Pąki magnolii coraz bardziej nabrzmiałe ale tylko Susan - Piruette ma pąki o wiele mniej zaawansowane. Ale Susan jest tuż przy domu, w zaciszu i cieplejsze,hm niż Piruette miejscu
Ogólnie smutno i buro....czekam na wiosnę i kolory
Podglądam ciemierniki ale u mnie pąków nie mają, za to konwalniki trzymają owocki które dopiero teraz są widoczne bo nie są zakrzyczany przez inne rośliny
Green Carpet oskubany z owoców już prawie całkowicie
Wychodzą rośliny cebulowe
Zimy i śniegu nie ma ale dobrze że jest chociaż deszczowo i mokro bo kolejna sucha zimą nie wróżyłaby niczego dobrego na przyszły sezon.
Za moim płotem w lesie jest grząsko i stoi woda
Nareszcie mam chwilę żeby pokazać moje tegoroczne dekoracje świąteczne.
Choinka tradycyjna, żywa, kolorowa, nieduza - już się zaczyna sypać, jeszcze z tydzień i będzie trzeba ją rozebrać
Całkiem inaczej niż ta Wintergold zachowują się moje tuje kuliste przed domem. Na zimę brązowieją i wyglądają jak uschnięte, a latem znów są szmaragdowo-zielone.
Jeszcze odnośnie kolorowych akcentów w zimowym ogrodzie, to fajnie wygląda też dąbrówka o ciemnoróżowych liściach.
Ale chyba najbardziej ożywiają zimowy ogród wesoło biegające psiaki:
Miło mi czytać takie wpisy, znaczy że mój plan zaczyna działać. Nie chciałam zbytnio ingerować w naturę, ale miała być ciut cywilizowana.
Nad układem ścieżek i nad całym zagospodarowaniem mojego ogrodu siedziałam pół roku. To dopiero początek jego metamorfozy.
Mam nadzieję, że w tym sezonie poszaleję bardziej ogrodowo. W zeszłym budowaliśmy płot, ścieżki, murki. Teraz zostało dokończyć murek w biesiadnym i płot z przodu. Resztę czasu poświęcę na przesadzanie i dosadzanie.
Cegłę i metal w moim ogrodzie to podstawa i jeden i drugi materiał przyspiesza moje bicie serca.
Mój M właśnie cos tworzy jeszcze nie wiem co ale pewnie coś do ogrodu.
Tez lubi spawać i bawić się w drewnie. Same z tego korzyści
Pochwalisz się ławeczką?
Ten fotel to było jego pierwsze w życiu dzieło. Uwielbiam go!
Izuś pomarzyć mi wolno, prawda
Już mnie skręca żeby coś zaczęło się dziać . Dostałam dzisiaj od M terminarz i wpisuję kolejno co mamy do zrobienia, coś czuję że znów mi braknie sezonu
Księżyc był, cudny ale wciąż nie mam statywu i zdjęcia takie sobie.
Super, że zaczęliście remont. Może i dobrze że się odwlekł w czasie bo dokonaliście zmiany. Liczę na fotostory