Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 15:34, 27 paź 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Kalina tak ma . Na zimę tworzy pąki które otwierają się dopiero wiosną.

Jolu ...dziękuję,myślałam,że to jesienne pączkowanie nie wyda kwiatów wiosną.

You and Me...wybarwia się...

W cieniu - zacieniona 15:31, 27 paź 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Bogusiu nie obiecuje ze przeczytałam wszystko choc chciałabym ale obiecuje ze zapoznam się z Twoim ogrodem. Daj mi trochę czasu

Miło Cię widzieć...zapraszam.
Sezon 2017 u Hanusi 15:15, 27 paź 2017

Do góry
U nas leje i wieje, i liśćmi zamiata,
dobrze, że na solidnym betonie stoi moja chata!

Dziękuję za odwiedziny. Kwiatek dla Was!

Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:12, 27 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Te łany rozchodnikowo-rozplenicowe przepiękne
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:10, 27 paź 2017

Do góry
Kasiu zobacz jaka różnica poziomów:

Typografia ogrodu 15:10, 27 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
miałam pokaząc ławki. i choć SS już bez liści to musicie je sobie wyobrazić w tle
nogi zespawane, pomalowane, zabetonowane dlatego to troche trwała. stojaki oczywiście takie jak przy korycie.
druga ławka jeszcze w nieładzie bo krawężnik przed nią dojdzie i teren bedzie podwyzszony dlatego taka wysoka się zdaje.
ławki stanęły na końcach biegów ścieżek tak by te dokąś prowadziły

Aż wypada zacytować takie cudne te ławeczki
Na zielonej... trawce :) 15:04, 27 paź 2017

Do góry
Moje malowane dynie

Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:04, 27 paź 2017

Do góry
Mazanie nie chcialam zasmiecac watku o cisach i pytam tutaj skoro tam brakowalo fosforu a tu dla odmiany igly i liscie robia sie zolte to czego brakuje.
Chodzi o suchodrzew chinski caly krzak powinien byc jednolicie zielony a czesc galazek liscie ma zolte jakby wyblakly.
Podobna sytuacje mam z sosnami variella rosna trzy jedna ciemnozielone igly druga pol na pol a trzecia tak przebarwiona ze wyglada jakby jakas inna zolta odmiana byla.
Pomozesz?
"Póki życie trwa..." 14:58, 27 paź 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Beatko zrób fotę chociaż telefonem w panoramie, poziome zdjęcie nie pionowe, więcej będzie widać i łatwiej mi będzie też pokombinować z całością, zrobić jakiś szkic czy coś

oki zrobie Moniu tylko,ze tu chyba nie bardzo można pokombinować z czymś innym,bo z boku trawiasta jest o taki efekt chciałabym osiągnąc http://majawogrodzie.tvn.pl/2,zdjecia,230,Ogrod-nowoczesny-z-trawami-i-zielonym-dachem-odc-515,odcinek.html
z tymże ja dosadziłam perukowca ,bo lubię bordowe liście ogrodzie,no i żeby nie było jednolicie i cos się działo o kazdej porze sa juki(ale moge je wykopac )i perovskja oraz lawendy (tez do przesadzenia) dlatego raczej wszelkie kulkowiska odpadają ...skłaniałabym się ku temu by dalej pociągnać trawy i jakiś akcent bordowy? przyszedł mi do głowy taki pomysł ,głupi? chcę by tu falowało
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 27 paź 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Fajne brzuzki To teraz wielkie sadzenie Jak je końcu posadzisz na prosto?Ja bym sadziła na prosto po lewej stronie jak na projekcie

czyli tu gdzie różowe kropki ?

a czym wtedy zasłonić się na wprost? chciałam żywopłot jakiś niski oddzielający warzywnik i coś wyższego by się przydało ale takiego bardziej ażurowego
"Póki życie trwa..." 14:29, 27 paź 2017
Do góry
benia9185 napisał(a)
Monia na tą chwilę tylko takie kadry posiadam i jak teraz tak patrzę to chyba kulasy jakiekolwiek średnio mi tu pasują,mam wrażenie ,ze ten czerwony perukowiec tu dominuje i pasowałoby nawiązac do niego coś ? no zgłupiałam juz im więcej kombinuje tym nic już nie wiem

Już na moje oko widzę, że brakuje mi wyższych form na tle ściany w większej ilości niż 1 , ja bym to całkiem przerobiła.
Malutki pod lasem 14:27, 27 paź 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Moja koza

Aniu Koza świetna
Dokładnie taką samą braliśmy pod uwagę do swojego domu. Ale kominek wygrał .
Używamy go sporadycznie, głównie w święta. W pierwszym wspólnym domu mieliśmy kozę zabudowaną jak kominek i nie wyobrażałam sobie, żeby w tym domu było inaczej.
W tamtym roku była taka śnieżyca, że przez kilka godzin nie było prądu (a wiadomo, że centralne na prąd). Dzięki kominkowi przetrwałam

A co do głowy to witaj w klubie. Zresztą w ogóle dzień jest jakiś taki...ciężki.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:00, 27 paź 2017

Do góry
Strona prawa

Róże na froncie czerpni

I lewy bok-tu pewnie będzie najciaśniej, choć na żywo wydaje się być więcej miejsca.. a może tylko się wydaje
Cis - Taxus 13:33, 27 paź 2017

Do góry
Witajcie,
Prosze wszystkich doswiadczonych o diagnoze czy moim cisom cos dolega czy to efekt zmiany temperatury ale objawy wystapily ponad miesiac temu stad podejrzenie ze to jednak choroba.
Metrowe cisy wsadzone tej wiosny wszystkie przyjete super przyrosty, przyciete delikatnie nie pamietam albo w czerwcu albo w sierpniu zaczely brazowiec ale nie wszystkie. Po rozchyleniu srodek zielony aczkolwiek najgorsze robia sie prawie cale brazowe .
Starsze dwuletnie cisy posadzone 20 m dalej nie sa brazowe.
Zobaczcie

Tu ma być ogród :) 13:28, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach te brzozy za mało mam miejsca a obrazki kuszą.
Lawendowy zawrót głowy 12:17, 27 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U kręciła wianek z milorzeba juz wisi ale no zdjęcie tylko takie udanego weekendu

Piękny<3 Na jakim podkładzie robiłaś?
Słoneczny Ogród 11:58, 27 paź 2017

Do góry
Tulipany posadzone, ciekawa jestem jak to będzie wyglądało.
Coś jeszcze chciałam posadzić pod te trzy stożki, cos ścielącego się, myślałam o runiance. Tylko czy runianka może mieć troche słońca?

Lawendowy zawrót głowy 11:46, 27 paź 2017

Do góry
U kręciła wianek z milorzeba juz wisi ale no zdjęcie tylko takie udanego weekendu

Tu ma być ogród :) 11:42, 27 paź 2017

Do góry
Ma ktoś dobre przepisy na przetwory z pigwowca? - zostałam obdarowana i planuję nalewkę i jakąś konfiturę, ale nigdy nie robiłam, szukam w necie - może ktoś ma coś sprawdzonego, wartego polecenia?

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:34, 27 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Jesień u mnie już w pełni. Wiśnie Umbry pogubiły już liście, graby zżołkły. Hakone też już brązowa chyba przez te zimne wiatry bo przymrozków u mnie jeszcze nie było.

Piękna ta Twoja jesień

Dobrze mieć potrzebny sprzęt i operatora pod ręką .
Mam pytanie jak kładliście płyty na ścieżkę? Na podsypce czy bezpośrednio na ziemi? Pytam bo szkoły są różne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies