Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 11:26, 21 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mirellka pięknie te rabaty się prezentują.Muszę przyznać,że jednak zimozielone robią dobrą robotę na rabatach a baron dodaje uroku
Liliowo i kolorowo:) 11:06, 21 wrz 2017

Do góry
Troche koloru jeszcze w ten bardzo ponury, deszczowy dzień, słoneczka Wam życze
Ogród z rzeźbą 10:59, 21 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Masz pełne prawo do pełnej satysfakcji

Miskancik Adagio ładnie mi się rozrósł, tegoroczny zakup:

Anula głowę rzeźby już mogłaś ująć na zdjęciu
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:48, 21 wrz 2017

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 10:44, 21 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

To zdjęcie muszę zacytować, bo wybitnie mi się podoba
Kostrzewa z wrzosami super
Ogród Cioci cz. 3 10:43, 21 wrz 2017

Do góry

Gosia zostawiasz brązowe kwiaty hortensji?
Moje też niektóre tak wyglądają i się zastanawiam czy ich nie ściąć?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:42, 21 wrz 2017

Do góry
Witam Wszystkich ponownie. Ponieważ nikt tu nie zagląda i nie dostałam żadnej odpowiedzi ( na co nie ukrywam bardzo liczę ) wklejam jeszcze kilka fotek, które mam nadzieję dadzą troszkę więcej perspektywy i pomogą w doradzeniu czegoś sensownego.

Tu zaczyna się rabata (stojąc na tarasie po lewej stronie)

idziemy w prawo ( tutaj bedzie jeszcze jakies drzewo wysokie w miejscu klona )

dalej w prawo mamy najmniej chlubne miejsce w moim ogrodzie tzn kącik dziecięcy . W przyszłym roku w tym miejscu planuję altanę , która zamieni ten straszący kąt w urocze miejsce wypoczynku.

i dalej moja zmora czyli rabata do zrobienia:

i jeszcze raz z bliska

Na trawę proszę nie patrzcie bo mamy młodego 40kilowego szkodnika, który doprowadza ją do takiego stanu
Gdybyście potrzebowali więcej inf czy fotek dajcie proszę znać. Czekam z niecierpliwością na wszelkie uwagi. jeszcze raz wielki dzieki!
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:42, 21 wrz 2017

Do góry
zobaczcie jaki mnie gość odwiedził w deszczowy poranek

Podmiejski ogródek 10:37, 21 wrz 2017

Do góry
Aniu, już Ci wrzuciłam te piny.

A przy okazji znalazłam pin, pokazujący, jak zwodnicze bywają inspiracje

Na tym zdjęciu tiarelle są wyższe od brunnery.

A w moim ogródku już widać, że jest dokładnie odwrotnie

Obie rośliny były sadzone na wiosnę
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:34, 21 wrz 2017

Do góry
Basiu, tak to już chyba jest- jak idę do łódzkich lasów, to też tylko podgrzybki i maślaki znajduję

Kasiu, dżdżownice tak mnie uradowały, że śmiałam się do nich jak łysy do grzebienia...czy jak głupi do sera?

Monka mój też ma 4 w-f, to chyba norma jest w IV klasie? Mojemu to nie przeszkadza, rzekłabym, że wręcz odwrotnie Na szczęście oprócz strasznych ciągotek do multimediów ma tez ciągoty do sportu

AniuCh (jeszcze nie dotarłam do Twojego wątku, ale też go starałam się śledzić na bieżąco podczas nieobecności swej ) Mój ma obowiązkowe szachy w domu W szkole ma już za dużo tych zajęć dodatkowych, w zasadzie to przestałam ogarniać, ale na pewno SKS, zajęcia z gliny, fortepian (tu uwaga- sam chciał), oprócz tego tyle kółek do wyboru, że wczoraj przyszedł z jakiegoś z błaganiem, żeby go wypisać (jeszcze nie zakumał, ze nie są obowiązkowe ). Wydedukowałam z jego przekazu, że był na teatralnym On- antytalent polonistyczny

Bogdziu, mam taką nadzieję, obyś miała rację. Przeszkadza mi tylko rotacja nauczycieli, bo są to głównie kobiety w młodym/średnim wieku i zdarza się im zachodzić w ciążę (nie chcę wyjść na seksistkę i dodatkowo homofoba, ale odnoszą wrażenia, ze w naszej szkole miłość kwitnie pełną parą )

Toszka, no przyznam, że to, co piszesz mnie przeraża- nikt nad tym nie czuwa?! Masakra! Że przeskok mentalny ogromny, to wiem. Jest dzwonek. Są oceny. Jedna Pani nie prowadzi już matematyki, polskiego przyrody, historii i geografii (elementów). To już jest wystarczającym szokiem.

Brzozy- tak wygląda obecnie moja półka. Daję sobie dwie łapy uciąć, że najlepiej będą pasowała w miejscu największego skupiska lawend, druga w miejscu róży, a trzecia między magnolią i różą I nie wiem, co z tym fantem zrobić- tzn. z roślinami, które teraz tam rosną.

Romcia, obecnie jak wchodze na czyjś wątek i widze mniej niż 30 stron do nadrobienia, to też mam radość wielką
Brzozy chcę kupić i wsadzić, tylko bojam się, że deszcze mi nie pozwolą. I stan półki, który określiłabym jako "krytycznie zaroślinowany"

Alis, ja mam siostrę nauczycielkę polskiego i bratową nauczycielką matematyki. Po kilku latach nauczyłam się, żeby w domu z nimi na ten temat nie prowadzić dyskusji, bo nie ma szans na konsensus

Mircia super! też bym chciała, żeby mi dziecko ogarnęło chociaż jeden język bardzo dobrze. Tymczasem przez rotacyjną ciążę Pań od angielskiego zauważyłam, że angielski obecny przecież w życiu codziennym (choćby piosenki, filmy) ma słabiej opanowany przy 5h/tygodniowo od zerówki, niż hiszpański, którego od zerówki ma 2h/tygodniowo. Tyle, że pani od hiszpańskiego w życiu godziny lekcyjnej nie opuściła.

Agatko koźlaki już zbierałam pod brzozami z tyłu domu- dopóki tam nie zaczęłam ryć i kopać Obecnie koźlaków zero
Absolutnie jestem zdania, że szkoła wiejska nie musi oznaczać- ba! zazwyczaj nie oznacza, ze poziom jest niższy, niż w tej "z miasta". Często w wiejskiej szkole jest mniej dzieci w klasach, dużo lepsza atmosfera, która przekłada się na samopoczuce dzieciaków i relację z rówieśnikami i nauczycielami.

Liliowo i kolorowo:) 10:29, 21 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia a ja bardzo lubię bluszcze na drzewach. Szczególnie na sosnach jesienią.
Bluszcze rosną wszędzie bo ptaki owoce przenoszą jest zimowy przysmak dla nich. Warto mieć bluszcze ze względu na ptaki. Mam bardzo dużo samosiejek i jestem z tego zadowolona bo sadzę przy sosnach i płocie.

Rdest bardzo piękny i długo kwitnie. Już mi 3 zmarzły więc już więcej nie będę sadzić tak samo bluszcz trójklapowy nie ma szans u mnie.

Mam ich mnóstwo, jak sie odbarwia to zrobie zdjecia, ale w niektorej czesci ogrodu az za bardzo, pod ciezarem juz dwie tuje mi sie połamały, a na sosnach owszem pięknie to wygląda tylko gorzej potem jak za dużo na tych biednych sosnach duzych tego jest i cierpią sosny. Tej zimy tez mi mocno wymroziło trojklapowego ale się odrodził, jest piękny U mnie jest mnóstwo ptaków i mają co jesc, mam też dużo wiewiórek

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:09, 21 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko ale masz gipsówkę, faktycznie XXL.
Moje dwie mam rożne, kwitną latem.W tym roku przycięłam po kwitnieniu i zakwitły jeszcze raz, ale juz malutko,I takiego pięknego krzaczka nie zbudowały.
A masz może zbliżenie kwiatów ze swojej ??
Ptasia rodzinka fajniusia..Lubię takie bibeloty.
Trawki z jeżówkami wyglądają pięknie
I ta ostania róża, ,um cudna.Co to za pani ??
Zbliżenie tej gipsówki znalazłam tylko w bukiecie, to te najdrobniejsze kwiatuszki.
Za pochwały dziękuję, miło że komuś podobają się moje klimaty.
Nazwa tej różyczki to Well Being

Do raju daleko - u Ewy 10:06, 21 wrz 2017

Do góry
Cebulki kupione w tym roku:
Tulipany:
35 szt. Tabledance
35 szt. Blue Diamond
16 szt. Purple Pion
75 szt. Angelique
34 szt. Exotic Emperor
10 szt. mix - gratis

Narcyzy:
12 szt. Obdam
12 szt. Golden Dukat
10 szt. Ice King
10 szt. White Lion

40 szt. Hiacyntów Woodstock
10 szt. irysów Katherine Hodgkin

Razem 299 cebulek do posadzenia

Wzgórze chaosu 09:48, 21 wrz 2017

Do góry
I wrzosowisko po remoncie. Przemarzła na nim połowa wrzosów, dosadziłam z innego i taki misz masz mi wyszedł. Zgdodnie z tytułem wątku A kształt taki właśnie jak rzeka, ponieważ zależało mi na obsadzeniu chodnika wzdłuż garażu. Szerzej juz się nie dało.
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:47, 21 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Cudne dekoracje, a w ogrodzie jesieni u Ciebie nie widać
Dziękuję za miłe słowa.
Jest jesień w przebarwiających się hortensjach, w baziach traw i w braku kolorów letnich kwiatów.

Ogródek Iwony II 09:46, 21 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Iwonka jak tak patrzę na te trzcinnki to jednak krótkowłosy najbardziej mi się podoba.KF mam i już po zakupie i posadzeniu liście uschły i z takiej suchej kępy wypuścił kwiatostany.Teraz co prawda się odradza nowe liście rosną.Powiedz mi kiedy dzielić Overdam Ten krótkowłosy to Brachytrycha? Pozdrawiam w deszczowy ponury czwartek.
Wzgórze chaosu 09:40, 21 wrz 2017

Do góry
Czekaliśmy na deszcz w małopolsce no to mamy Pada chyba od soboty, jedynie poniedziałek był sloneczny. Rośliny szleją. Fioletowy rododendron nie zakwitł na wiosnę, tylko teraz. Obok hortensja z jednym olbrzymim kwiatem i resztą jeszcze w pąkach. Takie to niespodzianki u mnie
Wszystkiego po trochu 09:28, 21 wrz 2017

Do góry
Witaj Mirko,
Niezmiennie w ciszy kontempluje Twój ogród, zwłaszcza kompozycje bylinowe. Bardzo mi sie u Ciebie podoba ni od dzisiaj, ale dzisiaj muszę o coś zapytać

mirkaka napisał(a)

Phantom z floksami

Zainspiruję się floksami fioletowymi obok Phantoma - świetna kompozycja. Mam w zwiazku z tym pytanie - czy pamiętasz jaki to floksik? Jak wysoko Ci rosnie? U mnie Phantom zrobił się już bardzo wysoki i co więcej chyba muszę mu wiosną zmienić miejscówke, bo w tym roku miał zdecydowanie za mało światła i efekt jest taki że dopiero kwitnie Część kwiatów dopiero się rozwija, a te co się pośpieszyły nadal są bialutkie. Ile ma Twój Phantom? Jak oceniasz jego potrzeby świetlne i przestrzenne? U mnie rosnie 3 albo 4 lata osłoniety od południa tujami i na dodatek w sąsiedztwie ma umbre i drewutnię, w związku z czym bezposrednie nasłonecznienie właściwie mu juz nie grozi, chyba ze latem w godzinach popołudniowych. Chyba ma za mało światła przez co tak późno zakwita.
Taką donice rojnikową robię od wiosny Chciałam Cię zapytac o zimowanie ale już doczytałam że to pierwszy sezon.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:26, 21 wrz 2017

Do góry
Kiedy za oknem paskudne, deszczowe zimno...

To trzeba sie w domciu ogrzać
Ogród Małej Mi 2017 09:03, 21 wrz 2017

Do góry
Hania pięknie napisała... I tak się zastanawiam, że gdybym miała wybrać 10 osób które wpłynęły najwięcej na to forum (dla mnie), potrafiły podnieść na duchu gdy było źle, albo postawić do pionu gdy było przesadnie,służyły dobrą radą i pomocą - to Ty byłabyś w czołówce
To dzięki Tobie mam ten zakątek

Bo nim przyjechałaś było tu tak:

Dla mnie zawsze będziesz babą jakich mało

Śle buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies