tniesz ją krótko, czy tylko wyczesujesz suche źdźbła?