Pamiętasz może jakiego dużego kupowałaś buka dawyck i ile płaciłaś?Pytam,bo chcę się zorientować,u mnie w Poznaniu za takiego 250-300cm zawołali 300zł.Nie wiem czy to mało czy dużo za takiego buka.
Nic nie musisz się przekopywać teraz zaczęłam planować jak masz czas ,chęć i możliwości ,to liczę na Twoją pomoc
Na razie takie początkowe dwie wersje zaczęłam bardziej układem chodników z płyt .....no i drzewa mnie nurtują - nie mogę sie zdecydować
Chodzi mi coś takiego z boku domu ( nie dosłownie ) zdjęcie z internetu - później go wywalę
Te płyty dla tego. ,żeby pies biegając jak najmniej niszczył
I tu jeszcze pusta z wymiarami
Pół na pół jedno na tak, drugie nie. Więc raczej nic z tego nie wyjdzie.
Dlatego szukam tu, z tej strony Krakowa, żeby mieć do nich blisko w razie czego.
Niemniej dużą działkę chcę i tak. I to taką którą da się podzielić na pół i tę połowę sprzedać jakby co. Albo oddać Młodej za kilkadziesiąt lat sprzedając ten domek. Albo... chodzi mi też o to żeby nie mieć sąsiadów zaraz obok, a te wszystkie 10arowe działeczki są słabe głównie z tego powodu.
Namawiam do budowy drugiego takiego samego może nawet domku na jednej działce, więc tekstów jak ta pani chyba bym nie słuchała no i moi rodzice na szczęście są naprawdę bardzo bardzo w porządku.
Haniu wnuczka znajdowała porzucone male cebulki śniedków już podkiełkowane, po obiedzie znajdziemy "pole" żeby je posadzić
żeby nie zapowiedź nadchodzących ochłodzeń to pewnie następne dni były by prawie wiosenne
Gruszka dziekuje za propozycje, z tym że jest tego dobrodziejstwa za dużo Zywopłot okalający dzialke ma być coś w ten deseń( nie mówię tu o konkretnej roslinie tylko o efekcie który chciałabym uzyskać)
dopuszczam wielogatunkowośc dajaca taki lub podobny efekt
ale cos takiego odpada całkowicie (cały czas mówię o efekcie wizualnym, a nie o konkretnych roslinach widocznych na zdjęciach)
dzieki za linki, czytałam i rzeczywiście choina wyglada zachecająco. Ona chyba nawet pasowalaby z cisem. Wymagania co do gleby maja chyba podobne.
A zdjęcia z linka z sibiricą tez znam, przynajmniej z połowę mam zapisaną na dysku