Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 21:38, 31 paź 2017

Do góry
Posadziłam więc czosnki, żonkile białe i tulipany Exotic. Dobrze, że tylko 140 cebul było. Głównie na rabaty, gdzie w tym roku były nowe nasadzenia...
Schowałam pelargonie, a właściwie część. Część zostawiłam na straty przed domem, bo jeszcze ładnie kwitną, nie będę ich w tym roku wszystkich przechowywać... Za dużo zachodu... Jak zmarzną, to trudno...

Nie mam pomysłu na jesienne donice, nie chciałabym niczego kupować, dodonic przydałyby się jakieś kulki zimozielone, ale na ten moment do szkółki się nie wybieram...
Ma ktoś jakiś inny pomysł na donice?
Ogród Mirelli 21:25, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karolka pogodziłam już się z myślą, że jesiennych porządków w ogrodzie nie zdążę zrobić, ale wiesz jak mnie to denerwuje, bo ja z tych co lubią ład i porządek. Patrzę na ogród i mam nerwy, że tyle do zrobienia, a nie wyrabiam. Jeszcze ta zmiana czasu, szybko ciemno, dobija mnie ta sytuacja
Pomyślałam, że spiszę na straty kupione cebule, ale dziewczyny pocieszają, że jeszcze pogoda będzie przyzwoita na sadzenie
Wianki dziergam i to mi przynosi relaks. Prosty ścieg równo Takie teraz skończyłam

Te Mirelko też są bardzo ładne. Mają ciekawy kolor
Cebulki posadź, szkoda by ich było...
Dziś poszłam na godzinkę do ogrodu. Wygoniłam samą siebie i posadziłam te cebulki, co tak długo czekały...

Ogród Mirelli 21:18, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Krótka sesja zdjęciowa jesienna z rana

Mirelka, co to za cudny klon? Tez takiego chcę
Masz go kolejny rok? Czy on nie przemarza? Jaki duzy rośnie?
Sezon 2017 u Hanusi 21:17, 31 paź 2017

Do góry
Na jutrzejszy dzień i na najbliższy jesienny czas u ślubnego będzie leżała taka ozdoba.

A dom rozjaśni taki bukiet.
Ogród w budowie - nieustającej 21:04, 31 paź 2017

Do góry
Wiśnia nie była podpisana odmianą ale na pewno była ozdobna.
Te pogodowe derenie mnie zachwycają.

I na jutro. Warto robić samemu, koszt nie przekracza 20 zl

Ogród z wilkiem zamkn. 20:58, 31 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Fajne te piny .... te krawężniki mają 1m długości ,20 cm szerokości ....muszę pomierzyć cały ten kawałek ,żeby jakoś to fajnie wyszło ... .
Trawa niestety nie wytrzymuje 33kg psa a jak będą ścieżki ,to łatwiej ją nauczę ,gdzie może biegać
Najgorzej ,że tam też spad jest
Tu jeszcze raz fotki miejsca do zmian

Może jak to pomierzę ,to pomożesz mi rozrysować tą rabatę ? Nie mam takich zdolności
Na tych zdjęciach dolnych( pod skarpą z rodkami ) widać ile potrzebuję mniej więcej miejsca dla kosiarki ....

Już mi trochę lepiej ...ketonal działa ,ciekawe ,czy jutro wstanę ....a na cmentarz chcę jechać ...
Edit
Takie tez fajne

https://pl.pinterest.com/pin/205336064240098775/

Wiem o co chodzi, jak go się nie spieszy mogę go ładnie narysować w programie . Podaj tylko wymiary. Chcesz całkiem zlikwidować rabteawe z boku domu, rozumiem? Rzeczywiście szerokie krawężniki chyba lepsze gęsto ułoźone.
Ogrodowe przygody 20:36, 31 paź 2017

Do góry
Karolinek napisał(a)
Różane opowieści wciągają jak dobra powieść, pięknie opowiadasz ujeciami, inspirujesz Iwonko nie jedną ogrodniczkę☺ pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa. Teraz mam ogrodowy marazm nic mi się nie chce dziękuję za odwiedziny i czekam na zdjęcia u Ciebie
Ogrodowe przygody 20:33, 31 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)
Wypatrzyłam ze masz różę winchester cathedral - jak masz długo i jaki ma pokrój krzaka - chodzi za mną

pozdrawiam

Mam i nie jest to najładniejsza róża nawet specjalnie nie mam jej zdjęć w tym sezonie. Rośnie raczej luźno, kwiaty ma do teraz, ale nie ma efektu wow. Podoba mi się jej zapach jak krem nivea Jeśli teraz bym miała kupować z pewnością bym jej nie wybrała, jest wiele innych ładniejszych. Liście takie słabo zielone matowe. Kwitnienie miała spore in plus, że kwitnie jako pierwsza. Gdyby nie to że złapałam ją na wyprzedaży w LM za 15 zł nie skusiłabym się.

Co się stało kwiatom ... 20:27, 31 paź 2017

Do góry
Mirella napisał(a)

Mnie kręci się w głowie kiedy stoję na taborecie. Podziwiam i gratuluję odwagi.
Butki wyglądają na wygodne.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:26, 31 paź 2017

Do góry

Z ogródka na wsi 20:05, 31 paź 2017

Do góry
O coś takiego mi chodzi
Sezon 2017 u Hanusi 20:00, 31 paź 2017

Do góry
Nazwy jabłonki nie znam, szara reneta to nie jest. U córki w ogrodzie jest poniemiecka złota reneta. W lutym poproszę o zrazy. Teraz mogę najwyżej nasionkami, wiem tylko, że to zimowe jabłka i mogą długo poleżeć.
Tu moje pigwy z tego roku.
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:44, 31 paź 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Czyste złoto.
Za moim ogrodzeniem rośnie orzech, ale zdobi bardzo krótko, w przeciągu kilku dni robi się łysy.

Nie doczytałam ale mam nadzieję że problemy ze zdrowiem członków rodziny masz już za sobą.
Pozdrawiam cieplutko.
Sezon 2017 u Hanusi 19:41, 31 paź 2017

Do góry
No nie wiem jak po wichurach, bo nie byłam. Może w piątek będzie odpowiednia pogoda na moje wyjście. Jabłuszka są u sąsiadki, ale się ze mną dzieli. Pojechała na groby w poznańskie, i jak wróci zrywać będziemy. Ze 2 skrzynki duże jeszcze będzie do ogarnięcia. W moim ogrodzie tylko pigwa i pigwowiec, ale pigwę już zagospodarowałam, a pigwowcowe kwiatki zmarzły w maju. Obyło się bez nadmiaru.

Ogród z wilkiem zamkn. 19:35, 31 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)
Hejka, no juz myślałam że cos Ci się stało a tu rzeczywiście skoro Ketonal w akcji... Kuruj się i uważaj, zreszta Ty wiesz najlepiej.

Co do chodniczka na taczkę, tez będę na wiosnę taka robić w trawniku przy rabatach warzywnych. Piszesz, że z krawężników ale jakich, takich wąskich? bo nie mogę sobie wyobrazić. Z doświadczenia wiem, że niewygodne są przy taczce ścieżki z dużymi przerwami, lepiej z małymi płytami chodnikowymi, obsypanymi grysem, bądź w trawie. A najwygodniejsze to bez przerw.
Ja ciągle ,myślę z czego i jak zrobić taką ścieżkę. Jak wymyśle, dam znać...
Trochę pintowych inspiracji:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=path%20i%20grass&rs=typed&term_meta[]=path%7Ctyped&term_meta[]=i%7Ctyped&term_meta[]=grass%7Ctyped

Fajne te piny .... te krawężniki mają 1m długości ,20 cm szerokości ....muszę pomierzyć cały ten kawałek ,żeby jakoś to fajnie wyszło ... .
Trawa niestety nie wytrzymuje 33kg psa a jak będą ścieżki ,to łatwiej ją nauczę ,gdzie może biegać
Najgorzej ,że tam też spad jest
Tu jeszcze raz fotki miejsca do zmian

Może jak to pomierzę ,to pomożesz mi rozrysować tą rabatę ? Nie mam takich zdolności
Na tych zdjęciach dolnych( pod skarpą z rodkami ) widać ile potrzebuję mniej więcej miejsca dla kosiarki ....

Już mi trochę lepiej ...ketonal działa ,ciekawe ,czy jutro wstanę ....a na cmentarz chcę jechać ...
Edit
Takie tez fajne

https://pl.pinterest.com/pin/205336064240098775/
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:26, 31 paź 2017

Do góry
Kasia i właśnie ma się puszyć i świecić kolorkiem na tle czerwonego buczka i śliwy wiśniowej a jednocześnie przesłaniać wejście do altany

Memory

Ogród z wilkiem zamkn. 19:23, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ty u mnie, a ja u Ciebie
Tam gdzie trawa to czy chcesz zakryć ten płot?

Tą trawę chcę zlikwidować i przez całość od przedogródka do skalniaka chcę zrobić rabatę żwirową ,tylko ,że muszę zrobic w niej ścieżkę do przejazdu kosiarką ..(.. zastanawiam się nad krawężnikami na płasko ....o coś takiego ...zdjęcie z neta
[zmoderowane]
A przy płocie chcę pociągnąć cisy ( widać na fotce ,gdzie sie kończą ? ) plus ewentualnie jakieś trawy ,....

Vanilki ,jeżówki do przesadzenia ? Chyba ....
...do wiosny może jakoś sensownie to wymyślę .....z Pomocą
Nie wiem czy jasno to opisałam ...postaram sie to rozrysować i pomierzyć ...
Tu trochę od przodu widać

Sezon 2017 u Hanusi 18:54, 31 paź 2017

Do góry
Kasiu, moje fotki Twoim do pięt nie dorastają, ale dla mnie są pamiątką sezonu.
Zimą będę się nasładzać nimi i u siebie, i u Ciebie Twoimi.

Ogród Mirelli 18:50, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tak wyglądają obecnie białe rozchodniki odmiany Stardust

Mnie osobiście w tym połączeniu z trawami sie podobają to zdjęcie mi sie bardzo podoba takie jakby pieprzem oblepione
Zresztą cała jesienna sesja super
Ps. Nadal podziwiam wianki i coraz większą mam ochotę spróbować je robić
Ogród Mirelli 18:43, 31 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Alez piekna fotka Cala jesien masz cudna ale ta fotka...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies