Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Margarete 00:17, 11 lut 2018

Ależ ty masz bogate te rabaty....jak miło powspominać te kolory lata

Kury boskie i tulipany też - moja kura schowana czeka aż ją zamienię miejscem z gwiazdą betlejemska. Już wszystkie dekoracje świąteczne pochowane a gwiazda w donicy nic sobie nie robi z tego że jej czas już minął i nadal fajnie wygląda więc stoi na honorowym miejscu w salonie
rozark 08:57, 11 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)

Początki trudne, ale warto wierzyć w powodzenie przedsięwzięcia dla Cie różyczka

cudna, przypomniałaś mi że mam posadzić Munstead Wood, czas się za nią rozejrzeć
anabuko1 11:36, 11 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)

Kochana, każdy kiedyś zaczyna, chęci się liczą i trochę wytrwałości oraz czasu
Miłe to co piszesz, ja z samego środeczka Polski jestem, ale nigdy nic nie wiadomo, może się spotkamy kiedyś Ozdoby robię sama. Szczegóły mogą być na pw.

Oj bardzo chętnie o ten priv proszę .
Ogród piękny, i róże, i ostróżki i jeżówki , które kocham.
Ozdoby jeszcze raz pochwalę.
a ta donica to juz mi się śniła
Urszulla 16:47, 11 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)

Kochana, każdy kiedyś zaczyna, chęci się liczą i trochę wytrwałości oraz czasu
Miłe to co piszesz, ja z samego środeczka Polski jestem, ale nigdy nic nie wiadomo, może się spotkamy kiedyś Ozdoby robię sama. Szczegóły mogą być na pw.

Ogłaszam koniec bombkowa na ten rok
Pokazuję prawie wszystkie zbiorczo, więcej bombkami tej zimy przynudzać nie będę

Chyba dobrze że tu trafiłam

Twoje prace zachwycają. Jeśli mogę to kilka pytań na PW wrzucę

A rabata pod magnolią cudowna. Moja magnolia jest jeszcze mniejsza i też pod nią cuduję, do Twojej daleko.
Urszulla 17:40, 11 lut 2018

paniprzyroda napisał(a)
Reniu-Rozark, to były fotki poglądowe, zgodnie z obietnicą. I wcale nietrudne dla Ciebie, piękności z ceramiki robisz

Gabrysiu, nieważne, ile bombek zrobiłaś, istotne są słuszne spostrzeżenia Jednak dobrej jakości polski styropian pomalowany jw. pisałam gesso da się obrobić. Warunek - do około 30 warstw lakieru i szlifowanie w międzyczasie. Tylko kto ma na to czas? Dlatego jedna czy dwie warstwy lakieru szklącego załatwiają sprawę

Szlagmetal faktycznie najlepiej wygląda na akrylu, a co powiesz na taką doniczkę? Stała podmalowana ze dwa lata i czekała na swój czas. W zamierzeniu
miała być taka glamour sfatygowana życiem Z glinkami lekkimi próbuję, ale odkryłam nową, inną i dużo tańszą masę, czekam na dostawę i będę próbować

nie mogłam uchwycić błysku wosków, brak słoneczka

Tzn. Te motywy były z glinki? A o jakiej masie myślisz innej?
Doniczka wyszła bombowo. Na te zaczernione ranty bezpośrednio poszedł akryl czy jakiś jeszcze podkład. Bo myślę że akryl może odpaść, dobrze myślę???
paniprzyroda 18:50, 11 lut 2018

Rysko, rękodzieło to piękna sprawa, ale nie każdy wie, ile w nim jest uczuć i serca autora, a czasem i determinacji. I jego wartości nie da się przeliczyć wprost. Fajnie, że Ty i wiele innych dziewczyn, które coś robią/robiły/będą robić oraz te, którym się najzwyczajniej podoba, mają tego świadomość
Mnie Wasze opinie budują bardzo i chce mi się chcieć No ale to tylko ja, zawsze miałam syndrom niespokojnych rąk
Małgoś, kury zrobiły niewątpliwa furorę tu i ówdzie Ale nadal dysponuję wykrojem
Reniu-rozark, różyczki śliczne są, byle nie chorowały, chociaż na ubiegły sezon nie mogłam narzekać. Miałam wstawić kilka najładniejszych fotek moich i jakoś mi zeszło.
Aniu-annabuko, napisałam pw. No nie mów, doniczki Ci się śnią? To pewnie tęsknota za wiosną
Ula, odpowiedziałam Ten czarny kolor to patyna, a na nią poszedł jeszcze raz szlagmetal i turkusowa patyna.

Dzięki Hanusi mam niechcący pierwszy wiosenny stroik. Ranniki w dzień stoją na zewnątrz, na noc zabieram do domu. Wygodnie przenosić, bo to lampion

hankaandrus_44 19:08, 11 lut 2018

Trochę się wyciągnęły ale na dworze przystopują. Ważne, żeby zawiązały nasiona. iękny stroik przy okazji zrobiony!
Gabriela 20:02, 11 lut 2018

Toż to fabryka bombek, wspaniała, myślę że cały rok mogłyby wisieć na tych wieszakach.

Donica oczywiście mi się bardzo podoba. A gdyby tak po naklejeniu ozdób z masy, pomalować wszystko na kolor terrakoty, to byłyby włoskie donice, które w oryginale są bardzo drogie. Tylko nie wiem jaka farba wytrzymałaby wodę i warunki tarasowe na przykład. Już Ty coś wymyślisz
Agania 20:28, 11 lut 2018

Czego u Ciebie nie ma...donice warto powtórzyć...to jakby rok obfitował w same cuda
mira 22:38, 11 lut 2018

Noooooo..... takie wieszaki jaaaaaaaaaaaaa bomba. Cudne po prostu.
Ta doniczka też niczego sobie.
Tak się zachwyciłam że choć obejrzałam kolorowe rabaty to i tak mi w oczach te wieszaki .

Pomysł z lampionem też cudny.
Jakoś mało twórcza jestem, przy Tobie to można się albo kompleksów nabawić albo dostać weny twórczej. Czuję że mi idzie wena
A może bym za takie kury się zabrała wnuczka byłaby zachwycona - jak mogę dostać taki wzór choć tak po łebkach.

pozdrawia