Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

zawitka 09:35, 23 lut 2018

Ale dziś mam szczęście gdzie nie zajrzę to na róże wpadnę .Oj prześladują mnie one .Ale przyznam że masz je piękne ----

Gar kompotu leczniczego tyż sobie nagotują
tulucy 17:43, 23 lut 2018

Wrzucam rdesty
W Fairy

W prawym górnym rogu

Pink Elephant
tulucy 17:55, 23 lut 2018

Rok temu 6 sadzonek

Lewy górny róg

Iwk4 07:50, 25 lut 2018

Które pomidorki ci się rok temu sprawdziły?
Jak kaszel?
Kasya 17:00, 25 lut 2018

U ciebie tez tak malutko śniegu ??
tulucy 23:14, 25 lut 2018

Dziś była jak zwykle mocno zajęta niedziela. Najpierw wizyta u rodziny wyjazdowa mocno, a po powrocie jeszcze szybko pranie, prasowanie...
Na koniec gimnastyka - szykuję się do sezonu, trzeba kondycji nabrać i zrzucić to, co przeszkadza się schylać

Iwonko kaszel mam jak... Koszmarny nadal, mieszany, męczący czasem bardzo jeszcze. Nawet myślałam, żeby iść na kontrolę, ale nie chcę się pchać w te wirusy w poczekalni...
Z pomidorków najlepiej i najdłużej owocowały koktajlowe żółty - Cytrynek groniasty i "czarny" Black Cherry. Pozostałe ciężko zniosły majowe mrozy (już były w tunelu) i mało wydajne były. A z koktajlowych zbierałam jeszcze w październiku. Inna rzecz, że w szczycie sezonu wyjechaliśmy na wakacje, więc najlepiej znał moje pomidory sąsiad, który był ugadany do opieki nad ogrodem.

Kasiu tak, mało, słonko jeszcze dodatkowo rozpuszcza, wczoraj było więcej po samych opadach. Ale i tak nie jest źle. Dziś w okolicach Łowicza gołe pola, zero śniegu.

Przywiozłam dziś od rodziny dwa wiadra po 10l mieszanki ziaren zbóż (owies, jęczmień itd) i jeszcze pół worka pszenicy. Bo moje zapasy zaczęły się mocno kurczyć. A myślałam, że do lata je skarmię... Jeszcze tylko słonecznika dokupię...
anabuko1 02:51, 26 lut 2018

Rdestu nie mam.
Ale nie wszystko trzeba mieć.
Rozyczka tam ładna widziałam.
I spore kępy konwalnika. Dobrze Ci rośnie ?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia, bo czytam ,że chorujesz i kaszel cię męczy.
mrokasia 07:55, 26 lut 2018

U mnie też zimno, trochę śniegu spadło, ale większość stopniała w słonku i teraz rabaty gołe... trudno, będzie co ma być.
Kuszą mnie pomidorki koktajlowe. Da radę jeden krzaczek w donicy na tarasie? Kupiłabym już gotowy krzaczek.
Kasia_CS 08:42, 26 lut 2018

mrokasia napisał(a)

Kuszą mnie pomidorki koktajlowe. Da radę jeden krzaczek w donicy na tarasie? Kupiłabym już gotowy krzaczek.

Bez problemu da radę Ja miałam 2 krzaczki od mamy w donicach, słabo dość o nie dbałam, ale cały czas jakieś pomidorki były
mrokasia 12:08, 26 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)

Bez problemu da radę Ja miałam 2 krzaczki od mamy w donicach, słabo dość o nie dbałam, ale cały czas jakieś pomidorki były

Oooo, bardzo Ci dziękuję za tę informację .
Ja w ogóle zastanawiam się czy w tym roku nie pójść na tarasie w jadalne - pomidorek koktajlowy, truskawki, poziomki i zioła .