Jeszcze trochę a błonki nam powyrastają między palcami od tej wilgoci Brrr...
A w ogrodzie róże już mają pączki, wychodzą cebulowe, część roślin, w tym róż, w ogóle nie straciła liści na zimę. Nie tylko mnie marzy się już wiosna
Aniu dobrze to znam ...mi też bardzo brakuje ostatnio czasu.Ch w sezonie też
Bobo jest świetna ale i Vanilka też
Co do host .To chcesz tylko kwitnących na biało ?
Bo z białymi liśćmi nie ma.Chyba,że w początkującej fazie, ale potem i tak zzielenieją.
Stanowisko słońca podawane, masz idealne dla host.
ale domniemywam ,że to są podane godziny letnie, w szczycie letnim ??
Dla nie jest tak .
Czy ciesz hosty duże czy male , czy średnie ??
Czy i jak będą posadzone ?Z innymi roślinami ??
Czy same ??
Kolor liścia jaki najbardziej ci odpowiada ?
Czy przemiennie , jak i mnie
Tak jedne drugich podkreślają swoją urodę
Z iętych krzaczków trochę wiosny w domciu
Tylko motylka czy pszczółki brak
Dzisiaj odbyłam spacer po ogrodzie i powiem wam, że się załamałam - jednak jako miłośnik ładnych widoków ta pogoda nie sprzyja temu Rośliny pogniecione pod ciężarem śniegu, wszędzie latające liście nadgniłe, warstwa lodu na rabatach i trawniku, błoto i jeszcze raz błoto.....
Obecnie otoczenie moje domu z frontu i boku wygląda tak. (po dwóch latach od postania). czegoś mi tu brakuje. oglądając programy Monty Don'a,ogrody naszej p.Danusi,jakos żałośnie patrzę na mój mały ogródek. i co by tu dodać żeby nabrał charakteru?
wygląd obecny z drzwi wejściowych:
i od podwórka kubły nie widoczne....ja bym chciała jeszcze zrobić takie niskie zasłonięcie z przodu, ale eM nie bardzo za tym.....zobaczymy na czym stanie. Myślę, że jak dojdzie daszek to ptaki będą nocować tam
Ja wymalowałam dół , a z drabiny eM bo ja i drabina się nie lubimy
Został dach, w planach jest, że będzie z oflisu....niestety materiał wczoraj nie dojechał
jeszcze jeden kubeł się zmieści, gdyby była potrzeba
zaczynam sie powoli zastanawiać co by tu na wiosnę nowego zrobić w ogródku.zamówiłam drewniane kratki/pergole,w kolorze grafitowym.
a pomysł mam taki jak na zdjęciu (donica betonowa z kratką i w tym clematisy),chciałabym stworzyć taki zakątek (gabion jest ławeczką ,siedzisko zdjęłam na zimę) ,ale najpierw musze wyrzucić tamaryszka (przekreślony na zdjęciu).gdzieś na ogrodowisku przeczytaąłm że p.Danusia nie poleca tamaryszka i sie zgadzam,dwa lata rośnie i wygląda nieciekawie.
jak myślicie bedzie to dobrze wyglądało?