Mazanie nie chcialam zasmiecac watku o cisach i pytam tutaj skoro tam brakowalo fosforu a tu dla odmiany igly i liscie robia sie zolte to czego brakuje.
Chodzi o suchodrzew chinski caly krzak powinien byc jednolicie zielony a czesc galazek liscie ma zolte jakby wyblakly.
Podobna sytuacje mam z sosnami variella rosna trzy jedna ciemnozielone igly druga pol na pol a trzecia tak przebarwiona ze wyglada jakby jakas inna zolta odmiana byla.
Pomozesz?
oki zrobie Moniu tylko,ze tu chyba nie bardzo można pokombinować z czymś innym,bo z boku trawiasta jest o taki efekt chciałabym osiągnąc http://majawogrodzie.tvn.pl/2,zdjecia,230,Ogrod-nowoczesny-z-trawami-i-zielonym-dachem-odc-515,odcinek.html
z tymże ja dosadziłam perukowca ,bo lubię bordowe liście ogrodzie,no i żeby nie było jednolicie i cos się działo o kazdej porze sa juki(ale moge je wykopac )i perovskja oraz lawendy (tez do przesadzenia) dlatego raczej wszelkie kulkowiska odpadają ...skłaniałabym się ku temu by dalej pociągnać trawy i jakiś akcent bordowy? przyszedł mi do głowy taki pomysł ,głupi? chcę by tu falowało
a czym wtedy zasłonić się na wprost? chciałam żywopłot jakiś niski oddzielający warzywnik i coś wyższego by się przydało ale takiego bardziej ażurowego
Aniu Koza świetna
Dokładnie taką samą braliśmy pod uwagę do swojego domu. Ale kominek wygrał .
Używamy go sporadycznie, głównie w święta. W pierwszym wspólnym domu mieliśmy kozę zabudowaną jak kominek i nie wyobrażałam sobie, żeby w tym domu było inaczej.
W tamtym roku była taka śnieżyca, że przez kilka godzin nie było prądu (a wiadomo, że centralne na prąd). Dzięki kominkowi przetrwałam
A co do głowy to witaj w klubie. Zresztą w ogóle dzień jest jakiś taki...ciężki.
Witajcie,
Prosze wszystkich doswiadczonych o diagnoze czy moim cisom cos dolega czy to efekt zmiany temperatury ale objawy wystapily ponad miesiac temu stad podejrzenie ze to jednak choroba.
Metrowe cisy wsadzone tej wiosny wszystkie przyjete super przyrosty, przyciete delikatnie nie pamietam albo w czerwcu albo w sierpniu zaczely brazowiec ale nie wszystkie. Po rozchyleniu srodek zielony aczkolwiek najgorsze robia sie prawie cale brazowe .
Starsze dwuletnie cisy posadzone 20 m dalej nie sa brazowe.
Zobaczcie
Tulipany posadzone, ciekawa jestem jak to będzie wyglądało.
Coś jeszcze chciałam posadzić pod te trzy stożki, cos ścielącego się, myślałam o runiance. Tylko czy runianka może mieć troche słońca?
Ma ktoś dobre przepisy na przetwory z pigwowca? - zostałam obdarowana i planuję nalewkę i jakąś konfiturę, ale nigdy nie robiłam, szukam w necie - może ktoś ma coś sprawdzonego, wartego polecenia?
Dobrze mieć potrzebny sprzęt i operatora pod ręką .
Mam pytanie jak kładliście płyty na ścieżkę? Na podsypce czy bezpośrednio na ziemi? Pytam bo szkoły są różne...