Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 18:46, 29 paź 2017

Do góry
Przy takiej ilości zdjęć to ciężki kawałek.. ale proszę.

Migawki z ogródka 18:42, 29 paź 2017

Do góry
Teraz lepiej?

Zrobiłam wyraźniejsze linie obecnych rabat
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:38, 29 paź 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Powtarzam to samo za Sylwią,,,marnujesz się...
Nie przesadzajcie dziewczyny, tu na forum wiele osób ogląda moje wypociny, a jeśli ktoś napisze coś miłego bardzo mnie to cieszy.

Właśnie zmieniłam dekoracje na komodach.

Moja działka na Dębowym Lesie 18:36, 29 paź 2017

Do góry
kerii napisał(a)

Ach ci sprzedawcy czyhający na każdym kroku z roślinkami w dobrej cenie Ja sobie chwilowo odpuściłam okazję bo ostatni okazjonalny zakup w dobrej cenie do dzisiaj w doniczce stoi i nie wiem gdzie go posadzić

Ta hortensja dębolistna jest piękna chyba się na nią skuszę, tylko gdzie ja ją posadzę ? Marcinki u Ciebie jeszcze ładne, ja moje dzisiaj powycinałam bardziej straszyły niż zdobiły niestety.
Koniec sezony już prawie się dokonał, na drzewach coraz mniej liści a i na rabatach najwytrwalsze niedobitki czekają na pierwsze przymrozki. Można powiedzieć że kolejny ogrodowy rok za nami szkoda ale cóż, takie prawo przyrody.

Oj czasami, to jest dobrze,że są tacy n a rynku nawet i tam, każdy na swoje życie chce zarobić bo kupisz taniej i już masz.
Czasami się zastanawiałam,jak to jest trudno dla nich praca.także wolę coś kuć u u nich też.
A tak ważysz, zastanawiasz się in planujesz co ci potrzeba.A takcie okażą są poza ramą.Muszą już gdzie pasować, bo już kupiłaś.I takie są najlepsze te dosadzenia.A lilie wszędzie pasują
Chociaż ja też mam taki bluszczyk kupiony na wiosnę. był w dekoracjach tarasowych.Teraz nie wiem co z nim zrobić.Bo jest to ponoć z tych zimujących, a ja ciągle nie mam pomysłu co z nim zrobić .
A był kupiony na wionę za okazyjną cenę.Pierwszy raz mam taki dylemat

Hortensja dębolistna jest cudna.Warto.naprawdę warto zaprosić ją do swojego ogrodu .A jak już masz roślinę top wiem z własnego doświadczenia,że miejsce zawsze się znajdzie
Marcinki u mnie w różnym stadium .Inne idą spać inne jeszcze mają się dobrze.
ten koniec sezonu, to zawsze jest smutny, jak dla mnie bynajmniej.
Ale masz rację takie jest prawo przyrody, coś się kończy, czas odpoczynku ( trochę długi u nas ( i znowu mamy piękną wionę.
a teraz czas regeneracji i dla roślin dla nas.

Cytrusy w domu 18:30, 29 paź 2017

Do góry
Dziękuję. Będę zapylała pędzelkiem. Twojej kwitnącej i owocującej kolekcji można pozazdrościć. Szczególnie dekoracyjnie prezentuje się kumkwat.
Zamieszczam jeszcze zdjęcie mojej pomarańczki.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:27, 29 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dortka ja to będę zawsze powtarzać , że Ty się marnujesz w tej robocie, powinnaś na poważnie florystyką się zajmować, byłabyś jedną z najlepszych Cudne dekoracje, u nikogo nie ma tak wysmakowanych jak Twoje. Ogród wysmakowany jesienią, śliczny
Dziękuję za miłe słowa Sylwio ja nie nie chodzę do pracy już ponad rok, ale obraca się na lepsze. Jak to żartem się mówi jestem młodsza o ponad 10 kg jak widziałyśmy się ostatnio. Moje ostatnie zainteresowania poszły w kierunku wypieków piernikowych. Oto moja pierwsza w życiu piernikowa chatka. Mój wnuczek jak ją zobacaył to pierwsze pytanie było, czy ona jest prawdziwa i czy może ją ugryść. Zrobię całą osadę. Pachnie pięknie i bardzo dobra w smaku.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:20, 29 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
W miskantach białe kwiatki to zawilce coś innego?
Ślicznie masz, jak zawsze jestem zachwycona

Merci beaucoup
Tak to białe w ML to zawilce jesienne Honorine Jobert i Whirlwind
Ogródkowe perypetie:) 18:12, 29 paź 2017

Do góry
Wieje, leje.. to porządek w zdjęciach się robi i co.. i proszę zdjęcie z cudownego ogrodu Malej Mi... i tekst mojego Ema.."Maja w ogrodzie" Jest podobieństwo w hortensji nie? Bo Maja ładniejsza

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:08, 29 paź 2017

Do góry
Po południu na niebie pojawiły się granatowe chmury. Światło było niesamowite. Pięknie świeciły resztki oliwnikowych listków.Zdjęcia robione przez szybę.

Po chwili zagrzmiało, pojawiły się błyskawice, z nieba leciał deszcz, grad i śnieg.
Jak to dobrze, że nie trzeba nigdzie wychodzić.
Ogród, mydło i powidło. 18:06, 29 paź 2017

Do góry
Przepraszam, że z opóźnieniem ale cierpie na totalny brak czasu - niestety z czytaniem też mam mega zaległości ale może powolutku ponadrabiam

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia z tawułami o róznych porach roku, zachwycajace. Pozdrówka.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie tawuły podskoczyły

Dzięki dziewczyny, pozdrawiam

AgataP napisał(a)

Tak, tak... posadzę go i ja tak tak... normalnie jakbym Grzegorza C śpiewała
Piękny i będę polowała by go strzelić gdzieś w szkółce

Trzymam kciuki za udane polowanie

mirkaka napisał(a)

A ja się ich pozbywam, bo jako pierwsze łapią u mnie mączniaka

Mirko to mnie kompletnie zaskoczyłaś - u mnie to jedne z najzdrowszych roślin, poza przycinaniem niczego nie muszę przy nich robić . Posadziłam je na bardzo dla mnie kłopotliwej rabacie i jak narazie sprawdzają się znakomicie.

Kasiu wieki u ciebie nie byłam ale już nadrabiam i postaram się jakoś nie zostawia w tyle na O
Pozdrawiam
Beatko u mnie niewiele się dzieje, też brak czasu , widziałam już Twoje piękne foty ale głównie na telefonie oglądam, jak dam radę to się wieczorkiem jeszcze zamelduje.
Kilka fotek z jesiennego ogrodu - już nieaktualne - aktualnych nie mam.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:04, 29 paź 2017

Do góry
Wczoraj wykorzystałam bezdeszczowe popołudnie i wycięłam 2/3 żywopłotu. Zmieliłam gałęzie w rozdrabniaczu. Do wykopania zostały mi karpy. Przejaśniało mocno.

Dzisiaj pogoda była bardzo dynamiczna. Tak niskiego ciśnienia już dawno na barometr nie pokazywał. Chwilami zza chmur wychodziło słońce. Mocno wiało.

Migawki z ogródka 18:00, 29 paź 2017

Do góry
Zmienić układ i przy okazji powiększyć. Główna pod domem bez zmian, prawie jej nie widać na szkicu po prawej, wzdłuż płotu (na górze) bez zmian - prawie, bo podłączę z nią dwie boczne. Długa po lewej będzie poszerzona o ścieżkę, a nowa ścieżka będzie wykrojona z rabat bukszpanowych po środku. One się zmienią kształtem i wielkością.
Stary kształt (znaczy obecny) jest zaznaczony długopisem. Nowa ścieżka na zielono pełne wypełnienie Będzie duża rabata o kształcie odwróconego U i w środku między jej długimi bokami będzie mniejsza prostokątna.

Oddaję na ścieżkę dwa kawałki rabaty, ale dużo starych ścieżek zabieram na grządki do przesadzenia będzie ok 10 krzaków róż.
Ogród z uśmiechem 17:50, 29 paź 2017

Do góry
Grujecznik niedawno wyglądał tak

teraz tak

Smutne liście krzewuszek i hortensji

Ogród z uśmiechem 17:42, 29 paź 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 17:39, 29 paź 2017

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia już tak fajnie nie wyglądają.

Sezon 2017 u Hanusi 17:36, 29 paź 2017

Do góry
Kochani, melduję, że u mnie dalej wieje, ale już prawie bez deszczu. U Was też się polepszy, bo chmury pędzą z zawrotną prędkością na wschód.

Ogród z uśmiechem 17:35, 29 paź 2017

Do góry
I jeszcze powojniki

Żywopłot strzyżony liściasty 17:33, 29 paź 2017

Do góry
Proszę o pomoc w sprawie moich czteroletnich pęcherznic kalinolistnych. Tak wygladają obecnie, mają zasuszone liście, gałązki łamią się w palcach, wyglądają na suche w środku.

wg mnie ktoś je czymś potraktował, sAsiadka odgrażała się, że je zetnie, bo zasłaniają jej widok... na ulicę.
Czy może być jakaś inna przyczyna? Za mało wody? pewnie nie, bo ciągle pada.
Ogród z uśmiechem 17:32, 29 paź 2017

Do góry
I takie tam, ale wlaśnie znowu nie mam prądu więc nie wiem, czy i ile posiedzę przy kompie

Derenia kousa planowałam przesadzić ale nie wiem czy jeszcze mogę? Jaki on ma system korzeniowy? Rosnie tu trzeci rok.

Ogrodowe kreacje 17:25, 29 paź 2017

Do góry

Miłego oglądania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies