Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 15:02, 27 lut 2018

Danusia prosiła, żeby nie reklamować firm, więc napisałam Ci wiadomość.
mrokasia 15:13, 27 lut 2018

makadamia napisał(a)

Pogodzić się z niewygodą, czy się nie certolić i zrobić te jedne otwierane do wewnątrz?

Ja zawsze dążę do tego by estetyka była funkcjonalna i raczej rezygnuję z rozwiązań, w których tej funkcjonalności brakuje. Ostatecznie w domu się mieszka i ma być wygodnie a nie tylko ładnie .

A u Ciebie zainstalowanie tych drzwi jako otwieranych na zewnątrz dodatkowo wydaje się być mało bezpiecznym rozwiązaniem - łatwo byłoby chyba uderzyć z impetem w przechodzącą osobę .
makadamia 15:20, 27 lut 2018

Czyli zainstalować do wewnątrz i się nie przejmować
I ja się do tego skłaniam
mrokasia 15:37, 27 lut 2018

makadamia napisał(a)
Czyli zainstalować do wewnątrz i się nie przejmować
I ja się do tego skłaniam

Ostatecznie normą jest, że drzwi do łazienki otwierane są na zewnątrz a drzwi do pokoi otwierają się do wewnątrz i raczej nikt z tym nie wojuje, nawet jak wszystkie te drzwi są w jednym przedpokoju .
15:40, 27 lut 2018
makadamia napisał(a)

Mi ta podłoga zupełnie nie pasuje do sufitu, więc na pewno zdecydowałabym się ujednolicić, albo sufit albo podłoga, ale skoro podłoga solidna i najładniejsza, to zdjęłabym sufit i wygładziła, dałabym do niej jasne ściany i fajne mebelki
Wiolka5_7 16:22, 27 lut 2018

Moim zdaniem za duzo tego drewna... zostawiłabym tylko na podłodze...ale ja to lubie minimalizm ty musisz zdecydowac powodzenia
Magleska 16:51, 27 lut 2018

podłoga mi się podoba bardzo ale sufit bym zrobiła jednak biały ,zwykły ,bez tych paneli .....ale to oczywiście Twój dom i Twój wybór pytasz o zdanie ,więc swoje wyraziłam
Izabela36 17:14, 27 lut 2018

Jeżeli chodzi o drzwi na strych - sa tzw. drzwi wewnetrzne ukryte - sa w takim samym kolorze jak ściana, badz faktura sciany. Są na równi ze ścianą, przez co ich nie widac.
Jeżeli chodzi o drzwi do pokoju - albo otwierane do środka, albo przesuwne na szynie, gdzie od srodka moga byc pomalowane farba, po której mogą malować dzieci ( czarna albo biała).
Sufit i podłoga ...hmmm. podłoga jest mocno wzorzysta, wiec dodatki musza być spokojne, mało wzorzyste . Boazerie bym zdjęła z sufitu.
Ściany - jest taka fajna rzecz o nazwie stiuk - ja mam u siebie na kominku i na słupie koło schodów. Ciągle umazane od małych rączek w czekoladzie. Biorę mokra szmatke, husteczke - wycieram bez problemu.
Izabela36 17:15, 27 lut 2018

A co tam ma wogóle byc?
makadamia 18:25, 27 lut 2018

Na początek przepraszam za swój wpis do MartyKozak - dopiero jak wyszłam na świeże powietrze to zajarzyłam, że komuś, kto ma beton/szare ściany/szewron, może się zrobić przykro. Nie miałam nic złego na myśli i mnie samej te rzeczy też się podobają. Tylko nie u mnie

A teraz po kolei:

Mrokasiu - no właśnie!

Moniko, Wiolu - podłogi na tej antresoli mi żal, bo dobrej jakości i ładna, choć niemodna. Ale podłoga w pokojach koniecznie do wymiany (w jednym pokoju panele, w drugim też mozaika, ale malowana na biało i brzydka, a w obydwóch położone są na jakiejś płycie i są progi). No i chciałabym jednolicie. Także tutaj decyzja będzie podjęta jak wejdzie ekipa i zacznie demolkę.

Magda - pytałam i za odpowiedź dziękuję

Izabela - napisz coś więcej o tym stiuku, pokaż (może być na priwa); kojarzy mi się tylko z pałacami

Na górze mają być dwa pokoje chłopaków, łazienka z pralką i taka garderobo/suszarnio/prasowalnia. Na antresoli będzie miejsce na siłownię i rozkładanie klocków, torów kolejowych i planszówek. Teraz robią to na dole (bo na dole mają sypialnie) i strasznie mnie to wkurza.