Miziaki dla cudnego pychala
Mój Diego Tomi, to 5-cio letni eksterier krótko/średnio włosy od Witka S. z Lipnicy po Mavikach.
A zdjęcie postaram się zrobić, to pokażę
Elwirka witaj
Fajny pomysł z tymi ażurami mogłabyś mi na jakiejś fotce pokazać jak to wygląda ?
A Fabiola to faktycznie mama mojej Rawenki świat jest mały ......
Jakiego masz pieska ?
Jeżeli rezygnujemy z podokiennej wówczas mamy do zagospodarowania jeszcze :
3 x hortensja sweet summer ( bardzo ładna jest choć na zdjęciu tego nie widać bo obgryziona przez psa )
3 x hakonehloa ( uwielbiam ją )
1 x obtusa draht ( jest fajny )
5 x żurawka
3 x liriope szafirkowe
3 x nn jałowiec
Danusiu, Maniek w przeciwieństwie do jesieni kolor trzyma całosezonowo
Jeszcze magnolie w liściach, ale to już nie to samo i słoneczka jak na lekarstwo
Matko bidula, może grypę masz, dlatego tak cię łamie w kościach? Kuruj się, to nie przelewki. Trzymam kciuki, żebyś szybko wydobrzała, miałam raz w życiu grypę z taką gorączką (i w dodatku byłam w ciąży) iw iem że to koszmar.
Co do brzózek, one są zaplanowane w rogu działki o tutaj:
na razie trzy sztuki ale jak by się okazało, że znajdę w super cenie, jakąs okazję, to może i 5 wezmę (musi być nieparzyście hehe), kiepsko widac w tej gęstwinie roślinek.
tam gdzie strzałki:
No a irga na samym dole skarpy np.,major będzie się wiła na gabion ,można ciąć ewentualnie a nad nią róże czerwone Fairy ,albo zamiast irgi przywrotnik ?Na mojej skarpie przywrotnik ,do róży ładny byłby jeszcze bodziszek korzeniasty ,jesienią liście ładnie się przebarwiają i nie znika na zimę .
No to teraz się dopiero zacznie
Tak wygląda ta rabata z lewej strony :
Limki i gracki chciałabym zostawić. Trzmielina tutaj też bardzo ładnie rośnie ale oczywiści będziemy przesadzać jak będzie potrzeba, bo chyba za blisko gumbala będzie.
a tu z bliska aktualne :
Na pewno brakuje tam zimozielonych bo łyso na wiosnę jest bardzo.