Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:39, 24 sty 2015

Do góry
Storczyk odbija się w lustrze o lustrzanych ramach, tak właśnie zrobiłam zdjęcie Tak to widzę siedząc w fotelu, zamiast 2 storczyków widzę cztery
Zamiast jednego bukietu widzę dwa, a zamiast jednego stawu widzę dwa stawy
Zamieszkać w ogrodzie 14:38, 24 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, te drzewa są ogromne (jeśli nie będziesz ich cięła), dlatego buka posadź 10 m od granicy z sąsiadem, chyba że będzie to buk szczepiony jako parasol na pniu, wtedy 3 metry od płotu.

A dlaczego buk, ambrowiec, grujecznik, dlatego że ja sadzę? To nie są jedyne drzewa w ofercie szkółkarzy, bądż może oryginalna i wyśledź jakieś inne ciekawe drzewo, a wtedy ogrody nie będą tak podobne do siebie Wszyscy mają to samo, więc rada na pewno jest dobra.

Może poszukajmy wszyscy nowych pozycji do ogrodu?

Wywal szmatę szkółkarską, bo to brezent plastikowy, który zabija rośliny i życie w glebie.

O litości 10 m!!! myślałam że 1-1,5m wystarczy .... chciałam na ścianie pd działki bo akurat na południe mam skierowany taras i całe to przeszklenie wiec i cień i widok i trochę się zasłonić bo przed nami teraz pole i droga i mi wszyscy zaglądają do talerzy... a firan nie ma
czy jak będę przycinała koronę to tak blisko ogrodzenia jest ok?

No i w związku z tym żer na śląsku zimy niema właśnie mój dzielny mąż skończył taras...tadam! mam ochotę wyciągnąć leżak!!!

Tak było w ub tygodniu :

A tak dziś.. jestem z siebie dumna bo sami malowaliśmy wszystko 3 razy... a mąż skręcał

i teraz mi brakuje czegoś wokół tarasu...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:22, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:21, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:21, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:20, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:19, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:19, 24 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:18, 24 sty 2015

Do góry
Wariacja na temat bukietu, róże nie są czerwone, ale czasem na zdjęciu tak wyglądają, np z powodu słabego światła

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:43, 24 sty 2015

Do góry
Myślałam o tym ale dziś ciemno jest i robię co innego, ale pewnie zrobię.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:19, 24 sty 2015

Do góry
Jabłonie mają cudowny zapach, uwielbiam ten czas i spacery wśród jabłoniowych sadów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:12, 24 sty 2015

Do góry
Mam śliczny bukiet, sama pani wskazałam jakie kwiaty ma wyciągnąć z flakona, więc czuję się jakoby autorką bukietu, róże (dwie) bardzo ciemny róż znowu obłędnie pachną Poza tym są w nim, burgundowe gerbery, zielone, białe i różowe goździki, fioletowe gerbery, zatrwian fioletowy, liście skórzaste zielone. Zielone kulki chryzantem cudownie podkreślają czarne środki gerber. Cudo nad cudami i pochylam się i wącham to cudo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:11, 24 sty 2015

Do góry
A mnie się śniło ostatnio, że w rowie, strumyku jakimś wyrywam trawę i sadzę hosty.Takie wielkie, niebieskie, jakby od Hani dostane (ona mi obiecała dać). A słoneczko tak ślicznie odbijało się w wodzie i aż mnie oślepiało Wokół widziałam sarenki biegnące po polach
Zamieszkać w ogrodzie 13:04, 24 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, te drzewa są ogromne (jeśli nie będziesz ich cięła), dlatego buka posadź 10 m od granicy z sąsiadem, chyba że będzie to buk szczepiony jako parasol na pniu, wtedy 3 metry od płotu.

A dlaczego buk, ambrowiec, grujecznik, dlatego że ja sadzę? To nie są jedyne drzewa w ofercie szkółkarzy, bądż może oryginalna i wyśledź jakieś inne ciekawe drzewo, a wtedy ogrody nie będą tak podobne do siebie Wszyscy mają to samo, więc rada na pewno jest dobra.

Wywal szmatę szkółkarską, bo to brezent plastikowy, który zabija rośliny i życie w glebie.

Nowe pozycje do nowych ogrodów zastosowane przez nowych ogrodników. Ja się jednak trochę tego Danusiu boję. Trzeba mieć smak wyczucie stylu, doświadczenie...
Zamieszkać w ogrodzie 12:43, 24 sty 2015

Do góry

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 03:53, 24 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Waldku
Są ogrody eko Reniu, Waldek nie jest samotny choćby Pszczelarnia mi się nasuwa na pierwszy ogień. Ja też nie stosuję chemii, choć z wyglądu ogród mam nie w naturalistycznym stylu bo mocno geometrycznym. Wydawać by sie mogło że nie jest eko.. Jednak to nie przeszkadza mi w prowadzeniu ogrodu eko. Samo słowo eko to przecież nie styl, a sposób uprawy
Jako nawóz stosuję kompost, opryskuję naturalnym nawozem z wodorostów, mam domki dla owadów, gdzie mieszkają ich krocie a róże sobie dają radę bez oprysków.

Witaj Danusiu!
Byłem, zobaczyłem, podziwiałem.

Foto by Danuta Młoźniak.

To prawda. Styl ogrodu nie ma żadnego wpływu na sposób wzbogacania gleby w mikroorganizmy i odżywiania przez nie roślin. Ich zdrowie zależy w przeważającej części od urodzajności podłoża i grubości warstwy próchniczej. Podczas obecności Danusi na wizji, ja mogłem w zacienionej starej części ogrodu napawać się zapachem geosminy. To również o czymś świadczy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lecę po bukiet tulipanów (burgundowych jakby co)

Kochana Szefowo, to wszystko przez Ciebie Zaśpiewam "ona temu winna, ona temu winna"
To dzieki Tobie poznałam to wspaniałe miejsce. Na forum trafiłam dzieki "bukszpanowemu" , czytałam z wypiekami na twarzy Twój wątek, poznawałam kolejne nowe osoby.

I chciałam podkreślic, ze burgundom tez jesteś winna najpierw bordowe żurawki na rabacie kuchennej, ot tak mimochodem rzucone przez Ciebie slowo nadalo koloru rabatom, potem ujrzałm u Ciebie roże Munstead Wood i juz mam 3 MW i kilkanaście innych burgundowych pokochałam u Ciebie tuliopany Queen of Night i przepadlam wiosną ... A z powodu Twojej ubieglorocznej wizyty u mnie mam 8 purpurowych bukow
Zatem te purpury i swietne samopoczucie dzieki Tobie.

Bez Ogrodowiska nie spotkalabym moich przyjacioł, bo tak traktuje Małą Mi, z którą jestem od początku Kocham Mała, widziałyśmy się tylko 4 razy a mi się wydaje jakbysmy sie znaly od przedszkola. Nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie, Pszczołki, Sebka, Any Art, Irenki, Izy, Bogdzi Ani Monte, Zbysia. To juz prawie weterani , ktorzy Tworzą klimat tego forum. Po pewnym czasie pojawiłu się tak wiele "nowych" cudownych osób : Ola, Aga Jurajska, Ciocia, Łukasz, Malkul,Magda70, Ewa z Katowic, Jagoda, Kindzia. Każda osoba inna, ogrody odmienne, osobowosci za kazdym razem ciekawe.
I powstaje nowa historia tworzona przez "świezynki" Kaskię z Zg, Kataiax, Ewkakonewka, Iwonka Lwk, Siakowa i za chwile wyłania sie kolejne grono pasjonatów, ktorych ogrodu, pomysly, poczucie humoru
Wybaczcie że kogolwiek pomijam, ale jest nas już tyle na forum, ze nawet nie sposob wymienić tych osob, ktore odwiedzam

Nie ukrywam, ze bardzo tesknie za stała obecnościa Noemi, Wieloszki, Gabisi, Enya, Zety, Kwiatkaholandii. Dziewczyny pojawiają się i znikają

Dziekuje wszystkim za tak miłe powitanie mnie w nowym wątku i zapraszam w sezonie 2015 na purpure, w szczegolnosci roze

Prawie - jak ogród 18:33, 23 sty 2015

Do góry
Co to za imię Szemusia? Może coś konkretnego? a nie tak całkiem prawie anonimowo?
Prawie - jak ogród 18:32, 23 sty 2015

Do góry
Szemusia - Prawie jak ogród
Prawie - jak ogród 18:31, 23 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Ale ile jest osób, które tak jak ja do tej pory, siedzą cicho i po prostu Was obserwują?

Niezalogowanych jest 95 % wszystkich odwiedzin a zalogowani to tylko 5 %, więc wyobraź sobie co się dzieje w ukryciu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies