Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 18:49, 07 mar 2018

Witam Danusia.
Ja odnośnie smród byłam tam u was w lutym w odstępie 2 tygodni raz na 90 te drugi raz na pogrzebie. Prawdę mówiąc sp... Stamtąd bo nie do wytrzymania taki smród.
Gaz pod płotem rurami płynie a wszyscy smrodza mialem najgorszy opal jaki może być specjalnie mielony na kopalniach z resztkami odpadów.
Nic więcej nie pisze bo słów brakuje.

Życzę dużo zdrowia.
Anabell 22:40, 08 mar 2018

Danusiu!
fajne masz obserwowanie ptaszków przez okno.
Zawiesili mi pojemniczek pod balkonem, zobaczą mnie zaraz uciekają, w innym miejscu też dokarmiam ale nie udaje mi się uchwycić zdjęć
Dostałam książkę z opisem ptaków i mam zamiar rozpoznawać je.

hortensje ogrodowe posadziłam do gruntu, bez okrywania nie kwitną, a mnie nie chce ze wszystkim się bawić.
Przekonamy się co w tym roku wymarznie przez mrozy, ja obawiam się o trawy.

Twoje róże jak zawsze obłędnie kwitną, masz rozrośnięte okazy, moje młode i słabe, potrzebują czasu.

Zdrówka życzę i słonecznej wiosny.
nebel 23:07, 08 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Wczoraj do naszej ptasiej stołowki przyleciały takie śliczne malutki żółte ptaszki czy to może być pliszka żółta? Trznadle też są u mnie ale one mają więcej paseczków i są żółto-seledynowe malutkie

Danusiu, lubię zaglądać na Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad .
Ja już tak mam - jestem obserwatorem...i myślę, że wszyscy są tacy
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 23:17, 08 mar 2018

Stado grubodziobów pierwszy raz na oczy widzę Dzięki Tobie Ruda kita śliczna, a czyżyków u mnie nie ma
marba 23:34, 08 mar 2018

Danusiu, nie mogę się napatrzeć na te stada ptaszków w Twoim ogrodzie. Widać, że dobrze się u Ciebie czują.
Pozdrawiam.
ElzbietaFranka 23:06, 12 mar 2018

Danusia, że te ptaki jeszcze nie popadały od tego smrodu który z kominów wylatuje. Widocznie jakieś zaaklimatyzowane.
Tak sie uwzięłam, że nie mogę zrozumieć tych Ślązaków którzy tak kopca.

Danusiu dużo świeżego powietrza życze.
danuta_szwajcer 12:11, 13 mar 2018

Milka napisał(a)
Z tymi ogrodowkami, to stale loteria. Jak ogladam je w cieplych krajach, to im ciut zazdroszczę, dobrze że mamy bukietowe
U nas na plusie, leje i cieszy mnie to. Zaraz pora na porzadki, kafle itd.
Jest okazja pucowac dom, a ja mam lenia do ogrodu jakos mniej go mam. Buziaki

A tak je lubie i tak mi się podobają, wiesz jedną okryłam/ bialą bo mniejsza jest i ta przeżyła. A reszta to tak jak na zdjęiu chodz niektóre listki ma zielone i chyba je jeszcze okryję bo znowu idą mrozy U mnie to wszystko jest tak brudne z tego powietrza niestety. Troche ogarniam dom ale wolno mi to idzie bardzo Wole myślec gdzie tu pojechać co zwiedzić
danuta_szwajcer 12:19, 13 mar 2018

Anabell napisał(a)
Danusiu!
fajne masz obserwowanie ptaszków przez okno.
Zawiesili mi pojemniczek pod balkonem, zobaczą mnie zaraz uciekają, w innym miejscu też dokarmiam ale nie udaje mi się uchwycić zdjęć
Dostałam książkę z opisem ptaków i mam zamiar rozpoznawać je.

hortensje ogrodowe posadziłam do gruntu, bez okrywania nie kwitną, a mnie nie chce ze wszystkim się bawić.
Przekonamy się co w tym roku wymarznie przez mrozy, ja obawiam się o trawy.

Twoje róże jak zawsze obłędnie kwitną, masz rozrośnięte okazy, moje młode i słabe, potrzebują czasu.

Zdrówka życzę i słonecznej wiosny.

To mój M tak dbał o te ptaszki całą zimę a i teraz jeszcze przylatują nawet i bażant.
Ogrodówki Twoje mnie zawsze zachwycały.Jedną okryłam to przeżyła więc jednak warto je okrywać. Zawsze wrzosowisko gałązkami okrywałam a w tym roku jakoś nie zrobiłam tego i widzę, że kilka chyba mi wymroziło Co do róż Haniu to też zeszłej zimy tyle mi ich wymroziło a teraz nawet te nowe co posadziłam jesienią to listki wypuszczają. Mam w planie posadzić kilka nowych w tym roku, pergola już czeka do montowania.
Moje ranniki zaczęły wychodzić a już obawiałam się o nie
danuta_szwajcer 12:22, 13 mar 2018

nebel napisał(a)

Danusiu, lubię zaglądać na Twój wątek, chociaż nie zawsze zostawiam ślad .
Ja już tak mam - jestem obserwatorem...i myślę, że wszyscy są tacy
Pozdrawiam

Wiem Ewa, że zaglądasz i bardzo się ciesze, też tak mam i Cie rozumie Często bywam u Ciebie i podziwiam Twoje zdolności Pozdrawiam i kwiatek dla Ciebie
danuta_szwajcer 12:26, 13 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Stado grubodziobów pierwszy raz na oczy widzę Dzięki Tobie Ruda kita śliczna, a czyżyków u mnie nie ma

A wiesz, że też bardzo byłam zaskoczona taką ilościa grubodziobów. Ostatnio mój M oswaja wiewiórki i przylatują na parapet po orzeszki ale trudno im zdjęcie zrobić Pozdrawiam