Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:18, 19 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj skusiłam się na wycieczkę do lasu. Wiedziałam, ze to ryzykowne dla moich schorzeń, ale myślałam, że dam radę. Pooddychałam leśnym powietrzem, zrobiłam trochę fotek i znalazłam nieco grzybów. Wrócilam z potwornym bólem kolana. Ot, taka to była radość z łączenia przyjemnego z pożytecznym.

Mrowisko jakieś takie ciche

Warta
Pszczelarnia 22:15, 19 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wrzucam zdjęcie z jednego ogrodu holenderskiego - zwiastun kolejnej opowieści. Z dedykacją dla miłośników ogrodów holenderskich i dalii:

Ewcia co to jest to wysokie fioletowe w prawym górnym rogu rabaty??? Wiesz może?
...uDany ogród 22:11, 19 wrz 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Hej dziewczynki, własnie wróciłam.Mama wybudzona i nawet w niezłej formie. Teraz czekać na wyniki badań tego co wycięli.
Dziękuję Wam wszystkim za życzenia , dobre słowo i modlitwę. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

Miło mi bardzo,że lubicie oglądać mój ogród i to jak go pokazuję. Niestety dzisiaj nie mam zdjęć, może jutro coś cyknę

Kasiu właśnie nie można u nas pojedynczo odrolnić, kazali mi czekać na całą dzielnicę a tam już są sprzeciwy mimo,że jeszcze nawet wyłożenia nie było...
Szkoda słów, coraz bardziej myślimy nad remontem piętra u Mamy i urządzeniem tam ogrodu...baza jest tyle,że nie będzie to mój wymarzony dom i ogród...

Ciesze się , że z mama dobrze
Danusiu , a nie masz możliwości zabudowy działki rolnej jako siedliskowej??? Warunkiem jest budynek gospodarczy prócz domu, a to może być garaż wolno stojący.
Zawsze można ziemi na czas budowy do dzierżawić, żeby spełnić wymagania w gminie.
Pszczelarnia 22:09, 19 wrz 2017

Do góry
Wrzucam zdjęcie z jednego ogrodu holenderskiego - zwiastun kolejnej opowieści. Z dedykacją dla miłośników ogrodów holenderskich i dalii:

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:00, 19 wrz 2017

Do góry
Tu "przed":

Z jednej i drugiej strony

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:56, 19 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
to jest ta podobna

Obłędnie piękna i podobna. Możemy zrobić wymianę? Nie wiem, czy Ty wysyłasz paczuszki, czy to kłopot dla Ciebie?
Ogród, mydło i powidło. 21:55, 19 wrz 2017

Do góry
katel napisał(a)

no to boska fotka jest

usunac czy moge cytowac ?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:50, 19 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Wiem ze się powtarzam jak zdarta płyta ale cudnie u Ciebie. Hortensja Bobo przeurocza. Powiedz Aniu czy ona wytrzyma miejsce w pełnym słońcu? I faktycznie nie wyrośnie duża? Bo mam pomysl żeby ja posadzić a skarpie przy tarasie i ciekawa jestem twojej opinii.

Miłe słowa,nidgy sie nie zdzieraja
Dziękuje Basiu.
Hortensja Bobo jest cudna.Dla mnie jedna piękniejszych , mniejszych.W tym roku, na prośbę kogoś ją mierzyłam.Moja posadzona w 2014, widać,że już ma zwarty szeroki, cała ukwiecona .Ma 67 cm.I wcale ja tak przy ziemi nie ścięłam.
Moja troszkę tylko z rana deko cienia z domku.Ale krótko. bardzo krótko.A tak potem jest na pełnym słońcu i daje radę.Ja na swoja właśnie patrzę z tarasu.Fajny widok.
Także, moja rada, jest taka sadz ją.Przy tarasie ,,, super miejsce.Da radę z tym słońcem.

róża Louise Odier

Elmshorm
Blaski i cienie nowego życia 21:47, 19 wrz 2017

Do góry
Danusiu jeszcze takie trawki

Pszczelarnia 21:45, 19 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Ewuniu agapanty do kiedy będziesz trzymała w szklarni? Co z nimi teraz i przez zimę z nimi robisz?

Teraz umieściłam w szklarni, bo pada i jest zimno, a tam mają sucho i ciepło. Potrzymam do listopada (wytrzymują tak do +5), potem potrzymam w pomieszczeniu o nazwie "cieplarnia" ale przed Bożym Narodzeniem pójdą do piwnicy z oknem (ale mało światła mają tam, bo okienko jest małe, choć południowe - nie przeszkadza im brak światła) i tak doczekają początku marca. Potem znowu na światło dzienne, ruszą, dostaną nawóz i w maju pójdą na dwór.

Przeprowadzka agapantów - naliczyłam 10 doniczek.

Pokażę przy okazji eonia drzewiaste, które troszkę zzieleniały:

Ogród, mydło i powidło. 21:44, 19 wrz 2017

Do góry
Basiula napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam i urzeczona od raba czytam ostatnie 30 stron. Ależ cuda! Pięknie lato w twoim ogrodzie.

Basiula napisał(a)
A twoja rutewka to po prostu...hmmmmm no gdzie ja taką zmieszczę?-cudo

Dziękuję Basiu , zeszły rok się odwdzięcza za włożoną pracę ale w tym roku to nie za wiele zdziałałam.
Rutewka jest prześliczna - dużo miejsca nie zajmuje i dobrze jak bokami się o coś opiera bo u mnie wiatry ją kładą. Gdzieś upchniesz, wysoka jest to górą będzie wyglądać .

Betka napisał(a)
Kasiu byłam podglądałam i pozdrowionka zostawiam
Rutewka zachwyca !!!

Beatko jak dobrze że jesteś , miałam do Ciebie po truskawki podjechać ale nie mam kiedy , jak badania wyszły, wszystko ok?

Bogdzia napisał(a)
Przesliczne masz rutewki, no i prawie kolekcję masz. Orlikolistne mam ale daleko im do Twoich a Delavaya i jakąs białą kupiłam w tym roku i ciekawe co pokazą w przyszłym sezonie.

Bogdziu te Delavaya Splendide przepiękne są i orlikolistna Black Stocking szalała u mnie ale trzy pozostałe ledwie rosną a jedna padła z przesuszenia - potrzebują dużo wilgoci a u mnie na patelni rosną i nie wszystkie nadążałam podlewać. Za pare lat będę pewnie narzekać że mam za dużo cienia jak się wszystko rozrośnie .

Mamy nowego lokatora - aż się boję o roślinki, rododendron już wyszarpany - musze mu przeszkolenie zrobić:

To nasz Jay Jay vel Dżejdżej

Nie chce spać w kojcu to zuzia postanowiła mu pokazać jak sie to robi.

Ogród w remoncie 21:41, 19 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dalszy ciąg rozpierduchy

No... na taki poziom ogrodnictwa to chyba nigdy nie wejdę...Ale podziwiam za konsekwencję i ilość wykonanej roboty. Fajnie, że pogoda wam pozwala- u mnie zasysa.
Pszczelarnia 21:35, 19 wrz 2017

Do góry
kasia_w napisał(a)
Ewo dołaczam się i ja do zapytania o miętową konwekę, bardzo urodziwa

Taką konewkę zobaczyłam w ogrodzie Jacob's Tuin (śledzący na fb grupę dutch gardens znają go dobrze), w jego szklarni:

I potem była do kupienia w kwiaciarni - sklepie ogrodniczym.

Co się stało kwiatom ... 21:28, 19 wrz 2017

Do góry

Ogród w remoncie 21:24, 19 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dalszy ciąg rozpierduchy

??

ojej...a nie szkoda takich duzych juz drzew ? nie dalo sie jakis skomponowac z tym co jest ??
Ogród w remoncie 21:24, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
extra!
nie dziwię się że ręka drżała, w chwile ściąć pare ładnych lat to nie lada wyczyn.
które to miejsce na planie? co tam będzie?te derenie?[/quote

Aniu derenie między brzozami a siatką,w plecach brzóz. Na planie to miejsce gdzie Asia umiejscowiła kaliny. Tu masz

Przy ogrodzeniu żywopłot z cisów a przed nim.... no właśnie ,chyba drzew kolumnowych mi się tam zachciało. Prócz nich trawy ,hortki oczywiście . Nie wiem co jeszcze.
Kiedyś będzie tu ogród 21:23, 19 wrz 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
Prezent dla eMa uroczy To z okazji zbliżającego się dnia Chłopaka Dość pomysłowy prezencik Trawki urocze ale niestety po nich widać zbliżającą się wielkimi krokami jesień ... :/
Wiesz Lenko to był urodzinowy prezent... hm ale mus w takim razie coś i na dzień chłopaka wymyślić... O jesieni jeszcze nie myślę. Choć pogoda przypomina to roślinki nie maja zamiaru sie jeszcze przebarwiać. I tego się trzymajmy... Mam plany jeszcze na jesień...

Mirka napisał(a)
To ja takiej nie mam.To musisz jakieś odmianowe mieć bo te co ja mam się mieszają i co roku mam inne kolory.
Mirko wychodzi mi na to, że najlepiej do moich planów będzie pasować rudbekia błyskotliwa 'Goldsturm'. Muszę na wiosnę do Zielonych progów się wybrać.

Kasya napisał(a)
a dwubarwna to jest wieloletnia czy nie ?

bo u mnie jest ciagle w tym samym miejscu
Wieloletnie Kasiu. Ale ta z nasionek ładnie wschodzi.

TUTEK napisał(a)
ania może chcesz moje rudbekie wysokie mają zawsze ten sam kolor mogę zebrać nasionka nie wiem jak się nazywają ale mają z 1,80 m spokojnie - moze jeszcze ktoś chce?
Tutku jak mozna to bym sie uśmiechneła o kilka nasionek. Wprawdzie konkretne miejsce mam dla niskiej odmiany, ale myślę że i taka wysoka znalazłaby wdzięczne lokum.
A mogłabym cię prosić o jej fotkę?

Hortensjada 21:23, 19 wrz 2017

Do góry
bozga napisał(a)

Obie piękne ale na dzień dzisiejszy jednak u mnie wygrywa Silver Dollar, może dlatego, że mam już dorosły krzak i poza fazą przebarwienia jest to idealna hortensja

Szczerze powiedziawszy,to bardzo mnie ucieszyło,że silver dollar to Twoja faworytka,bo ja też się w niej zakochałam jak zobaczyłam ją u Ciebie
Mam w szpalerze 10szt.limelight i na rabacie pojedynczą anabellke.szukałam białej lub kremowobiałej hortensji i cieszę się że trafiłam do ciebie.Teraz już wiem na 100% że muszę ją mieć!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:22, 19 wrz 2017

Do góry
No to pokazuję przerobioną frontową. Najbardziej podoba mi się większy spokój kolorystyczny na rabacie będący efektem m.in. połączenia tawuł z ciemnolistnymi rozchodnikami i rozplenicami. Koi moje oczy rozstrojone wcześniejszym krzykliwym zestawieniem barw. Foty porobocze, cykane póki widno było .

Tam i z powrotem czyli oba końce:

Ogólne widoki z dalsza

I widoczki z bliższa

Zastanawiam się czy na wiosnę nie spróbować ciachnąć od góry tych conic i zrobić z nich takie bardziej kuliste formy. Głupi pomysł???
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:21, 19 wrz 2017

Do góry
Kochani co to za drzewo co rok jest cięte przy ziemi i ciągu sezonu dorasta do takich rozmiarów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies