Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:26, 24 wrz 2017

Do góry
Munstead Wood i Pride&Predjudice

Charming Piano:

Tineke
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:23, 24 wrz 2017

Do góry
Trochę różyczek jeszcze widać:

The Prince

The Dark Lady

Tradescant

Ascot

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:50, 23 wrz 2017

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:50, 23 wrz 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:48, 23 wrz 2017

Do góry
Przyszły zamówione roślinki. Ładnie zapakowane, niestety z jednej wylazł młody turkuć, zdążyłam go dopaść. Ziemię wytrzepałam z tej rośliny. Na szczęście nie miał z sobą towarzystwa. Clematisy ładne, trawy trochę małe jak za 20 zł za sztukę.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:48, 23 wrz 2017

Do góry
Ciągle pada...
Kiedy w końcu wyjdzie słoneczko?

Ukojenie 23:40, 23 wrz 2017

Do góry
Dla Ani z Malutkiego
Moje szalenstwo paznokciowe

Nie dosc ze krotkie to jeszcze bezbarwne...

Dobranoc, czas konczyc sobotnia harowke
Co się stało kwiatom ... 23:30, 23 wrz 2017

Do góry
Mariola, ściskam mocno za rady ogrodowe,bardzo się cieszę że poświęciłaś chwilę żeby do mnie przyjść wirtualnie , Twoje cenne wskazówki zapiszę i zastosuję bo ten szafir urzekł mnie na maksa i chcę go mieć w ogrodzie.
serce ..dla Ciebie.
Co się stało kwiatom ... 23:05, 23 wrz 2017

Do góry
Ewa, za barierką jest przepaść.. powiem tak...ostro piździło..

Pod bosymi stopami 23:01, 23 wrz 2017

Do góry
Przedstawiam Wam najgorzej na świecie wykonany zarys planu ogrodu Nadal jestem chora i zdecydowanie nie jest to dla mnie najlepszy czas na ogarnianie programów graficznych
Mocno zastanawiam się nad tą moją wizją drzewkową...że chyba jednak za dużo. Zaznaczyłam na planie trzy jabłonie, chciałabym żeby to były duże drzewa. I w miejscu sadu rozważam zrobienie warzywnika jednak. Nie za blisko drogi? Mieszkamy na końcu wsi i ruch tu niewielki ale zawsze...
Czy na ścianie północnej mogę posadzić morelę i brzoskwinię plus ewentualnie jakieś porzeczki na pniu? Truskawki tam zostaną, nie mam na nie póki co innego miejsca.
Plac zabaw na planie zredukowany do minimum, prawda jest taka że dzieci i tak korzystają z niego niewiele. Wolą towarzyszyć nam w pracach na zewnątrz, stety niestety Dwie huśtawki, trampolina na trawniku, lina do chodzenia i domek między jabłoniami to chyba byłoby optimum. Po głębokim zastanowieniu postanowiłam nie rozkręcać się ze ścianami wspinaczkowymi i innymi cudami. Zresztą : zanim wykonamy plan dzieci znów urosną i potrzeby się zmienią.
Te żółte maziaje to rabaty ozdobne.
Czerwone pod płotem to maliny.
Rezygnuję z wiśni, czereśni, chyba z gruszy. Śliwę bym jednak chciała.
Muszę pomyśleć gdzie dosadzić borówek.
Aż wstyd pokazać te moje bohomazy :/ Zasłaniam oczy i wstawiam Jeśli to co zrobiłam ma jakiś sens według Was to zrobię nowy rysunek. Jak się będę lepiej czuła

Kwiaty we włosach 22:58, 23 wrz 2017

Do góry
Patrycja- bingo.Zetnę je po niedzieli, zostawiłam bo też mają te przekwitłe kwiatostany swój urok.

Sylwia ten murek ma już tyle lat i nie znudził mi się jeszcze,co najwyżej rośliny można zmieniać.

Jeszcze rabaty z innych miejsc

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:45, 23 wrz 2017

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:40, 23 wrz 2017

Do góry
Marga nie da sie wszystkiego przeczytac, ja tez ostatnio zaleglosci mam, gdzieniegdzie zagladam ale z pisaniem juz gorzej.

My jeszcze w Dolnej Saksonii, caly dzien pelen owiec i owczych tematow ale wlasciciele posesji na ktorej odbywa sie spotkanie maja przepiekny ogrod a wlasciwie dwa. Jeden nalezacy do corek ogrod egzotyczny i do rodziow ogrod kwiatowy, tajemniczy, fuksjowy
Nie wysluchalam wykladu o chorobach owiec i za to zrobilam z 1000 fotek

dzis kilka reszta jutro rano moze a calkiem reszta po powrocie

Wzgórze chaosu 22:39, 23 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)

Magnolie przycinam zaraz po przekwitnięciu. Zdążą dużo przyrosnąć i wytworzyć zaczątki wiosennych kwiatów.

Brzozy posadziłam dosłownie sekundy przed obecnymi, rekordowymi opadami w małopolsce. Pod wieczór deszcz ustał i zrobiłam zdjęcia, niestety za ciemno już było i słabo wyszły. Posadziłam w odległości 90 cm od żywopłotu. Pomiędzy każdą brzozą jest 190 cm. Inne wymiary nie wchodziły w grę. Wokół mam wszystko obsadzone. Mogłam może wsadzić dwie, ale marzyłam o trzech. To prezent na moje przyszłe styczniowe urodziny W sumie to mąż powinien je wsadzić, ale jak już wspomniałam wcześniej, uwielbiam kopać w ziemi i to był dodatkowy bonus z prezentu
Brzozy mają prawie dwumetrowy goły pień, dosyć gruby - dla porównania mój kalosz i gęste korony. Są idealnie proste, ale po tych ulewach nieco się przekrzywiły. Muszę zamontować podpory. Kora ślicznie się bieli, chociaż na dole są brudne od gliny. Teraz dumam czy zostawić te jukki i co ewentualnie posadzić obok.

Iwonko dziękuję bardzo za odpowiedź
Piękne te brzozy I takie już okazałe! Moja w porównaniu z Twoimi to szczypiorek ma jeszcze oliwkową korę i cieniutki pień. Mam nadzieję, ze kora zbieleje. Ja również będę musiała posadzić pozostałe dwie szt. w odległości ok 2m od siebie. Ja z kolei posadziłam brzozę jak zostałam babcią z postanowieniem posadzenia kolejnych przy narodzinach następnych wnucząt. Ale....w związku z tym, że narazie nie ma widoku na następne , a ta jedna tak smutno wygląda postanowiłam dosadzić jej towarzystwo.
Iwonko kupowałaś stacjonarnie drzewka? Drogie były?
Co się stało kwiatom ... 22:21, 23 wrz 2017

Do góry
Mirella napisał(a)

miejsce szczególne w Tatrach , podniebna toaleta o całkowicie przeszklonej ścianie frontowej,zapewniającej wspaniały widok na Grań Baszt.

Nawet przy ostrej jelitówce tam bym nie wlazła. Lęk wysokości górą

Co się stało kwiatom ... 22:15, 23 wrz 2017

Do góry
Renia,
wiciokrzew pomorski

Mój ogródek 22:14, 23 wrz 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Deszczowo

Ale świetne fotki deszczowe cudne
Ogród wśród pól i wiatrów 22:10, 23 wrz 2017

Do góry
Jeszcze ze spraw, o których chyba pisałam, ale nie pokazywałam .. dosadziłam na skarpie rozplenice. Wyobraziłam sobie już dawno, że fajnie będzie jak linia trawnika będzie się kończyć taką "miękką" falująca trawą z kotkami Miałam własne sadzonki, tak więc koszty zerowe. Może w przyszłym roku już się ta irga trochę zagęści, i skarpa nabierze jako takiego wyglądu, bo w tym roku ... szkoda mówić. Ale działam

Fotka poglądowa, robocza.

Ktoś ostatnio pisał, że jesienią chwasty mniej rosną. U mnie to chyba nie działa.
Wyczyszczone z chwastów do zera jakieś 2 tygodnie temu irgi, znów uroczo zarastają traweczkami

Hmm.. syzyfowe prace??

Moja działka na Dębowym Lesie 22:02, 23 wrz 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

To hipnoza Aniu. A tak na marginesie to foty super.

Może i tak
Czasami ludzi nie rozumiem, a co mówić zwierząt

Hortensja Sundae Fraise

Hortensja Vanille Fraise
Ogród z widokiem na jezioro 22:00, 23 wrz 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
rozchodniki

Dorodne te trawy u Ciebie, zreszta nie tylko trawy. Przy schodach hortka to limka czy jakaś inna? Czy ten zacytowany rozchodnik przebarwia się na buraczkowo, czy zostaje w takim różu?
Buziak.

Przebarwia sie na buraczkowo. Hortka to phantom, ogromne ma kwiaty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies